0705 - 44 01 66

En helt fantastisk V75-lördag på Solvalla med flera 5-stjärniga prestationer och jag vill främst lyfta fram tre – Mellby Frees seger i Stoeliten, glänsaren Norton Commander och kuskinsatsen av Olli Kolvunen bakom Harper Hanover-vinnaren Eelis.

Timo Nurmos 5-åring Eelis plockade ner en tapper Handsome Brad och därmed gav sju rätt närmare 10,2 miljoner kronor. Ja, det var en svårlöst V75:a trots att de två favoriterna Mellby Free och Norton Commander helt motsvarade förväntningarna.

Jag hade båda som tipsettor och Norton Commander var också spik, men det blev bara fyra rätt på systemet. Jag trodde på fem rätt inför Harpers men Eelis var inte streckad trots att jag hade med åtta ekipage.

För mig och Cobbys Olifant gick det mesta i moll, trots att hästen var riktigt bra. Vi hamnade i fjärde invändigt, hade problem att få fritt men Cobbys Olifant avslutade vasst och var väl femma/sexa i mål. Vi blev dock diskade för en trängning i början av upploppet.

Cyber Lane vann sitt försök i Sweden Cup men blev bara trea i finalen. 07-öppningen första 500 och hårt tryck av Chief Orlando öppnade vägen för jätteskrällen Queer Fish och Ulf Eriksson. Magnus Träff tränar och jag förstår att han blev oerhört glad över den sensationella vinsten och segerchecken på 600.000 kronor.

I dag ska jag jobba år Radiosporten, det tillsammans med ord-virtuosen Christian Olsson – ja, det är alltid lika roligt att få sitta där som expertkommentator med en av Sveriges genom tiderna främsta radioestradör. Christian är påläst och oerhört kunnig, så lyssna gärna på radiosportens sändning av Elitlopps-försöken och finalen. Det är bara att skruva ner ljudet på teven eller ATG-live …

Jag tror att Readly Express vinner Elitloppets final, det i hans sista lopp i karriären.

I försöket garderar jag dock Timo Nurmos stjärna med Double Exposure och Looking Superb.

Samma med Propulsion. Han är given tipsetta men utmanas av världens bästa valack, Aubrion du Ger och Bahia Quesnot.

I båda fallen är seger inget måste för de svenska stjärnorna men med tanke på spårlottningen bör de vara minst tvåa i respektive race.

Mina spikar är Lome Brage och Axl Rose.

När Månprinsen AM ströks är Lome Brage den givne vinnaren. Han är snabb ut och det är spets som gäller. Axl Rose radar upp segrarna och han känns bara som bäst.

Mitt systemförslag V75 söndag

Avd 1: 8 Lome Brage. Res: 9-1.

Avd 2: 3, 5, 7. Res: 1-6.

Avd 3: 1, 3, 5. Res: 2-7.

Avd 4: 6 Axl Rose. Res: 1-3.

Avd 5: 1, 2, 5, 6, 8, 9. Res: 7-4.

Avd 6: 1, 3, 5, 6, 9, 10. Res: 4-7.

Avd 7: 3, 7, 8. Res: 6-9.

Systemet är på 972 rader och kostar 486 kronor. Om man också singelstreckar nummer 9 Frick du Chene i avdelning 6 blir det systemet på 162 rader och det kostar då 81 kronor.