0705 - 44 01 66

Ösregn fram till lunch, regnigt under V75-loppen och risk för att banan blir hård, så det kan bli mer skor på än barfota denna V75:a. Ja, sonen Oscar är banmästare på Åby och han lär få en svettig lördag tillsammans med sina banskötare då SMHI förutspår att det ska regna kring 16,2 mm under dagen.

Oscar kommer säkert att lägga på ett grövre material för att få banan fast, så att regnvattnet rinner av och inte fastnar i ytlagret.
Han är inne på sitt tredje år som banmästare och han var med om liknande väder i fjol när Åby Stora Pris avgjordes, så han vet vad som ska göras. Fast visst är det otur att vädrets makter inte är på Åbys sida en lördag som denna med V75-finaler och flera häftiga V75-lopp med Åby Stora Pris med två miljoner till vinnaren som höjdpunkt.

Ingen hade sju rätt i fjol

Om Readly Express vunnit Åby Stora Pris i fjol på en regntung bana hade en vinnare fått drygt 19 miljoner.
Nu blev Readly Express tvåa från ledningen, slagen efter uppförstorat målfoto med en nos av Propulsion.
Travlivet är tufft. Och, om det blir rikligt med regn och rusk på Åby denna lördag är det något som Daniel Redéns världsstjärna Propulsion fixar – ja, han bevisade det ju vid segern i fjol.
Visst, jag spikar.

Se upp med de som inte är med i startrusningen

Ni som tror på liknande väder och bana nu ska veta att vinnarna då kom från 3:e ut, 5:e invändigt, 2:a ut, 6:e ut, 5:e ut, en från spets och så Propulsion från vinnarhålet.
Inget märkligt alls. Snabba öppningar brukar sätta sina spår till slut när det är krävande banförhållande, så de ekipage som är längre bak och inte varit med i startrusningen kommer därför in i matchen.
Vinnarraden i fjol? Jo 4-10-7-15-9-5-1 – alltså tre som stod i det bakre ledet från start.

Räkna med bra V75-omsättning

Med 41 miljoner i 7-rättspotten kommer det att bli en bra omsättning, säkert betydligt högre än de 89,5 miljoner som omsattes då Propulsion vann ett av de mest dramatiska lopp som körts på svensk mark.
Mitt system kommer på sin höjd att ge en femsiffrig summa vid sju rätt då jag har spikat två favoriter.
Förutom Propulsion är det Velten Versailles i lägsta klassen. Han kan ta sin sjunde raka seger och jag är helt inne på att 4-åringen är obesegrad även efter denna fina Klass II-final.

Kan bli final för mig i Guidens tävling

Jag kan ta hem en finalplats i Guidens V75-tävling, fast rubriken ”Uhrberg defilerar” i tidningen skapar en viss oro – tänk bara på hur det gick för Greenshoe som bara skulle ta hem i segern Hambletonian … 


Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 4 Global Undecided har radat upp starka insatser på slutet och spikas på mitt lilla system, då det kan bli en tungsprungen bana och han är ju urstark. 11 Exclamation Mark är klart på ”g” och 1 NY CoeurdeSolei har ju ett drömläge med dubbla open stretch på Åby. Rysaren är 5 Staro Leonardo.
V75-2: 3 Velten Versailles med skicklige Rick Ebbinge har segrat på Jägersro, Åby och Kalmar i tuffa gäng och för mig är ekipaget en given bank. Ja, mycket talar för sjunde raka segern och 250.000 kronor in.
V75-3: 4 Eldorado B har jag spikat i de två senaste starterna och han har varit trea och etta från spets. Jag är inne på att han kan leda runt om igen men jag tar också med 10 Ural och urstarke Antoni Trot samt allt bättre 9 Hazard Boko. Han kan avsluta vasst.
V75-4: 3 Marcello Wibb imponerade på mig senast då han kontrade till seger och visade löpskalle. 9 Short in Cash lär bli favorit och är han som på vid de två segrarna på slutet hos Goop kan han bli svårstoppad. Rysare i gänget är 6 Royal Navy Neo, tre raka segrar men bortvald av Björn Goop. Ja, det blir spännande med Jepson.
V75-5: 9 Missle Hill svarade för en mycket stark prestation senast och en bra ryggresa i hårt tempo kan ge vinst då det här är en riktigt vass USA-import i Daniel Redéns regi. 2 Pantent Leather och 1 MS Triple J har drömlägen, 6 Zlatan kan allt ibland liksom 11 Tae Kwon Deo.
V75-6: 6 Ferrari BR var enorm som 4-åring vid vinst på 09,9 över medeldistans. Nu är han på väg tillbaka och är mitt drag. Sex hästar där 2 Nappa Scar är långskottet.Och, 8 Baron Gift räknas trots läget.
V75-7: 9 Propulsion visade vid segern i fjol i Åby Stora Pris att varken motstånd eller besvärligt banunderlag efter regn och rusk kunde ställa till det, så jag singelstreckar igen. Han avslutade grymt senast i Hugo Åbergs Memorial som tvåa.

Mitt V75-systemförslag på Åby.

V75-1: 1, 4, 5, 10, 11. Res: 7-9.
V75-2: 3 Velten Versailles. Res: 5-6.
V75-3: 4, 9, 10, 12. Res: 11-2
V75-4: 3, 6, 9 Res: 10-11.
V75-5: 1, 2, 6, 9, 11. Res: 10-3.
V75-6: 1, 2, 4, 5, 6, 8. Res: 10-3.
V75-7: 9 Propulsion. Res: 5-4.
Systemet är på 1800 rader och kostar 900 kronor. Om man också singelstreckar nr 4 Global Undecided i avdelning ett blir det systemet på 360 rader och det kostar då 180 kronor.