0705 - 44 01 66

Åby bjuder upp till V75-dans med fina finaler. Nu jobbar vi in bättre väder dessutom så blir det bra. Jag spelar med två spikar i omgången varav en är av det lite roligare slaget. 

Väder och vind har varit något av veckans snackis.
Jag tycker det har gått att jobba hästarna rätt så bra trots allt och sandbanan tål en hel del.
Men nu hoppas vi på bättre väder.
Gärna redan på lördag.
Förra helgens V75-omgång hade som vanligt ett par vinnare som stack ut lite extra. Click Bait dök till ledningen och sedan var det hela över. H.C.’S Crazy Horse vann på nytt svenskt rekord och ett nytt stort jobb utfört av Daniel Wäjersten.
Castor the Star  vann som vi misstänkte och gjorde det utan att behöva visa hela sitt register. Tre mycket fina vinnare från i lördags.

”Storskräll som vinnare”
Årets upplaga av Hambletonian har körts och det ville jag inte missa.
Jag tycker det är kul att snegla lite på amerikansk trav då tillfälle ges. Årets upplaga innehöll väl inte de allra största snackhästarna. När krutröken lagt sig så var det en storskräll som stod som vinnare.
Tactical Approach, mästerligt framlotsad av Scott Zeron. Alla gick ut framför vinnaren som hittade fram invändigt.
Till och med ledaren gick ut och detta fenomen ser man ofta i USA.
Fråga mig inte varför.
Scott Zeron utnyttjade de övrigas misstag och enligt mig så är Scott Zeron och Dexter Dunn de bästa kuskarna ”over there”. De är verkligen vassa.
Stort grattis till Nancy Takter, som tränar Tactical Approach är den tredje kvinnan genom tiderna att vinna Hambot.
Vår egen ”grön kusk” Åke Svanstedt fick nöja sig med att sluta trea i Hambot och tvåa i Oaks.
Knappt besegrad i båda.
Men bra med dollar in blev det i alla fall.
Bond, som slutade tvåa i Oaks, var nog lite vassare tidigare i år än vad hon var nu så det var synd.
Ett grattis skickar vi också till Jorma Kontio som just fyllt 70 bast. Jorma – still going strong.

V75-1: 5 Hanypanky Pinkman är obesegrad hos Redén, men det finns motbud och jag garderar. 3 Working Class Hero, 9 Kingslayer Pellini och 11 Kapten Brodde vill jag också ha med. Fyra streck blir bra.
V75-2: Vi fortsätter att gardera på och här blir det också fyra streck. 1 Natorp Bo har läget. Men är kanske bättre i ryggar? 7 Mellby Joker trivs med tätkänning. 8 Karat River och 9 Charliebrown Effe är två riktigt bra hästar som ska med på mitt system.
V75-3: Här kommer min första spik i omgången. Jag tror mycket på 6 Danger Bi som är riktigt bra och bör visa sig bäst här. Ny fartfest att vänta av ”gul kusk” Alessandro Gocciadoro.
V75-4: 5 It’s Peppertime är min förstahäst med 70-åringen himself som säker kusk. 4 Keep Gamble räknas. Det gör även 7 Deeply Express, 9 Always A Pleasure samt 10 Mahadour. Där ibland tror jag att jag har ringat in vinnaren.
V75-5: Här har jag bra känsla för 1 Rossi Garline och jag väljer att gå på denne rakt ut. Senast blev det fel men bättre lycka nu från fint läge. Bör bli en fin resa där framme och det finns ju chans via open stretch på Åbytravet. Hästen är bra och jag tror det är dags!
V75-6: Min egen 14 Nova Mahiron avslutade tydligen 06,8/400 meter senast och det är vasst. Svårt läge men hon kan duga med klaff. Här streckar jag på en del. 3 Destiny Effe, 7 Celiaz, 10 Ultra Violet, 13 Isabelle Cash och 15 Collier I.T. pryder också en plats på bongen. Men jag hoppas såklart kunna vinna själv!
V75-7: Åbys Stora Pris och rätt öppet. Min vinnare är 10 Kentucky River som varit grymt bra. Blir mycket kul att se här. Chansspikas på lilla systemet. Bakom räknas  i första hand  4 Power, 5 Feydeau Seven, 9 Hades de Vandel samt 11 Hierro Boko.

Thomas system
V75-1: 3, 5, 9. 11 Res: 6-2.
V75-2: 1, 7, 8, 9 Res: 5-10
V75-3: 6 Danger Bi. Res: 5-2
V75-4: 4, 5, 7, 9, 10 Res: 6-2
V75-5: 1 Rossi Garline. Res: 2-4
V75-6: 3, 7, 10, 13, 14, 15. Res: 5-13
V75-7: 4, 5, 9, 10, 11. Res: 3-7.

Systemförslaget är på 2400 rader och kostar 1200 kr att lämna in. Spikar man även 10 Kentucky River i den sjunde avdelningen blir systemet 480 rader och kostar 240 kr att lämna in.