0705 - 44 01 66

Vi bjuds på riktigt fina tävlingar denna lördag. Kungapokalskampen mellan Aetos Kronos och Green Manalishi blir häftig att se och i Drottning Silvias Pokal kryllar det av stora talanger.

Det börjar bli tuffare och tuffare för travpubliken att hålla sig hemma. Visst kan det vara skönt att sitta och mysa framför ATG Live-sändningen vintertid, men nu när det börjar bli sommar och de riktigt fina hästarna kommer ut på tävlingsbanan så är det nog många som önskar att de fick besöka sin lokala travbana.
På lördag har vi flera godbitar att se fram emot. I Algot Scotts Minne väntar en väldigt intressant duell mellan Billie de Montfort och Cyber Lane. Den senare ser ut att kunna hitta till ledningen efter en bit och därifrån måste det vara en bra vinstchans.
Men det är främst de två fyraåringsloppen som ska bli roliga att se. Så här går mina tankar om dem:
Jorma Kontio brukar få en bra fart på hästarna från start och borde hitta till ledningen med Click Bait i Kungapokalen. Vad som händer i nästa skede är svårare att förutspå. Stallkamraten Green Manalishi kanske kan ta sig framåt tidigt och överta ledningen och i så fall är nog mycket vunnet. Aetos Kronos trivs, precis som sin far Bold Eagle, med att få ett lopp i ryggar. Klaffar det går ingen säker över upploppet.
Ganga Bae, som jag tränade som unghäst, är min vinnare i Drottning Silvias Pokal. Det ser ut som att hon kan hitta fram lite enklare den här gången och i så fall borde hon ha en bra chans att vinna. Det finns dock gott om motbud. Diana Zet och Alaska Kronos gjorde det riktigt bra i sina försök men framförallt så tänker jag på Jim Oscarssons Dontlooseallmoney som var riktigt fin senast.

V75-1: 10 Nero Maximus är intressant om det blir ett högt tempo på loppet. Han går bra mest hela tiden men är en aning osnabb. 1 Enzo Am och 2 Fleet Admiral är två riktigt fina hästar som måste med på kupongen. 4 Vagabond Bi har gjort det bra på slutet och har kapacitet för att skrälla.
V75-2: 3 Sugarcraft är min förstahäst i loppet men det känns som att det behövs lite streck här. 8 The Gambler tycker jag är rätt bra men han har ett uselt läge. 9 Pere Ubu och 2 In Love Boko har radat upp segrar på slutet. 1 Broad Vision blir farlig om han håller sig till rätt gångart den här gången.
V75-3: 6 Ganga Bae tränade jag som unghäst och det är en superfin fyraåring som måste ha en bra chans att vinna. Motstånd saknas dock inte. 5 Diana Zet avslutade vasst senast och 3 Dontlooseallmoney är en riktigt bra häst.
V75-4: Här tycker jag mig ha hittat ett roligt skrällbud i 1 Peak Fear som gick ruskigt bra efter galopp senast. 2 Forfantone Am och 4 Zarenne Fas är givna på kupongen. 10 Ferrari Sisu har mycket kunnande i sig.
V75-5: 4 Island Life var med i Gulddivisionen i början av april och näst senast fick han ett jättetufft lopp på Romme. Jag tycker att han borde ha en bra en chans att vinna det här även om jag har respekt för 2 Harran Boko som kan mycket.
V75-6: Vi provar med 2 Cyber Lane som spik. Han borde hitta till ledningen och därifrån känns det som att hans vinstchans är god. 1 Billie de Montfort är ruskigt speedig och kan få ett fint lopp.
V75-7: 5 Green Manalishi fick ett tufft lopp i försöket. Han såg inte så bra ut i värmningen då men borde vara bättre med en genomkörare i kroppen. 2 Aetos Kronos är en annan riktigt bra häst och det är hugget som stucket vilken av dessa två man rankar högst.

V75-1: 1, 2, 4, 10. Res: 6-9
V75-2: 1, 2, 3, 8, 9. Res: 6-7
V75-3: 1, 3, 5, 6. Res: 2-10
V75-4: 1, 2, 4, 9, 10. Res: 6-3
V75-5: 4 Island Life. Res: 2-5
V75-6: 2 Cyber Lane. Res: 1-5
V75-7: 1, 2, 3, 4, 5. Res: 6-11
Systemet är på 2000 rader och kostar 1000 kronor att lämna in. Om man också singelstreckar 6 Ganga Bae i den tredje avdelningen blir systemet på 500 rader och kostar 250 kronor att lämna in.