0705 - 44 01 66

Storloppssäsongen drar igång i Sverige men jag hade hoppats på fler hästar i försöket till Paralympiatravet. Däremot är det många om budet i högsta klassen och jag tycker att Åbytravet bjuder på en intressant omgång.

Jag hade svårt läge med Marabou Brodda i klass I-finalen förra helgen men det löste sig helt okej. I sista sväng kändes bra men jag fick inte upp någon riktig segervittring när vi attackerade.
En andraplats är jag nöjd med och på fyra starter i år har hon tjänat 440 000 kronor. Det är upp till Marabou Brodda att bestämma men tanken är att starta på.

Som jag nämnde i krönikan förra veckan såg jag framåt emot att köra Fredrik Perssons Frank S.H. i Margaretas Tidiga Unghästserie och hästen gjorde mig inte besviken. Vi var tempotorsk men han avslutade jättefint och det kändes säkert sista 100 meterna även om ledaren också höll bra. Frank har bra styrka och riktig motor och går från klarhet till klarhet.

Det var många fina insatser på Solvalla och Bedazzled Sox såg stark ut i årsdebuten. Bakom honom stod Tetrick Wania för ett topplopp som trea.
Åby tar hand om V75 på lördag och det känns lite tunt i högsta klasserna. Första uttagningsloppet till Paralympiatravet har bara lockat åtta hästar.
Kanske kommer loppet för tätt inpå guldfinalen? Aetos Kronos var tillbaka i bra slag i lördags och hade säkerligen startat på Åby om det hade varit lite längre tid än bara sju dagar.

Intressant årsdebut
Silverdivision känns också billig men det ska bli skoj att se Kentucky River i årsdebuten. Det är en topphäst och jag tror att han vinner direkt. Per Nordström brukar ha hästarna i bra ordning direkt, vi såg ju Önas Prince i Halmstad för någon vecka sedan.

Jag har en häst med i omgången men Rizzi Brodda (V75-7) får nog svårt att vinna trots passande läge.
Min bästa segerchans är  Kövras Joker som jag kör åt André Eklundh i V75-avslutningen.

––

V75-1: Lördagen börjar med ett öppet försök i bronsdivisionen och jag hoppas att det räcker med fyra streck. 6 Bottnas Idol har perfekt läge och fin chans. 1 Red Hot Roadster och 8 Ture L.A. är också tidiga segerbud. Pass upp för 2 King Of Greenwood som hade svårt läge i Norge.

V75-2: 1 Nyras Lars R. är en tänkbar spik men jag tycker inte att hästen känns helt stabil från början och innerspår är inte perfekt. 2 Rapid Pal duger fint och 3 Alessio känns bra för lägsta klassen. 10 Fariplay, 11 Smile Silvio och 12 Kaxig In streckas från bakspår.

V75-3: I gulddivisionen får vinnaren en inbjudan till Paralympiatravet och trots att det bara är åtta hästar i loppet är det många om budet. 1 Night Brodde är snabb ut och 3 Beartime kan får perfekt smygresa. 5 Rackham har lopp i kroppen och 6 Dear Friend var jättefin på Solvalla förra helgen. Helst hade jag även streckat 7 Cicero T.G. och 8 Emoji.

V75-4: 1 Woodbury Wine är snabb ut och gynnad av kort distans men det är flera om budet. 5 Nina Ginto står fint inne i loppet och är sylvass när hon får spara på spurtkrutet.

V75-5: Det är kanske tveksamt om 1 Kentucky River kan hålla ledningen men bara han hittar ut från innerspår är chansen bra. Jag kör 2 Arvid S.H. och han är tidig vid gardering. Hästen kan öppna och det är en tunn silverdivision.

V75-6: 10 Beauty Smart Face är för bra för klassen och blir svårslagen trots lite lurigt läge. Min 1 Rizzi Brodda har höjt sig mycket och kan öppna men motståndet är tufft och jag är nöjd med en plats.

V75-7: I klass I-försöket kör jag 5 Kövras Joker och det känns lite intressant. Hästen har lopp i kroppen, är snabb ut och har passande läge. 6 Lozano di Quattro svarade för en bra årsdebut och måste räknas tidigt. Glöm inte 10 Leroy Boko som är kapabel.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 6, 8. Res: 4-11.
V75-2: 1, 2, 3, 10, 11, 12. Res: 5-4.
V75-3: 1, 3, 5, 6. Res: 6-7.
V75-4: 1, 4, 5, 6, 7. Res: 11-12.
V75-5: 1 Kentucky River. Res: 2-11.
V75-6: 10 Beauty Smart Face. Res: 4-11.
V75-7: 3, 4, 5, 6, 10. Res: 2-1.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 1 Nyras Lars R. i den andra avdelningen blir systemet på 400 rader och kostar 200 kronor.