0705 - 44 01 66

Nu är säsongen igång på allvar när det gäller storloppen och Pokalloppen på Åby är alltid både sevärda och av mycket hög sportslig klass.
I år tror jag att det finns två hästar som är klart bättre än de övriga i de loppen och det gjorde att det var lätt att välja singelstreck till omgången.

Åby är, i alla fall i mina ögon, världens klart bästa travanläggning både för publik och oss aktiva. Man har verkligen lyckats med sin storsatsning och det är bara att gratulera.
Att man sedan håller till under tak överallt på stallbacken är ett stort extra plus. Det är ingen tvekan om att det är lätt att trivas på Åbytravet.

Två klara favoriter
Ser man till de två storloppen så känns det på förhand som det ska kunna bli uppvisningsvinster i bägge loppen. Både Conrads Rödluva (V75-1) och Campo Bahia (V75-7) är hästar av allra högsta klass.
När det gäller Conrads Rödluva har hon visat att hon är klassen bättre än de övriga stona i årgången och om det inte händer något så ska hon bara vinna.
Campo Bahia tror jag är en av Europas absolut bästa hingstar i årgången. Det är en häst medförutsättningar att bli en riktig stjärna med tiden då han verkar ha allt som krävs.

Ställer mig undrande
I veckans guldlopp finns elitloppsklara Double Exposure med i startlistan men är struken redan och man kan undra hur det gick till. Örjan Kihlström är uppsatt på en annan häst och det känns onekligen lite underligt.
För egen del kör jag bara två hästar under lördagen, varav en utanför V75-spelet. Trots att All In A Dream (V75-4) verkar ha bra form så tror jag inte att det ska vara ett segerbud den här gången..
Att få in nya hästar i stallet är kul och speciellt när man får in en häst av den klass som Giveitgasandgo. Han var tvåa i Olympiatravet i fjol och vann Fyraåringseliten på Solvalla. När är han hos oss efter ett långt uppehåll efter skada.

Mina tankar om V75-loppen på Åby
V75-1: Med tanke på det 3 Conrads Rödluva har visat så känns det som Redéns sto blir mycket svår att slå även denna gång. Hon har tydligt visat att hon är ”bäst i klassen”.
V75-2: Ett lopp där det kan löna sig att strecka på rejält. Förstahästen för mig är 3 Vlad Del Ronco. Han kom bort senast men har varit bra innan. Här väljer jag att strecka på och tar hela sju hästar på systemet.
V75-3: Guldloppet verkar öppet på förhand. Franska 5 Bahia Quesnot gick bra som trea i Olympiatravet. Dock ska man veta att det inte är någon häst som vinner allt för ofta. 3 Lionel N O bör vara med högt uppe här och kom ihåg att 8 Day Or Night In såg riktigt bra ut som fyra i Olympiatravet,
V75-4: Även här ser det på förhand att vara ett öppet lopp. Jag chansar ändå med att gå på bara fyra streck. 6 Dallas Brick är nog hästen att slå om han sköter sig men det kan vara på sin plats att gardera. Värsta hotet kan komma från 3 Viking Brodde som också han är från stall Nurmos. Han orkade inte riktigt senast men den gången handlade det om dryga 3140 meter.
V75-5: 5 Lesperanza vann på 1.12,1 full väg senast och det är starka papper. Hon får tipset men se upp med 3 Island Life och mitt skrällbud 10 Antonio Trot som jag ser som ett kul fidusbud då han var bra senast efter ett tufft lopp.
V75-6: 6 Whipped Eggs var ruskigt bra senast och är bästa hästen. Han är inte att lita på och därför streckar jag också ytterligare en trio. Se upp lite speciellt med 1 Bear Hope från det här fina utgångsläget!
V75-7: Conrad Lugauers 3 Campo Bahia är en fenomenal travare som kan bli oerhört bra framöver. Han är redan nu en topphäst men på sikt kan det vara en häst som kliver in i den allra översta eliten också internationellt. Den hästen har det där lilla extra…

Thomas system
V75-1: 3 Conrads Rödluva. Res: 2-6
V75-2: 1, 2, 3, 6, 7, 9, 12. Res: 11-5
V75-3: 2, 3, 4, 5, 8. Res: 1-8
V75-4: 3, 6, 10, 11. Res: 1-5
V75-5: 3, 5, 10. Res: 6-7
V75-6: 1, 6, 7, 10. Res: 4-8
V75-7: 3 Campo Bahia. Res: 2-4
Systemet är på 1680 rader (840 kronor) och om man väljer att chansa med ett singelstreck i avdelning två på Vlad Del Ronco så blir det istället 240 rader (120 kronor).