0705 - 44 01 66

Åby Stora Pris på lördag innehåller en favorit som sannolikt blir mycket svårslagen. Om det blir någon publikfest återstår att se. Man kan ju önska att alla banor hade en Stefan Eriksson!

V75-finaler och Åby Stora Pris betyder att det är högklassig sport som serveras på lördag. Det ska väl dock sägas att det inte är den starkaste upplagan av Åby Stora Pris, men det är ändå ett riktigt bra och intressant lopp. Min vinnare är inte helt oväntat Hail Mary. Han ser ut att ha en väldigt bra uppgift på papperet som spårlottningen utföll.
Min andra spik i omgången blir Charliebrown Effe (V75-5) som är lite för bra för den klass han befinner sig i. Senast gick han starkt som fyra från svårt läge och det var hästar i vägen mest hela tiden. Nu står han klart bättre till. Från mitt egna stall kan Biscuit och Nova Mahiron (V75-4) vara roliga streck om man vill gardera favoriten Faeza Zet i Diamantstoets final. Inte heller Midnight Special (V75-3) är helt chanslös med tanke på läget.

Bara att lyfta på hatten
När det arrangeras stora tävlingar vill man att det ska vara publikfester. Något som marknadschefen i Stefan Eriksson i Eskilstuna verkar vara en expert på. Ingen har väl missat att han lyckades skrapa ihop 4 000 besökare på ett lunchtrav för några veckor sedan. Jag vet inte hur Stefan arbetar, men det han gör verkar i alla fall vara rätt. Man kan tycka att andra banor borde vara nyfikna och forska mer efter hur man jobbar där i Eskilstuna…
Jag vill också rikta ett stort grattis till Kajsa Frick. Hon anmälde Alberto Ray till V75 på hemmaplan i lördags och man kom med trots blygsamt med startpoäng. Hästen fick ett bra spår och Kajsa gjorde allting rätt i loppet. Vips så var man först över mål som en riktig högoddsare. Bara lyfta på hatten!
Hambletonian blev inte den svensksuccé som många av oss travintresserade hade hoppats på. Trots sju svenska inslag blev det skrällseger genom Cool Papa Bell. Det såg annars länge ut som att Örjan Kihlström skulle få vinna Hambot men krafterna tröt den sista biten för Temporal Hanover som var bra som trea.

Charliebrown Effe känns oslagbar i V75-5

V75-1: 11 Unico Broline har visat flera gånger att han är riktigt bra. Men jag tycker ändå att det finns bättre spikar i omgången med tanke på elftespåret. 5 Adde S.H. har varit oerhört bra i år och missar knappast ledningen och han kommer att leda loppet länge.
V75-2: Ett av de svåraste loppen att bena ut på lördag. 11 Palmyra är kanske bäst men det är samma sak här som med Unico Broline, det kan bli långt fram från bakspåret. Pass upp för 1 Declan som kan få loppet från innerspåret.
V75-3: 4 Parveny är den trolige ledaren i loppet och med tanke på hur bra han varit i de två senaste starterna är han min vinnare. Men 9 Hidalgo Heldia är minst lika bra om han fungerar och given på kupongen. 1 Midnight Special som jag kör har fått ett bra läge nu och kan öppna. Det kan vara en outsider!
V75-4: 6 Faeza Zet har bra läge igen och ska vara favorit i loppet. Jag har två hästar från stallet med i loppet. 1 Biscuit är jag uppfödare och delägare i (svansen…) och måste därför köra henne. Men kanske att 13 Nova Mahiron med lopp i kroppen har lite bättre chans.
V75-5: 5 Charliebrown Effe hade inget flyt i loppet senast men visade ändå fortsatt bra form som fyra. Nu fick han ett bättre läge och känns mer eller mindre oslagbar. Spik. Min 9 Stenson kan nå en plats i bästa fall.
V75-6: 10 Seven Nation Army har imponerat på mig och har inget emot att anfalla bakifrån. Tar man även med trion 2 Donizetti, 5 Akilles Face och 8 Edibear bakom borde man klarar sig långt.
V75-7: 1 Hail Mary blev överflyglad senast men den här gången ser det ut som att det blir ledningen, utan att det är någon garanti för det. Över den här distansen borde det lösa sig oavsett och jag tror att han har toppchans att ta hem Åby Stora Pris.

Thomas system
V75-1: 1, 4, 5, 11. Res: 6-8.
V75-2: 1, 2, 4, 9, 10, 11. Res: 6-3
V75-3: 1, 3, 4, 9, 11. Res: 2-7
V75-4: 1, 6, 10, 13, 14. Res: 4-9
V75-5: 5 Charliebrown Effe. Res: 1-3
V75-6: 2, 5, 8, 10. Res: 11-7
V75-7:  1 Hail Mary. Res: 5-6

Systemet är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Spikar man även Faeza Zet blir det 480 rader och kostar 240 kronor.