0705 - 44 01 66


Foto: TR Media

Quiz Töll V75-vann på Kalmar på 1.13,7 över 2140, det till oddset 35.47 och en halv längd före en heroisk Divine.

– Med tanke på alla grattis-sms och mejl som jag och Anja fått har säkert många av ni 200 ägarna lirat. Och, Quiz Tölls skrällseger låg nog till stora delar bakom att sju rätt på V75 gav närmare 3,4 miljoner, säger Thomas Uhrberg efter segern.

Så här skrev Travronden om fullträffen på nätet.

Thomas Uhrberg slog till med 35-oddsaren Quiz Töll (e. Quite Easy U.S.) i Diamantstoet (V75-4). Från femte par utvändigt räckte det ända hem efter att det gått 1.12,0 första varvet framme i täten.
– Det känns alltid lite extra att få vinna med egenträning, speciellt som vi i det här fallet laborerat en hel del med skoningen, vilket nu föll väl ut, kommenterade Uhrberg.

I sin V75-krönika i fredags varnade Thomas för att Quiz Töll kunde vinna om de bara slapp sjätte utvändigt i ett lågt tempo. Nu öppnade Viola Grif 1,11 första 500 och 1.12 på varvet, så det var helt perfekt. Quiz Töll och Thomas satt mitt i fältet, hade tur att få fritt i sista kurvan när Vikens Fingerprint galopperade under attack och i det läget kändes Quiz Töll som en tänkbar vinnare.

– Hon avslutade riktigt vasst över Kalmars långa upplopp – ja, hon var precis lika bra som hon visat under en längre tid i träningen.

Anja har berättat för alla er delägare att Quiz Töll känts fin i träning, att hon till och med känns lite mjukare och finare i sina muskler än tidigare.

– Och, det är bara att hålla med – det var länge sedan jag känt Quiz Töll som bra i ett lopp och det var ändå hennes fjärde seger i ett lopp med 100.000 eller mer till vinnaren, säger Thomas.

Nu har Quiz Töll tjänar 918.015 kronor. Hon är klar för finalen på Solvalla lördagen den 8:e februari, alltså om tre veckor. Vinnaren får där 220.000 kronor, så är Quiz Töll minst tvåa är hon miljonärska.

Anja kommer nu att lämna en rapport de närmaste dagarna om hur Quiz Töll tagit det här loppet och hur vad som händer de närmaste veckorna inför den spännande finalen.