0705 - 44 01 66

Det var ingen enkel sak att pricka sjuan förra helgen.
Jag tycker det ser riktigt svårt ut den här gången också, det kan ge riktigt bra pengar även om våra spikar vinner.

Inledningen i lördags var väl kanske inte så lurig. Favoriten Dwayne Zet med Örjan Kihlström i sulkyn i den första avdelningen och andrahandaren Pappajonnys Ilse med Björn Goop i V75-2.
Sedan radade skrällarna upp sig: Dear Friend (4%), Västerbo Imtheman (4%), Cargo Door (2%), Sir Henry P.Hill (2%) och när enprocentaren Forfantone Am vann den sista avdelningen var alla spelare system spruckna, vilket innebär en rejäl jackpot denna vecka. Omgången var den svåraste på väldigt länge och nu när det börjar bli kallare på allvar tror jag att snittudelningen kommer att öka. Det är många favoriter som inte har den rätta formen efter en lång säsong och dessutom börjar underlaget bli lite sämre framåt vintern, även om det absolut inte finns någonting att klaga på när det gäller banan Eskilstuna visade upp i lördags.
Jag upplever att det är betydligt lättare att vinna bakifrån på vintern även om jag inte har några bevis för det. En som kan bli farlig från ett bakspår är 10 Bear Time (1%) i den sista avdelningen. Han är klart på gång och blir det ett högt tempo på tillställningen blir han livsfarlig över upploppet.
V75 avgörs på Romme i stället för Bjerke den här veckan. Det ändrades eftersom det hade varit väldigt svårt för de svenska hästarna att komma till start i Norge och det är ändå ett klokt beslut om ni frågar mig.
En lättlöst omgång är det emellertid inte. Spikarna känner jag mig relativt nöjd med men övriga lopp är riktigt kluriga att räkna på.
Första spiken hittar vi i den tredje avdelningen där 4 Very Kronos (78%) lottats till ett bra läge. Han ska gå med skor den här gången men det är inget som oroar, felfri vinner han loppet.
Den andra spiken är en liten chansning även jag tycker att 1 Gardner Shaw (23%) är den klart bästa hästen. Han var ute i ett derbykval och hade varit långt framme i det utan galopp. Efter det har han plockat två raka segrar och lyckas den fyraårige valacken hålla upp ledningen tror jag att han vinner.

LOPP FÖR LOPP
V75-1: Det är med största sannolikhet så att Reijo Liljdendahl tränar den bästa hästen i loppet. Treårige 10 Kryptonite Hanover gick 12,9 över full distans senast via 10,7 sista 700, det är riktigt starka papper men motstånd saknas inte den här gången. 6 Gandalf Jaam kan hitta till ledningen och blir inte helt enkel att plocka ner därifrån.
V75-2: Det är spetsläge för Örjan Kihlström och 7 Joyful Trix och blir det inte allt för mycket strul måste det vara en bra vinstchans. 11 Laleh Pellini såg jag när hon vann på Eskilstuna senast. Hon gjorde det bra då, lite tuffare nu, men hon är självskriven på kupongen.
V75-3: 4 Very Kronos är en världsartist. Sexåringen ska gå med skor den här gången men enligt tränaren Svante Båth har det ingen betydelse för travsäkerheten, felfri vinner han det här loppet.
V75-4: Det är hugget som stucket vilken av 7 He’s Marvelous och 5 Vikens Dome man rankar etta, båda har en hygglig vinstchans. En liten varning utfärdas för skrällen 9 Helios di Quattro som avslutade bra från ett svårt läge senast.
V75-5: Den femte avdelningen är riktigt ett riktigt getingbo. Jag provar att ranka 5 My Dream Art etta, jag tror att den är lite på gång. 2 Hossiana Boko gick bra vid den här tiden i fjol och hittar sexåringen till ledningen kan det vara vinnaren.
V75-6: 1 Gardner Shaw var ute i ett derbykval och hade varit långt framme utan galopp då. Sedan dess har han tagit två raka. Jag har själv haft hästen i träning och jag måste säga att den utvecklats fantastiskt fint hos Jörgen Westholm. Håller fyraåringen ledningen tror jag att han vinner.
V75-7: 5 Van Gogh Z.S. är riktigt bra och har en bra chans om det inte strular för mycket. 10 Bear Time är en jättebra häst och han är klart på gång, blir det lite överpace på tillställningen så känner jag inte alls att han är slagen.

SYSTEMET
V75-1: 10, 6, 5, 3, 2. Res: 8-11
V75-2: 7, 11, 1, 3, 5. Res: 2-12
V75-3: 4 Very Kronos. Res: 5-1
V75-4: 7, 5, 1, 12, 6, 9. Res: 4-13
V75-5: 5, 2, 1, 4, 10, 11. Res: 7-6
V75-6: 1 Gardner Shaw. Res: 2-3
V75-7: 5, 1, 10. Res: 2-4
Systemet är på 2 700 rader och kostar 1 350 kronor att lämna in. Spikar ni dessutom 7 Joyful Trix i den andra avdelningen blir systemet på 540 rader och kostar 270 kronor.