0705 - 44 01 66

Lördagens tävlingar på Åbytravet håller hög klass. V75-omgången är svår och det är spännande SM-lopp. Förra helgen blev det en V75-vinst för mig som kusk men jag har inga stora segerförhoppningar på lördag.

Det blev en lyckad resa till Färjestad förra helgen.  Jag körde bara Angelica Jonsson och Björn Janssons Lipton Scott och hästen var jättebra i klass II-försöket. Jag tycker att det löste sig fint även om det var långsamt tempo en bit i loppet. Det var trots allt en 1.08-öppning på lite krävande bana och Lipton Scott kändes fin och avslutade jättebra.

Förra veckan var jag inne på att Unionskampen stod mellan Öystein Tjomsland och Jan-Olov Persson men där hade jag fel. Storskrällen Stumne Fyr svarade för en kanonbra insats och det var som  Olle Goop brukade säga: ”Trav är trav”.

Spännande SM-dag
På lördag är det SM-dag på Åbytravet och arrangemanget inleds med auktion torsdag och fredag. Kom gärna till Åby och kolla på jättefina hästar om ni har möjlighet. Det är inget köptvång om man är på plats.
Under lördagen ska flera Svenska Mästare utses och jag tycker att Åby fått till två starka startfält i Svenskt Mästerskap och Sto-SM. Mina vinnare är Hail Mary och Great Skills men den förstnämnde har klurigt spår och jag garderar på V75.

Även två uttagningslopp till Europaderbyt står på schemat med Joviality och Dancer Brodde som favoriter men tyvärr är bara ett av loppen med på V75-kupongen.
Jag tycker inte att de som lägger loppen på V75 får till det. De största profilerna måste få synas och det är fel att färska Derby-vinnaren Joviality ligger på V4-spelet.

På söndag körs försök till Kriteriet och Oaks på Solvalla. Det ska bli väldigt spännande att sitta bakom Fredrik Perssons Frank S.H. igen.
Tyvärr ligger tävlingarna väl tätt med SM-dagen och hamnar lite i skymundan. Jag hade hellre sett att kvalen kördes på en onsdag och fokuset hade blivit ännu större på landets bästa treåriga hästar.

 

V75-1: 6 Dancer Brodde gjorde bort sig med galopp i Derbyt men jag tror att hästen får snabb revansch i lördagens kval till Europaderbyt. Han är kvick ut och har bra chans från ledningen.

V75-2: Andra avdelningen är Monté-SM. Det är ett öppet lopp och jag hoppas att fem streck räcker. 11 Linus Boy är mitt förstastreck men ingen spik. 3 Orlando och 4 Criterion är tidiga garderingsbud. 7 Ubiquarian Face är snabb ut och ska också räknas tidigt. Loppet skräll heter 10 L.L.Royal.

V75-3: Mitt första val i Ungdoms-SM är 6 Pharagraf och Gustav Johansson. Hästen har gått jättebra på slutet och är obesegrad med Gustav. Bakom är det öppet. Min 9 Dogleg fick tuff resa senast men han var inte som bäst. Det känns tufft att han ska vinna men hästen tränar bra och kan skrälla om det klaffar.

V75-4: 8 Marabou Brodda kändes jättefin efter galoppen senast och formen är bra men vi behöver tur för att komma till från det här läget. 5 Ninepoints Birde kan komma till spets och är en tuff konkurrent. En skrällbud är 12 Mellby Ivy.

V75-5: Femte avdelningen är Lärlings-SM och det är också ett öppet lopp. 6 Combat Fighter har jättebra form och kan öppna snabbt. 4 Doctor Gio och 9 Kingslayer Pellini är starka garderingsbud. 1 Kingy Boots och 12 Grumbazz Kini är också streckvärda.

V75-6: 11 Great Skills har imponerat på mig och jag spikar i Sto-SM trots att läget inte är det bästa. Hon är tuff och kan göra mycket av jobbet själv. Jag är nöjd med bakspår för 9 Nova Mahiron och hon kommer säkerligen att spurta bra till slut.

V75-7: 8 Hail Mary är min vinnare i Svenskt Mästerskap men från spår åtta garderar jag. 3 Aetos Kronos och 6 Borups Victory är två formstarka utmanare.

Thomas system
V75-1: 6 Dancer Brodde. Res: 2-11.
V75-2: 3, 4, 7, 10, 11. Res: 1-6.
V75-3: 2, 3, 6, 7, 9, 11. Res: 1-4.
V75-4: 5, 8, 9, 11, 12, 15. Res: 3-4.
V75-5: 1, 4, 6, 9, 12. Res: 8-10.
V75-6: 11 Great Skills. Res: 4-5.
V75-7: 3, 6, 8. Res: 2-7.
Spelförslaget är på 2 700 rader och kostar 1 350 kronor att lämna in. Om man spikar 6 Pharagraf i den tredje avdelningen blir systemet på 450 rader och kostar 225 kronor.