0705 - 44 01 66

Nu drar storloppssäsongen igång på allvar i Sverige och Åbytravet bjuder på mycket spännande tävlingar. Det körs dubbla pokalfinaler och i Paralympiatravet har jag en vass vinnare från perfekt läge.

Förra helgens höjdpunkt var High On Peppers uppvisning i Orebro Int’l. Loppet avgjordes över tre varv och över längre distanser är hästen nästan oslagbar för dagen. Jag tror att det är stor chans att vi får se High On Pepper i Harper Hanoves lopp på Solvalla i samband med Elitloppet.

Den här veckan är det Åby som gäller och Drottning Silvias Pokal och Konung Gustaf V:s Pokal ska köras för de bästa fyraåringarna. Jag tycker att uttagningsloppen höll bra klass och det känns som två jämna fält i finalerna. Vinnarna får en miljon kronor och det ska bli spännande på lördag.
Karaboudjan (V75-2) är min förstahäst bland stona men jag streckar många hästar på V75-förslaget. Bland hingstarna tror jag mest på Holcombe Zet och Global Etalon. Skrällen heter Pantocrator.

Vinner via open stretch

Finalen i Paralympiatravet avslutar omgången och min vinnare är Castor The Star. Han satt fast med vinnarkrafter i förra loppet och nu är det perfekt läge. Hästen kan hålla undan från spets men jag tror att det kommer att bli tuff körning och jag ser helst att han släpper till Önas Prince. Bengurion Jet kommer att se till att tempot hålls uppe och Castor The Star har bra chans att vinna via open stretch.

I onsdags fick Don Fanucci Zet en biljett till Elitloppet när han vann Meadow Roads lopp på Solvalla och på söndag får segraren av Finlandia Ajo en inbjudan. Jag tycker att det är bortkastat med en fribiljett på Solvalla med tanke på att loppet krockar mot Paralympiatravet och Finlandia Ajo. Hade inte Stefan Melander anmält fyra hästar (av totalt sju) hade det inte blivit något lopp.
Jag tycker att det hade varit bättre att höja statusen på Paralympiatravet och ge vinnaren där en friplåt till Elitloppet.

V75-1: 2 Jerka Sting var fin från ledningen i silverförsöket på Bergsåker. Hästen är kvar i klassen och jag tror att han har bra chans att spetsa även här. Spik.

V75-2: Andra avdelningen är Drottning Silvias Pokal. För mig är 5 Karaboudjan given etta men det är ett öppet lopp och många som kan vinna. 2 Countess Face räknas tidigt och 7 Naomi Bros är en jätteskräll. Totalt sju streck.

V75-3: 1 Esteban Bar och 4 Lexus B.R. ser ut att höja sig lite i klass II-försöket men jag streckar ytterligare en häst. 2 Gibraltar har startat två gånger i lägsta klassen och slutat tvåa båda gånger. Jag tycker att han har spurtat fint och hästen ska passas från ett fint läge.

V75-4: 1 Holcombe Zet och 4 Global Etalon är två givna bud i Konung Gustaf V:s Pokal. Det kommer att vara stor fördel den som sitter i ledningen efter första sväng och det kanske är knapp fördel Holcombe Zet med tanke på spåren. Jag vill även varna för en överraskning. 
8 Pantocrator spurtade bra i försöket och ska normalt vara ännu bättre med loppet i kroppen. Han är nedstruken ett hack och kan slå till.

V75-5: 7 Celiaz står bra inne i bronsförsöket eftersom det är fördel för ston men formen är svårbedömd och här kan det skrälla. 5 Beachcomber har jättebra form och är ett roligt segerbud.

V75-6: Även klass I-försöket är klurigt. 3 Charron verkar lovande och jag tycker att 2 J.S.Camaro måste räknas tidigt. 7 Wishful Order vann i klassen på Åby i början av april och Thor Borg har alltid hästarna bra i ordning.

V75-7: Paralympiatravet avslutar och jag tar ställning för 2 Castor The Star. Om jag läser loppet rätt så tar han ledningen, släpper och vinner via open stretch. 1 Bengurion Jet och 7 Önas Prince är värst emot. 9 Kentucky River drog nitlotten i spårlottningen.

Thomas system
V75-1: 2 Jerka Sting. Res: 5-4.
V75-2: 1, 2, 5, 6, 7, 8, 11. Res: 4-3.
V75-3: 1, 2, 4. Res: 8-6.
V75-4: 1, 4, 8. Res: 2-9.
V75-5: 1, 3, 5, 6, 7, 10. Res: 12-9.
V75-6: 1, 2, 3, 4, 5, 7. Res: 10-6.
V75-7: 2 Castor The Star. Res: 1-7.
Spelförslaget är på 2 268 rader och kostar 1 134 kronor att lämna in. Om man spikar 5 Karaboudjan i den andra avdelningen blir systemet på 324 rader och kostar 162 kronor.