0705 - 44 01 66

Hur konstigt det än är kan vi konstatera att sommartravet går mot sitt slut. Detta utan att man egentligen har räknat in någon sommar. Bara att hoppas på en fin augusti och några extra soldagar.
V75 rullar dock på vilket solen skiner eller regnet öser ned. Det såg vi i helgen då en skaplig lördag avlöstes av ett skyfall kort innan StoChampionatet.
Det blev ändå fin sport och det var rättvist att vi fick räkna in kulltopparna Diana Zet och Ganga Bae som etta och tvåa. Den här gången vill jag påstå att det var spårlotten som avgjorde. Nästa gång kan det vara ombytta roller.
Vilken häst!
Det var dock inte bara StoChampionatet som fastnade på näthinnan den här helgen. Magnus Teien Gundersens söndagsvinnare Elegant Ima, norskägd och tränad, men svenskfödd gav verkligen en oförglömlig upplevelse. Trots en allt annat än lätt resa kunde 3-åringen vinna på 12,4/2140a. Detta utan att verka direkt tagen. Den här hästen kommer vi att höra mer talas om. Var så säker.
Hemmakväll
När det gäller lördagens V75:a avgörs den i Bollnäs och därmed är inte jag på plats. Tar istället hem loppen TV-vägen som alla andra travvänner.
Spelmässigt laddar vi om efter en lite sur förlust i lördags. Tre spikar Princess Kloster, Ivory di Quattro och Sevilla fick alla nöja sig med andraplatser. Stolpe och ut med andra ord.
Vi laddar dock om och tar nya tag till den här veckan där vi bygger systemet kring två Timo Nurmos tränade hästar Champ Lane och Bottnas Fantom.
Åbergs åter en höjdare!
Vi behöver dock inte vänta ända till nästa helg innan det är dags för topptrav. På tisdag är det dags för klassiska Åbergs-dagen på Jägersro och frågan är om inte huvudloppet i år är intressantare än någonsin. Tio topphästar till start. Alla är egentligen vana att kallas favorit då de uppenbarar sig i lopp. Nu är de en av tio. Mest blickar drar naturligtvis Ecurie D. till sig. Han har fått ett tråkigt spår men är ändå favorit. Men han får bekänna färg.
Tack och hej!

V75-1: Ett smålurigt voltstartslopp inleder omgången. Tipset till Björn Goop som har läget med Guillaume Boko. Löpningsförloppet bestämmer Doctor Doxey Zenz och hans dagsform. Är han bra kommer han tidigt stormande och tar över. Är han dålig kan Björn få bestämma. I vilket fall är det smålurigt så strecka på.
V75-2: Champ Lane blir mitt första singelstreck. Ser ut som en ny talang hos Timo Nurmos. Kommer med två raka utan att ha visat botten. Trots läget bra chans igen.
V75-3: Inte den vassaste upplagan av Guld. Med ett bättre spår hade Esprit Sisu spikats men i kraft av bakspår garderar jag på stora förslaget. Stall Zets duo Hill Street och Rose Run Sidney är heta utmanare. Hur långt räcker Snowstorm Hanover om han får bestämma i spets? Även Dreammoko och Erik Sting streckas.
V75-4: Gott Klirr med stängt spår på tillägg behöver tur men är bra. Kos Odin och Spang Viktor där framme är heta utmanare och kommer att dra som jagade harar. Luringen i loppet är Kringlers Viktor. Sex hästar platsar på mitt förslag.
V75-5: Bottnas Fantom mötte väl inga underdjur senast men sättet han avgjorde på imponerade. Tuffare emot här men distans och läge passar. Går dessutom framåt med lopp i kroppen. Spik nr två!
V75-6: Anthara Bi vann från spets ett Breeders försök under midsommarhelgen. Såg riktigt rejäl ut. Läget är chansartat men Björn har löst värre situationer. Quarcia är en fartfylld dam som utmanar och Iceland Radio där framme är en luring.
V75-7: Håller Chapuy ledningen kan loppet vara över. Missar han spets från ett lurigt första spår är gardering med Vae Victis Club och skrällen In line Tooma värdefulla.

Thomas system
V75-1: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9 Res: 4-2.
V75-2: 8. Res: 3-9.
V75-3: 1, 2, 5, 6, 9, 10. Res: 3-11.
V75-4: 1, 2, 7, 8, 14, 15. Res: 9-13.
V75-5: 4. Res: 6-7.
V75-6: 3, 10, 12. Res: 15-1.
V75-7: 1, 9, 10. Res: 8-2
Systemet är på 2268 rader och kostar 1134 kronor att lämna in. Om ni även spikar 10 Esprit Sisu i den tredje avdelningen blir systemetpå 378 rader och kostar 189 kronor.