0705 - 44 01 66

Åbytravet står i centrum den stundande helgen med intressant V75-jackpot och Årets Häst-gala. Dogleg och Rustio får svårt att vinna men jag kör Declan åt Conrad Lugauer och hästen är värd att passa.

Det var fin travsport på Solvalla förra helgen och en vinnare som imponerade på mig var Danao Degli Dei i finalen i bronsdivisionen. Hästen ser inte helt enkel ut men han är obesegrad efter tre lopp hos Adrian Kolgjini. I de två första starterna var Danao Degli Dei överlägsen från spets över kort distans men nu var det full väg och Adrian Kolgjini körde ett snyggt lopp i ryggar.

I högsta klassen var High On Pepper jättebra igen och han har styrka som räcker långt. Jag fortsätter imponeras över tioåriga Olga Utca. Som vanligt avslutade hon bra och segern blev lätt efter att hon fått en fin resa av Gustav Johansson.
Det var många favoriter som vann på Solvalla och även den här veckan är det jackpot på V75. Lördagens omgång på Åby ser öppen ut och jag tippar att det blir hög utdelning för spelarna som hittar alla sju vinnare.

V75-Mästaren, eller STL Champions som det numera heter, är en kuskmatch för de segerrikaste i rikstoton under fjolåret. Under ett par år har matchen avgjorts under flera lopp men i år är det nygammalt koncept med bara ett lopp. Jag tycker det är mycket bättre.
Jag är med i kuskmatchen och kör Delcan. Jag har pratat med tränaren Connie Lugauer och han meddelar att formen är god. Hans hästar tog en dubbel på Solvalla i onsdags och det kan stämma. Även om det är tuffa konkurrenter både framför och bakom mig ska Declan inte räknas bort.

Travgalan arrangeras i Göteborg på fredag och jag tror att San Moteur för det tyngsta priset – Årets Häst!
På söndag vänder vi blickarna mot Paris där Prix de France ska köras över 2100 meter. Joviality startar från tufft spår och Prix d’Amérique-vinnaren Idao de Tillard har toppchans på nytt.

V75-1: Omgången inleds med ett ganska öppet stolopp och jag hittar ingen given förstahäst. 3 Entrance och 4 Brilliant Flair är hetast på startvolten men 9 Cascabella och 12 Kathrine S.H. är två spurtstarka hästar från tillägg.

V75-2: 4 Jaques Mearas vann på bra sätt näst senast och gynnas av att ha värsta konkurrenten på utsidan. Han är mitt förstaval men 5 Cassius Clay D.E. är en tidig utmanare. Streck även för 3 Benchmark som kan slå till med en smygresa. Min 10 Dogleg kommer säkerligen att avsluta fint men han är bäst med tidig tätkänning och det blir nog svårt.

V75-3: Tredje avdelningen är ytterligare ett stolopp. 2 Mose Eagle har gjort två fina insatser i Sverige och startar från perfekt spår. 11 Rosemary Tile är en häst som jag kört och gillar. Hon är stark och rejäl. Skrällarna heter 4 LaFerrari Diamanche och 9 Sommerbrise.

V75-4: 3 Warrior’s Tale är snabb ut och gillar kort distans. Det är hästen att slå i lärlingsloppet men det kan bli tuff körning och jag streckar totalt fem hästar.

V75-5: 5 Billionaire Face känns som omgångens bästa spikbud. Claes Sjöström har bra chans till spets och slut i lägsta klassen. Jag startar 8 Rustico men han är inte så snabb ut och det ser svårt ut.

V75-6: Jag vill varna lite för 10 Declan i STL Champions men det är ett svårt läge och vi behöver lite tur. Jag körde 13 Four Guys Dream i förra loppet och jag tror att han hade slutat tvåa felfri. Hästen är snabb när han är i form och jag tycker att han ska vara favorit.

V75-7: Det är inte helt lätt att hitta starka spikbud och jag tar ställning för 1 Hipster Am i silverdivisionen. Kort distans är ett plus och han har bra chans från ledningen. 10 Combat Fighter har fin form och ska med vid gardering.

Thomas system
V75-1: 3, 4, 6, 8, 9, 12. Res: 11-5.
V75-2: 3, 4, 5. Res: 12-10.
V75-3: 2, 4, 9, 11.  Res: 3-6.
V75-4: 3, 5, 6, 8, 11. Res: 7-4.
V75-5: 5 Billionaire Face. Res: 9-6.
V75-6: 1, 2, 3, 7, 10, 12, 13. Res: 9-15.
V75-7: 1 Hipster Am. Res: 10-7.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 13 Four Guys Dream i den sjätte avdelningen blir systemet på 360 rader och kostar 180 kronor.