0705 - 44 01 66

Kanske mer än 10.000 åskådare, kring 22 grader och travsport av världsklass – ja, Propulsion kan ta sin fjärde raka seger i Hugo Åbergs Memorial.

Han är given tipsetta och spikas på lilla systemet men på det stora streckar jag en kvartett där Uza Josselyn är rysaren.

I Guidens tävling rankar Daniel Redén sin Propulsion som etta före Ringostar Treb, Nadal Broline, Uza Josselyn och Racing Mange – en liknande ranking som jag gör, fast jag avstår från Joakim Lövgrens Racing Mange på systemet …

Och, det lär bli körning från start över 1609 meter. Om Ringostar Treb spetsar utan att bränna alltför mycket krafter i spetsstriden kan han hålla undan till seger. Jag vet attJerry Riordan andas en försiktig optimism.

Men, skulle Pastore Bob laddas kan det gå rysligt fort och den spetsstriden kan i så fall stå Ringostar Treb dyrt.

Hoppas på en ny fullträff i V75

Jag hade sju rätt på Hagmyren i lördags och det blev kring tusen kronor i vinst på det lilla systemet. I Guidens tävling blev det också succé med sju rätt och 999 kronor tillbaka. Jag fick också 100 bonuspoäng för sju rätt och leder nu på 565 poäng och 2.932 kronor mot Peter Untersteiners 452 poäng och 1.912 kronor.

Tre omgångar återstår; den på Jägersro, Rättvik den 3 augusti och Åby 10 augusti.

Jag hoppas på seger och därmed final, men mycket kan hända under de tre avslutande omgångarna.

Två spikar av mycket hög klass

Ike Schermer har sju segrar på de nio senaste starterna och han är obesegrad i år i fyra lopp. Jag vet att tränaren alltid brukar komma hit med bra och vältränade hästar, så jag tvekade aldrig att spika.

Det andra singelstrecket är Acciaio, en Alessandro Gocciadoro-häst som körs av Örjan Kihlström för tredje gången. De vann i april på Solvalla och var tvåa under Elitlopps-helgen.

Om jag fattat det rätt blir det barfota nu och det ska vara ett klart plus. Motstånd saknas dock inte, dels från stallkamraten Arden Wise As och Peter Untersteiners Roller Coaster Ås.

Cobbys Olifant min bästa chans

Jag kör fyra hästar inom V75 och min Cobbys Olifant är den jag tror mest på. Vi har haft en del otur på slutet, men hästen har hela tiden känts bra och det kan mycket väl bli en framskjuten placering, kanske till och med vinst till ett hyggligt odds.

Red Rock Canyon kan också vara värt ett streck. Han hade ett hopplöst läge senast med spår 12, nu något bättre med spår sju bakom bilen.

Classichap och Conrads Explosive får dock svårt att segerstrida, ja de möter riktigt tufft motstånd.

Mitt systemförslag på Jägersro med V75-start 19.10.

Avd 1: 1, 2, 6, 7, 9. Res: 5-3.

Avd 2: 6 Ike Schermer. Res: 10-11.

Avd 3: 5 Acciaio. Res: 4-2.

Avd 4: 1, 2, 5, 6, 7, 11. Res: 4-9.

Avd 5: 2, 3, 4, 5, 6, 10. Res: 9-4.

Avd 6: 1, 4, 5, 9. Res: 8-7.

Avd 7: 1, 8, 13. Res: 10-11.

Systemet är på 2160 rader och kostar 1080 kronor. Om man också singelstreckar nummer 9 Propulsion i avdelning 6 blir det systemet på 540 rader och kostar då 280 kronor.