0705 - 44 01 66

Kungapokalen, Drottnings Silvias Pokal och Paralympiatravet är ett par av lördagens höjdpunkter. Åby bjuder på många spännande lopp och även en intressant V75-omgång där jag avslutar med två spikar.

Åbytravet har fantastiska tävlingar på lördag och mest ser jag fram emot fyraåringsfinalerna Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal där vinnarna får en miljon kronor.
Bland stona blir Joviality stor favorit. Hon var en stjärna i USA som två- och treåring och vann uttagningsloppet utan att behöva visa hela sitt register. Värst emot är Riverdale Z. som också fick ett bra lopp i försöket. Hon är mindre rutinerad men har bättre läge och Conrad Lugauers chans att vinna är att ta spets.
Joviality kommer att ha respekt med sig och kommer hon till tät är det toppchans men man kan inte leva på gamla meriter och jag är inne på att hon får svar i spetsstriden. Om Joviality och Riverdale Z. kör tufft emot  varandra bjuds Kayla Westwood och O’Mara Zon in i loppet.

Spännande spetskörning
Finalen för hingstarna och valackerna är ett otroligt fint lopp och det ska bli intressant att se hur loppet blir kört rent taktiskt. Dancer Brodde har läget men om Johan Untersteiner vill  köra i spets är risken att han blir utmanad från början av både Bedazzled Sox och Tetrick Wania.
Rygg ledaren med chans till open stretch är en bra position på Åby och jag streckar även Following. Det är möjligt att han hittar vinnarhålet.

Finalen av Paralympiatravet avslutar omgången och vinnaren får 1,5 miljoner kronor. San Moteur är min klara vinnare och spik på V75. Jag tycker inte att värste konkurrenten Mister Hercules håller samma höga nivå.
San Moteur har inte gjort så många starter i år och kan bli lite ivrig från början. Jag tror inte att Björn Goop ger järnet från start men de flesta lär släppa spets till honom.
Hästen är även jättebra om han får trava utvändigt ledaren.

V75-1: Omgången inleds med ett öppet lopp för femåringar. 4 Kentucky River  är mitt första streck men han galopperade senast och han är lite svårbedömd. 9 Mellby Jinx är ett givet bud och jag tycker även att 6 Power Doc är tidig. Streck även för 1 Edibear och 5 Usain Lobell.

V75-2: 4 Joviality är motiverad favorit i Drottning Silvias Pokal och hon har toppchans om hon kommer till ledningen men det kan bli svar i spetskörningen och jag har bättre spikbud i omgången. 1 Riverdale Z. är värst emot.

V75-3: I lägsta klassen streckar jag fem hästar. 5 Winner Brodde har bra form och vettigt spår men motståndet är tufft. Loppets roliga skrällbud är 2 Pure Fortune från ett fint läge. Glöm heller inte 12 Jonathan Star.

V75-4: I Kungapokalen tar jag med samtliga fyra försöksvinnare. 1 Dancer Brodde kan vinna från spets men har kanske ännu bättre chans från rygg ledaren? 3 Bedazzled Sox är pilsnabb från början och hästen att slå om han tar ledningen. 4 Tetrick Wania är mycket bra och också given. 2 Following kan få en smygresa.

V75-5: Bronsförsöket är öppet och jag streckar sex av tolv hästar och tror mest på 3 Dallas som är gynnad av framspår.

V75-6: Silverdivisionen körs över 1 640 meter och håller bra klass. 4 Hidalgo Heldia är en duktig sprinter som höll strålande på Axevalla i förra loppet. Nu har han bättre spår och jag tror att Conrad Lugauer har toppchans att leda från start till mål. Jag spikar.

V75-7: Omgången avslutas med finalen av Paralympiatravet och jag spikar 6 San Moteur. Hästen kan vara lite ivrig från början och jag tror inte att Björn Goop riskerar något i starten. Det är bra chans att bli släppt till spets men San Moteur har även styrkan för att vinna från utvändigt ledaren.

Thomas system
V75-1: 1, 4, 5, 6, 9. Res: 7-10.
V75-2: 1, 2, 3, 4. Res: 6-9.
V75-3: 2, 3, 5, 10, 12. Res: 9-6.
V75-4: 1, 2, 3, 4. Res: 11-10.
V75-5: 1, 2, 3, 7, 8, 10. Res: 5-11.
V75-6: 4 Hidalgo Heldia. Res: 10-6.
V75-7: 6 San Moteur. Res: 3-1.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 4 Joviality i den andra avdelningen blir systemet på 600 rader och kostar 300 kronor.