0705 - 44 01 66

Finaler i Oaks och Kriteriet, kval till Europa-derbyt och V75-finaler.
Ja, nationalarenan Solvalla bjuder på trav av högsta klass i dagarna två. Enda negativa – vädret!

Prognosen talar om rikligt med regn från klockan 12 på lördag, så det kan bli problem med underlaget på Solvalla-ovalen.
På söndag bättre väder med uppehåll. Och, då startar V75 klockan 15.00.
Jag ska ut exakt det klockslaget med Mulligan i Stoeliten. Chans? Nja, Dear Friend har drömläge och lär bli klar favorit. 
Mulligan är i fint slag men spår sju bakom bilen är så klart negativt.

Vi håller tummarna för en duo

Vi hade Zeus Bi och Ganga Bea som unghästar hos oss i Munka-Ljungby och de ska tävla på lördag och söndag. Zeus Bi i försöket till Europa-derbyt och Ganga Bea i Oaks-finalen.
Givetvis håller vi i stallet tummarna för Fredrik Linders respektive Stefan Melnaders hästar.
Finalerna i Kriteriet för hingstar/valacker och Oaks för ston är helgens höjdpunkt – ja, det är något alldeles speciellt när det är examendags för de duktiga 3-åringarna.
Jag tror att Jerry Riordans Aetos Kronos vinner i strid med främst Power och Kolgjinis duo Upset Face och Ubiquarian Face.
Och, hjärtat säger Ganga Bae i Oaks.

Två orutinerade hästar spikas

Två tämligen orutinerade hästar singelstreckas i V75 på lördag och det är Mellby Granat och Marrakesh.
Ja, båda är hyggligt betrodda men det är ändå två lopp med en eller många.
Jag valde alltså det lättaste alternativet – alltså en …
Men jag har också tagit ut svängarna. Exempelvis är Staro Miami min tipsetta i V75-3. Hon är rankad sist i Guiden och näst sist i Ronden, så något har herrarna som tippar där missat i sina analyser …
Kanske att Staro Miami har en sylvass speed och i ett 7-hästarsfält kommer hon och Mika Forss att utnyttja detta.
Rätt eller fel? Ja, jag spikar ekipaget på lilla systemet.
I övrigt; jag lider med klanen kring Campo Bahia.

Mina tankar om V75-loppen på lördag

V75-1:6 Ike Schermer har sex segrar i år på sju starter och då han var femma i Derby-kvalet satt han fast länge och fick fritt för sent, så Varenne-sonen håller extremt hög klass. 10 Burning Man är också bra för klassen liksom Flemming Jensens Andre Ward. Fem streck, där 1 SG Charpentier är ett långskott.
V75-2:5 Noble Superb är mitt vinnartips nu när inte 3 Campo Bahia kommer till start på grund av en förkylning. Han var rejäl trea i det norska Derbyt. 7 Global Welcome har tagit sex segrar på sina sju starter på Solvalla. Han gör nu femte starten för året, är åtgärdad efter Derby-finalen. 1 Zeus Bi har läget. Fem streck.
V75-3:6 Staro Miami vann försöket till Derbystoet utan att vara på topp, men det berodde på att hon inte druckit tillräckligt.  I finalen galopperade hon direkt. Hon är tuff och tillräckligt bra för att slå de sex hingstar hon möter. 7 Graceful Swamp vann det finska Derbyt från ledning efter att ha öppnat i 08-tempo första 500. Han kan ta sin 29:e seger i den 35:e starten. Jag streckar sex av sju, alltså inte Donatello Garbo med Örjan Kihlström. Det ni!
V75-4:3 Mellby Granat spikas trots sin orutin, men det här är ett riktigt ämne som kan gå långt. Och, motståndarna har tuffa meter att ta in – ja, att Makethemark ska ta 60 meter känns som en tung uppgift. Viking Brodde ska ta 20 med risk att bli för het.
V75-5:4 Highspeed Dynamite har tre raka i Berghs regi och han är tillräckligt bra för att ta en ny V75-vinst. Fyra streck.
V75-6:4 Marrakesh är stjärnan i gänget och spikas. Visst, han har minst med rutin men det finns utveckling i den här 4-årige Ready Cash-sonen.
V75-7:3 Milliondollarrhyme given tipsetta och han utmanas av 2 Global Undecided och 5 Gina Schermer. Heltäckt med den trion.

Mitt förslag till V75-system lördag

V75-1: 1, 4, 6, 7, 10. Res: 5-8.
V75-2: 1, 4, 5, 7. Res: 2-6.
V75-3: 1, 2, 3, 5, 6, 7. Res: 4.
V75-4: 3 Mellby Granat. Res: 9-2.
V75-5: 1, 4, 5, 10. Res: 6-9.
V75-6: 3 Marrakesh. Res: 10-2.
V75-7: 2, 3, 5. Res: 10-11.
Systemet är på 1440 rader och kostar 720 kronor. Om man också singelstreckar nr 6 Staro Miami i avdelning 3 blir det systemet på 240 rader och det kostar då 120 kronor.