0705 - 44 01 66

Normalt sett brukar Kriteriet och Oaks avgöras på en söndag – men i år har loppen flyttats till lördagens V75-omgång och jag tycker att det är ett riktigt bra initiativ av Solvalla.

Egentligen borde det kanske ha gjorts tidigare, det är ju trots allt på lördagarna som klart mest publik följer våra tävlingar. På söndagarna är det mest de inbitna travfantasterna som tittar och eftersom vi vill nå ut till fler människor så är det här helt rätt väg att gå. Även Stochampionatet och Derbyt borde avgöras på lördagarna så vi får hoppas att det här försöket faller väl ut.
Det är i alla fall härliga lopp vi bjuds på.
I Oaks-finalen är det en smaksak vem man väljer som tipsetta. Jag tippar 3 Hoboken Am knappt före 4 Barbro Kronos då jag tror att Jorma Kontio har en bra chans att nå ledningen. Jag tycker även att hästen ser ut att utvecklas i en raskare takt än Barbro Kronos för stunden, men båda platsar så klart på kupongen.
I Kriteriet heter min vinnare Önas Prince. Hästen har varit jättebra under hela året och skulle Per Nordström hitta ledningen tror jag att ekipaget blir svårslaget.
Jag väljer dock att spika två andra hästar på mitt V75-förslag. I den tredje avdelningen tror jag att Lipstick Tooma fortsätter sitt segertåg. Hon är uppe i fem raka segrar nu och även om Unique Juni visat knallform på slutet tror jag att det blir för långt fram för henne den här gången.
I den sista avdelningen har äntligen Pleasure for Cash fått ett bra utgångsläge igen och han blir svår att tas med.

Förra veckan hade Travtränarnas Riksförbund och Hästägareföreningens styrelse ett historiskt möte. Glädjande nog så fanns det ett stort samtycke runt de stora frågorna, så framöver kommer vi att driva dem gemensamt. Enade är vi starkare och ni kommer att få se vad det handlar om lite längre framöver.

V75-1: Är 2 Harran Boko lika fin nu som han var senast så kommer det här att vara spel mot ett mål, men han kan vara lite ojämn i sina prestationer så det är inte helt hundra. 3 Sir Henry P.Hill har imponerat på slutet. 9 Zap di Girifalco är bra men det kanske blir svårt att vinna från ett bakspår. Även 1 Heading Reference plockas med på kupongen, läget är fint och han kommer troligtvis få ett fint lopp.
V75-2: Omgångens mest svårlösta avdelning. 6 Oracle Tile är min förstahäst, är den lika bra som den varit i sommar så har den en toppchans att vinna loppet. Bakom honom är det väldigt öppet.
V75-3: Här singelstreckar vi 7 Lipstick Tooma som varit ruskigt bra i sin nya regi. 14 Unique Juni har imponerat den senaste tiden men det blir väldigt svårt att ta in 20 meter på min spik.
V75-4: Jag tippar 3 Hoboken Am före 4 Barbro Kronos. Egentligen är det en smaksak men jag tror att Jorma har en bra chans att hitta till ledningen. Dessutom tycker jag att hästen ser ut att utvecklas i en raskare takt än Barbro Kronos för stunden.
V75-5: 2 Moses har gjort det bra den senaste tiden. 12 Exclusive Matter går bra varenda gång och jag kan inte släppa den trots det usla utgångsläget.
V75-6: 5 Önas Prince är min förstahäst i loppet. Jag tycker att den varit jättebra hela säsongen och det borde vara en bra chans att Per Nordström hittar till ledningen. I så fall blir de svårslagna även om vi så klart inte ska nonchalera 2 San Moteur och 3 Brambling som vann sina försök efter övertygande insatser.
V75-7: Nu har 2 Pleasure for Cash äntligen ett bra läge igen och då får övriga hålla i hatten. Han kom med rejäla kliv över upploppet senast. Det här är en riktigt bra häst.

V75-1: 2, 9, 1, 3. Res: 4-5
V75-2: 6, 4, 9, 3, 8, 7. Res: 10-1
V75-3: 7 Lipstick Tooma. Res: 14-11
V75-4: 3, 4, 2, 1. Res: 9-6
V75-5: 2, 4, 1, 12, 3. Res: 6-5
V75-6: 5, 2, 3, 1, 9, 8. Res: 10-6
V75-7: 2 Pleasure for Cash. Res: 5-1
Systemet är på 2 880 rader och kostar 1 440 kronor att lämna in. Om man dessutom singelstreckar 2 Harran Boko i den första avdelningen blir systemet på 720 rader och kostar 360 kronor.