0705 - 44 01 66

Förra helgen gjorde Conrad Lugauer resan från Skåne till Bergsåker med två hästar och både Ferrari Sisu och Laradja Vrijthout vann och det var strongt gjort.

Skötaren och transportören ska ha eloge för långresan men inte Lugauer. Han flög till och från Sundsvall. Däremot rattade han hästarna med bravur och båda vinnarna svarade för riktigt bra insatser.

Öppen V75-omgång
Veckans tävlingar körs på Åby och det är alltid trevligt. Omgången ser svår ut på förhand och jag tror att det är fin chans till hög utdelning. Det gäller att vara lite finurlig och jag inleder med två spikar denna vecka. Titan Yoda har bra chans i V75-1 och Laban Lagö (V75-2) är min bästa spik i omgången.

Conrad Lugauer tränar och kör Laban och han har som bekant bra stallform. Hästen är kapabel och borde sköta sig bakom bilen.
Jag kör i fem V75-lopp och har egentränade Nova Mahiron i sista avdelningen. Hon har inte varit anmäld till några årgångslopp och varit svår att matcha. På Solvalla senast slutade hon oplacerad men blev tempotorsk från svårt utgångsläge och hästen avslutade snabbt i skymundan.
Nu blir det lite längre mellan loppen men vi har gjort vad vi kan för att ha henne i fin författning och jag känner mig inte slagen. Nova Mahiron vann en final i Diamantstoet förra vintern och att hon måste gå med skor är inget som oroar.

Det är svårt att säga vilken som är bästa chansen men jag tycker också att Inca Mearas (V75-4) och Lorenzo Boko (V75-5) är streckvärda. Den sistnämnde har jag vunnit två av två lopp med.
En tråkig nyhet förra veckan var att en proffstränare norröver fått sin licens indragen tills vidare. Fallet ska utredas men det är dåligt pr för travsporten.
Det är bra att ST:s säkerhetsavdelning får fast fuskarna och att deras jobb ger resultat.
De som inte tänker på hästarna och fuskar hör ej hemma i travet.

V75-1: 3 Titan Yoda gick bra i finalen senast och är gynnad av lång distans. Hästen har perfekt läge och det ser ut som en toppchans. Jag kör 11 Andre Ward men det ser svårt ut från dåligt läge.

V75-2: Mitt andra spikbud kommer i lägsta klassen. 2 Laban Lagö felade i voltstart senast men han var fin gången före och hästen startar med passande förutsättningar. Han är ett starkt spikbud.

V75-3: I Gulddivisionen rankar jag 3 Mister F.Daag etta. Hästen var trea i Elitoppet i maj men det är frågetecken för formen och jag garderar. 6 Aetos Kronos är hästen i gänget om han fungerar och streck även för 1 Rackham. Min styrning 9 Festival Of Speed har jag bara kört en gång men det är en fin häst som borde duga i guld under vintern.

V75-4: I Diamantstoet tror jag på chans med 6 Inca Mearas. Hon var mycket duktig när jag körde för fyra starter sedan och i förra loppet höll hon bra. Jag hoppas att vi kommer iväg snabbt från springspår och hon är värd ett streck. Bakom är det öppet. 13 Nymke Brigadoon har bra form och rundar många.

V75-5: Även bronsförsöket kräver många streck. 3 Lorenzo Boko har passande läge och jag har vunnit båda gångerna jag kört hästen. Jag tycker att han gick fint även senast och hästen står bra inne. 9 Gerben gick bra senast men bakspår och kort distans känns inte perfekt för honom.

V75-6: Jag hoppas att det ska räcka långt med fyra streck i klass I-försöket. 3 Il Forte räknas från ledningen. Täta starter för 6 Grant Hall kan ge en kick. 1 Copen Chuck S.M. och 9 Heartbeat Julie passas.

V75-7: Ytterligare försök i Diamantstoet och jag känner mig inte slagen med 3 Nova Mahiron. 5 Jeans’n Passion är bra om formen sitter där och 6 Georgia Am är snabb ut och gynnad av kort distans.

Thomas system
V75-1: 3 Titan Yoda. Res: 6-9.
V75-2: 2 Laban Lagö. Res: 4-9.
V75-3: 1, 3, 6. Res: 9-10.
V75-4: 1, 6, 7, 8, 11, 13. Res: 9-10.
V75-5: 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10. Res: 1-12.
V75-6: 1, 3, 6, 9. Res: 2-10.
V75-7: 1, 3, 5, 6, 10. Res: 2-8.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 6 Inca Mearas  i den fjärde avdelningen blir systemet på 420 rader och kostar 210 kronor.