0705 - 44 01 66

Sommarfinalen är avklarad och vi kan istället vända blickarna mot Åby och nästa storlopp.
 På lördag är det nämligen dags för Åby Stora där ett verkligt getingbo har samlats.
Framförallt skall det bli skoj att se Who’s Who utmana de mer etablerade långskubbarna. Han är min favorit till segern men i samma andetag måste hästar som Cokstile, Handsome Brad och Moni Viking nämnas.

Struligt lopp
Själv var jag i helgen till Danmark. Jag startade Thunder Peak i Danskt Mästerskap och jag hade hoppades att han skulle greja en plats bland de tre. Tyvärr blev det dock ett lopp som inte alls passade oss med lågt tempo och snabb avslutning. Jag tyckte ändå att han fullföljde bra som femma. Visade bra form och jag ser fram emot nästa start som förmodligen blir i Tingsryd.
 Vi har legat lite lågt med stallets hästar under sommaren. Men det börjar nu så smått att röra på sig. Henry Sisu i Jägersro på tisdag kan vara något för spelarna.

Onödiga resor
Både travtränare och hästägare måste med jämna mellanrum se över sina kostnader. Ofta frapperas man därför över så stora kostnader man åsamkas bara för att det inte finns passande lopp på hemmaplan. Vi kan ta min danmarksutflykt till exempel. Jag var helt enkelt tvingad att åka dit för att det inte fanns lämpliga lopp på hemmaplan.

Fasta proppar
Vi tränare har diskuterat och kommit fram till att fasta propositioner, som det är exempelvis i treåringsloppen eller i V75, ger stora fördelar.
 Dessutom skall det vara ett krav att alla hästar oavsett prissumma minst en gång i månaden skall ha möjlighet att starta på hemmaplan.
Som det är nu kan det gå månader eller ibland än mer innan en häst med lite högre prissumma har ett lopp. Så kan det väl ändå inte behöva vara. I lägre klasser är det hur gott om lopp som helst.

V75-1: Jag inleder med ett singelstreck i form av Björn Goops Unoicsdue Gnafa. Han har varit helfin i sina tre starter i Sverige. Tvåa senast bakom Who’s Who måste väl även det ses som en seger. Rätt gäng här och jag tror på seger.
V75-2: Champ Lane kommer att få många anhängare som singelstreck. Jag är dock imponerad av Newport Beach som vi ännu inte sett botten hos. Innerspårets Mistelns Napoleon är den som kan få loppet så se upp.
V75-3: Ett riktigt fint fyraåringslopp. Power var i fjol lite av kullens kung men har i år haft svårt att hitta stilen. Var dock helfin i ett jobb i förra veckan så nu verkar han på gång. Spik på lilla men jag garderar på stora framförallt med Aramis Bar. Även Golden Dream M.E. och grunkapable Galileo Am hör hemma på kupongen.
V75-4: Mer Björn Goop kan det bli här. Hans val Anthara Bi är den givna favoriten men stallkompisen Karamel Hill skall ej underskattas. Det finns fler och jag vill framförallt varna för Darah Bibo som gått bra en längre tid.
V75_5: Andre Ward imponerade på mig då han senast spurtade till seger.Hade då liksom nu ett tionde spår så läget skrämmer inte. Jag räknar med bra chans och tar till mitt andra singelstreck.
V75-6: Ett vidöppet lopp där jag ser Sevilla från ett passande läge som första streck. Det är dock gott om utmanare som vill ha ett ord med i laget. Främst varnar jag för Harran Boko som var ruggig senast och Zap di Girifalco vilken har visad toppform .
V75-7: Årets upplaga av Åby Stora är en riktig höjdare. Who’s Who var finfin senast vid seger men möter tuffare gäng. Cokstile har varit strålande och är given emot vilket även gäller Moni Viking och Handsome Brad.

Thomas system
V75-1: 4 Res: 12-1.
V75-2: 1, 6, 7. Res:8-12.
V75-3: 1, 4, 5, 6. Res: 2-9.
V75-4: 4, 5, 9, 11, 14, 15. Res: 12-8.
V75-5: 10. Res: 12-3.
V75-6: 1, 2, 3, 7, 8, 9, 12. Res: 6-10.
V75-7: 2, 3, 6, 8. Res: 1-11.
Systemet är på 2016 rader och kostar 1008 kronor att lämna in. Om ni även spikar 5 Power i den tredje avdelningen blir systemet på 504 rader och kostar 252 kronor.