0705 - 44 01 66

Coronavirusets framfart verkar ha avtagit och vi ser exempel på lättade restriktioner lite här och där.
Snart kanske det blir dags att släppa in lite folk på travbanorna också – för jag ska erkänna att det börjar kännas lite ensamt att tävla utan publik.

Vi har kört inför tomma läktare och restauranger i några månader nu och visst är det annorlunda, men jag är ändå tacksam för att vi fått möjligheten att fortsätta tävla. Alla branscher har inte haft sådan tur.
Det har så klart känts lite tomt utan alla åskådare men förhoppningsvis kanske det blir ändring på det snart. Det vore trevligt om de kunde släppa in lite folk i alla fall. Jag vet att det finns gott om både hästägare och spelare som längtar efter att få gå på lite sommartrav. Man kanske kunde börja med att öppna travbanerestaurangen lite försiktigt? Det går ju trots allt att få sig en matbit på nästan alla andra restauranger i Sverige.
Det vore trevligt om det gick att genomföra.

Den uppmärksamme såg att jag hyllade Handsome Brad i loppgenomgången förra veckan. Dessvärre missade vi att få med hästen i systemförslaget längst ner på sidan. Jag hoppas ni tog med honom ändå, även om det bara blev fem rätt efter att båda spikarna förlorat.
Nya tag den här veckan. Första spiken hittar jag i den tredje avdelningen. 6 Jagger Boko har varit riktigt bra på slutet och här ser det ut som att han kanske kan forcera sig till ledningen och i så fall är mycket vunnet. Det andra singelstrecket hittar vi i den sjätte avdelningen där jag tror att 2 Giant Shadow är huvudet högre än sina konkurrenter. Han var riktigt vass bakom Seismic Wave senast.

När det gäller det egna stallet så stod både Cobbys Olifant och Stenson för kanonlopp i tisdags. Det räckte inte riktigt till vinst men som de kändes så vinner de nog lopp snart.

V75-1: Den första avdelningen känns svårlöst. 10 Vadus Wise As var lite betrodd i Harper Hanovers lopp och kan säkert ta konkurrenterna på styrka här. 1 Gordon Mearas och 3 Dante Godiva är värsta motbuden men jag väljer att måla på och hoppas på en skräll.
V75-2: Här anser jag att 8 Indra’s Secret och 13 Karamell Hill är huvudet högre än övriga i loppet. Min förstahäst är Berghs sexåriga sto som har ett betydligt bättre läge än Karamell Hill jämfört med senast då det var ombytta roller. Banorna börjar dock bli riktigt snabba och det kan vara lite vanskligt med tillägg så jag tar med tre på start som kan få loppet.
V75-3: Jag spikar 6 Jagger Boko. Han hade haft fyra raka segrar om det inte vore för diskningen senast och han har sett riktigt bra ut i sin nya regi. Värsta motbudet är 3 Gogobet Sisu som visar fint kunnande till och från.
V75-4: 1 Spang Viktor är inte vidare snabb ut och riskerar att bli över från start men han är ändå klar förstahäst i mina ögon. Hittar bara Björn Karlsson ut från innerspåret är det en bra vinstchans.
V75-5: Det känns som att det står mellan 1 Deep Pockets och 5 Ribaude i den femte avdelningen, men då ingen av dem rosat marknaden i år så tar vi med några hästar till. 8 Höwings Unbeatable spurtade fint senast.
V75-6: Jag har svårt att se hur 2 Giant Shadow ska förlora här. Han var toppenbra senast när han fick stryk av en riktigt bra häst och det känns som att det inte är lika tufft motstånd den här gången.
V75-7: Min vinnare i loppet är 2 Antonio Tabac som jag tror kommer att hitta till ledningen. 6 Dreammoko var jättebra från dödens senast. 10 Milliondollarrhyme fastnade invändigt i Elitloppet men såg inte så bra ut innan dess heller. Jag vill se honom göra ett bra lopp innan det är ett bra spikförslag för mig.

V75-1: 1, 3, 4, 6, 7, 8, 10. Res: 5-11.
V75-2: 2, 3, 4, 8, 13. Res: 11-14
V75-3: 6 Jagger Boko. Res: 3-11
V75-4: 1, 6, 8, 9, 14. Res: 15-4
V75-5: 1, 2, 5, 8, 12. Res: 6-9
V75-6: 2 Giant Shadow. Res: 4-3
V75-7: 2, 3, 6, 10. Res: 9-5
Systemet är på 3500 rader och kostar 1750 kronor att lämna in. Om ni spikar 1 Spang Viktor i den fjärde avdelningen blir systemet 700 på rader och kostar 350 kronor.