0705 - 44 01 66

Nu har fölsäsongen dragit igång i Sverige. Tyvärr får jag inga föl i år men nästa vår hoppas vi på ett par stycken. Åby kör helgens V75-tävlingar och jag kan vinna den andra avdelningen. 
Nu har de första hästarna i 2021-kullen fötts och vi är inne i en trevlig period när framtidens stjärnor får se dagens ljus för allra första gången.
Förra året fick jag inga ston dräktiga och det blir inga föl hos oss i år men nästa säsong hoppas jag att det ser annorlunda ut.
Mulligan och hennes mor Music la Marc ska till Googoo Gaagaa och det blir spännande. Hingsten har passgångarstam i blodet och har gjort succé i aveln.
Han är bland annat far till Robert Berghs toppduo Hail Mary och Power som vann

Svenska- respektive Europaderbyt
Även Quiz Töll och Blue Tee ska betäckas men där har jag inte valt hingst.
Egentligen tycker jag att det är lite för tidigt att fölen kommer redan nu och det finns forskning som säger att de bästa hästarna föds i april-maj. Samtidigt gäller det ju få stona dräktiga.

Uppvisning av Disco
Vi är inne i en period med svåra underlag och det gäller att inte döma hästarna för hårt när det har varit svårbemästrat underlag. Disco Volante är ett typexempel. Han svek som favorit på Mantorp men på Romme förra helgen var det sommarbana och då han åter en vinnare.
Stefan Melanders häst är en tuffing och samtidigt var det en vaken styrning av Ulf Ohlsson. Rikard N Skoglund tog upp lite för mycket i ledningen – det utnyttjade Ohlsson och Disco Volante vann loppet.
Åby är veckans V75-bana och jag vill lyfta på hatten för banans äldsta proffstränare Olle Elfstrand som fyllde 80 år förra helgen.
Han är en av Sveriges största hästkarlar och han har plockat fram fler topphästar än de flesta tränarna.
Olle är kanske mest känd för Lyon, den första hästen i Sverige som blev miljonär, men han har haft ett koppel av travare med hög kaliber.
I början av veckans kom hans första tränarseger för året och han är still going strong.

Glöm inte min styrning i andra V75-avdelningen

V75-1: Nu är det åter fritt fram att köra barfota och det är många tränare som rycker skorna på Åby på lördag. V75-inledningen är ett öppet försök i silverdivision. Jag rankar 7 Beartime och 6 Mr Clayton J.F. högst men det krävs fler streck.
V75-2: 5 Lyckans Cash blir favorit men det saknas inte motbud och jag vill varna för min styrning 4 Lorelei Marie. I finalen på Solvalla var hon hetsig och jag valde att gå ner i rygg på ledaren. Tyvärr fick vi ingen bra rygg och hästen blev fast med krafter kvar. Med fritt i tid tror jag att hon slutar tvåa och det är ingen fara med formen.
V75-3: Jag litar inte helt på 1 Slide So Easy. 4 Speedy Face är på gång och frågan är om 3 Pacific Face hänger med över sprinterdistans? Glöm inte 9 Baron Gift som är spurtstark och kan få drömresa på innerspår.
V75-4: I lägsta klassen ska hästarna springa över lång distans. 10 Lucky Truc är bra och har gått vasst bakifrån men risken är att han får för långt fram med ett snällt upplägg. 4 Cassius Ima spikade jag på Mantorp men då galopperade han under anfall. Passa 5 Pre Calculated som kommer från Ola Karlssons formstall.
V75-5: Jag spikar Flemming Jensens segermaskin 1 Billi Time. Hästen var rejäl när jag såg honom på Åby i vintras och nu ska hästen tävla utan skor på hovarna.
V75-6: 14 Ultra Bright är bra men det är inte lätt med dubbla tillägg över medeldistans. Värst emot är  1 Garca som är snabb ut och gick bra på Åby i senaste starten. Jag kör 3 Quiz Roc för första gången och det känns tufft på förhand.
V75-7: Läser jag loppet rätt spetsar 3 Echelon och släpper till 4 Dark Roadster och över sprinterdistans ska han ha bra chans att leda hela vägen. Min styrning 5 Hurricane River behöver högt tempo och har främst platschans.

Thomas system
V75-1: 7, 6, 9, 2, 5, 8. Res: 12-3.
V75-2: 5, 4, 2, 9, 15, 10. Res: 1-8.
V75-3: 1, 4, 9, 3, 6. Res: 5-7.
V75-4: 10, 4, 5. Res: 6-3.
V75-5: 1 Billi Time. Res: 2-4.
V75-6: 1, 14, 12, 8, 2. Res: 4-15.
V75-7: 4 Dark Roadster. Res: 6-1.
Systemet är på 2 700 rader och kostar 1 350 kronor att lämna in. Om man spikar 5 Lyckans Cash  i den andra avdelningen blir systemet på 450 rader och kostar 225 kronor.