0705 - 44 01 66

Hästarna ska vara i fokus på banan, i teve och i ATG.live. – inte utrustningen och vilken sulky det är.

Ja, jag håller helt med Aftonbladets krönikör Micke Nybrink om att hästarna glöms bort i utrustningshysterin. Skärpning!

Jag är absolut inte emot den information som ges om utrustning, jag förstår att den spelar roll men det går att tona ner den och i stället fokusera mer på hästarna, vad de presterat, hur formen är, vilket lopp de kan få, motståndet – och gärna också något om deras stamtavla.

Och, det är en fröjd att höra Stefan Hultman och Lennart Forsgren när de går igång och pratar hästar.

Mer av det – och även lite mer humor och glimten i ögat i ATG.live på vardagar.

Från Paris till Umeå för världsstjärnan

I senaste starten var Daniel Redéns Propulsion ute i Prix d´Amerique, nu väntar en resa upp till Umeå denna lördag och ett lopp i Olympiatravets deltävling.

Den här undantagshästen efter avelsmatadoren Muscle Hill möter några hyggligt meriterade Guld-hästar men under normala förhållanden är 8-åringen överlägsen.

Visst kan Örjan Kihlström ge loppet en extra krydda om han väntar med att sätta in attacken, vilken han gjort några gånger.

Jag skulle tro att han inte väljer den taktiken nu – och han har ju ändå 21 vinster med Propulsion …

Fredrik B Larsson kan bli 100-procentig

Örjan Kihlström kan åter få en bra V75-dag. Förutom Propulsion bör Hawk Cliff ha en bra chans i Silver.

Fredrik B Larsson kör också två tipsettor, nämligen Milliondollarrhyme och Havbergs Knight.

Ja, jag blir inte förvånad om han ramar in denna V75-omgång som vinnare.

Jag hoppas också att Kaj Widell vinner det vidöppna Klass II-loppet med den amatörtränade Dannero-hästen Heartbeat.

Jag har nämligen spikat ekipaget.

I övrigt; 8 april i Gävle fick Ulf Ohlsson först 300 kr i böter för en förseelse av ordningskaraktär i samband med en provstart bakom bilen och några lopp senare 1000 kr i böter efter att ha sagt några mindre väl valda ord till just startbilspersonalen och kommentaren hade med den första incidenten att göra. Ulf har kört 10.000-tals lopp men det måste väl vara första gången han dömts för olämpligt uppförande?!

Thomas tankar om V75-loppen på Umåker

V75-1: 5 Milliondollarrhyme övertygade stort i årsdebuten då han svepte fältet på bortre sista långsidan. Jag skulle tro att Fredrik B Larsson väljer samma taktik den här gången. Derbyfinalisten 3 Transcendence är dock inte att leka med och skulle 7 Weekend Fun hitta till spets som näst senast i V75 från spår åtta, ja då måste motståndarna vara på topp för att besegra Östersunds-hästen.

V75-2: 3 Heartbeat vann senast efter ett starkt slutvarv, så den här 5-åringen efter Love You tål grovjobb men han är också hyggligt startsnabb. Kaj Widell kör offensivt, det är lika säkert som bankräntan – och jag väljer att chansspika ekipaget.

V75-3: 5 Propulsion ställs mot några hyggliga motståndare i Olympiatravets deltävling 3 men Daniel Redéns stjärna är klassen bättre. Jag kan inte tänka mig annat än att Örjan Kihlström avgör i ett tidigt skede. Spik? Naturligtvis. Och, skulle Propulsion inte vinna lr han få ett wild card till finalen, precis som Cyber Lane fick efter andraplatsen i deltävling 2.

V75-4: 9 Smedsbo Faksen tog tre raka segrar från ledningen men galopperade dubbelt senast då han ställdes mot Lome Brage och några till bra i Norge. Nu är det inte alls lika tufft, dock bakspår. Jag streckar sex  ekipageoch glöm inte 10 Myr Faksen!

V75-5: 1 Hawk Cliff var senast trea i finalen och jag försökte hänga med när han attackerade men var utan chans med Västerbo Exact. Ja, han är min tipsetta trots att läget kan ställa till det. Fem streck där långväga gästen 8 Olle Rols är rysaren. Han såg riktigt laddad ut senast som fastlåst.

V75-6: 3 Mr Clayton JF är bra ut i volt, han ska tävla barfota och Rikard N Skoglund kör i flyt så i ett öppet lopp är ekipaget mitt drag. Den finske gästen 5 Roberto Diver har tjänat närmare 300.000 i år och tagit sex segrar på nio starter, så han är också given. Sex streck. 

V75-7: 3 Havbergs Knight är klart på ”g” och han har öppnat 2019 starkt. Kanske blir det ledning här, men 1 Le Chapeau är snabb ut och skulle Mats Bucht välja att köra i spets är favoriten i fara. Fyra streck.

Thomas systemförslag till Umåker

V75-1: 3, 5, 7. Res: 9-8.

V75-2: 3 Heartbeat. Res: 10-2.

V75-3: 5 Propulsion. Res: 2-9.

V75-4: 2, 7, 9, 10, 11, 12.  Res: 6-8.

V75-5: 1, 2, 5, 8, 9, 11. Res: 2-3.

V75-6: 1, 2, 3, 4, 5, 9. Res: 6-11.

V75-7: 1, 2, 3, 4. Res: 8-5.

Systemet är på 2592 rader och kostar 1296 kronor. Om man också singelstreckar nr 1 Hawk Cliff i avdelning 5 blir det systemet på 432 rader och det kostar då 216 kronor.