0705 - 44 01 66

Åby tar hand om lördagens V75-tävlingar. Det är öppna lopp och ser ut att kunna bli hög utdelning på nytt. Jag startar två egentränade hästar i omgången och min bästa segerchans kommer i lägsta klassen.

Jag börjar veckans krönika med att säga grattis till Ulf Ohlsson som förra veckan passerade 7.000 kusksegrar. Det har krävts många mil i bilen och är mycket starkt gjort. Han är säker i vagnen och en ödmjuk och fin kille vid sidan av tävlingsbanan.
Ni som har läst mina tips till V75 har sett att jag inte trodde att Milliondollarrhyme skulle vinna någon mer gång i gulddivisionen men där hade jag fel. I lördags gjorde han karriärens 100:e start och vann på fint sätt i högsta klassen. Det är bara att gratulera Fredrik B Larsson och samtliga kring Milliondollarrhyme.

San Moteur i Paris igen
På söndag är det dags för en ny start för San Moteur och Björn Goop i Paris. Stjärnan startar i Prix Bourbonnais som är ett kvallopp inför Prix d’Amérique. Jag tycker att San Moteur visade senast att han hör hemma i storlopp på Vincennes i slutet av januari och för att säkra en plats där krävs att han slutar bland de tre främsta på söndag.

Det har tävlats flitigt på västkusten på sistone och det märks i loppen. Jägersro tävlade fredag-tisdag, Halmstad i 
måndags och Åby kör onsdag-lördag. Tyvärr räcker hästarna inte till den här årstiden och det har varit få hästar i många av loppen. Här behöver planeringen vara bättre.
Det är i alla fall välfyllda lopp på V75 på lördag och Åby bjuder på en svår omgång. Legolas Minne (V75-3) körs för den äldre eliten och min vinnare är Four Guys Dream. Han var mycket fin från ledningen på Jägersro senast och är minst lika bra när han får attackera bakifrån. Emoji var strålande på Charlottenlund näst senast och känns värst emot.

Jag kör i totalt fyra avdelningar och har två egna hästar med. Rustico (V75-2) har fin form och är mitt hetaste bud.

–––

V75-1: 5 Filippa B.J. slutade trea i Sto-SM näst senast och är van tufft motstånd. Hästen är startsnabb och har perfekt läge. Dessutom visade kusken Jorma Kontio toppform på V75 förra helgen. Jag spikar Filipppa.

V75-2: Jag startar 3 Rustico i lägsta klassen och det är min bästa segerchans i omgången. Hästen är inte så snabb ut men ärlig och klarar lång distans. 1 Luca Barosso har vettig chans om han håller ledningen. Loppets skräll är 10 Classic Saar som jag tycker vann på bra sätt i förra loppet.

V75-3: 10 Four Guys Dream har varit jättefin och är mitt förstaval i gulddivisionen. Han är vass med lopp på rulle men behöver lite tur från bakspår. 4 Emoji var jag imponerad av näst senast och han känns värst emot. 2 Heart Of Steel och 3 Beartime passas och jag streckar även 8 Stoletheshow.

V75-4: 2 Soundtrack tar jag ställning för i klass I-försöket. Hästen var mycket bra när han segrade för tre starter sedan och i förra loppet vann han säkert i monté. Jag kör 7 Massine åt Fredrik Persson. Hästen är rejäl men vi har dåligt spår och det känns främst som en platschans.

V75-5: 6 Henrik Will har gått bra när han har tävlat i Sverige och det är en vettig chans men det är ett öppet försök i bronsdivisionen. Jag hoppas fem streck räcker och glöm inte 9 The Baron.

V75-6: 8 Sangria Pellini är en jättefin häst som kommer med bra form men det är ett småklurigt stolopp och hon står på tillägg. Min 4 Kings Witch passas vid gardering. Hon har pausat men tränar positivt och jag tror att hästen kliver iväg trots snävt spår.

V75-7: 6 Even Steven har en vettig segerchans i silverförsöket. Jag kör 7 Major Ass för första gången men det ser ut att vara en intressant häst och han är värd att passa. Skrällarna heter 11 Corazon Bar och 12 Gaylord Am.

Thomas system
V75-1: 5 Filippa B.J. Res: 2-9.
V75-2: 1, 3, 8, 9, 10. Res: 9-7.
V75-3: 2, 3, 4, 8, 10. Res: 7-12.
V75-4: 2 Soundtrack. Res: 1-3.
V75-5: 1, 2, 3, 6, 9. Res: 7-8.
V75-6: 2, 4, 8, 12. Res: 9-11.
V75-7: 4, 6, 7, 11, 12. Res: 5-2.
Spelförslaget är på 2 500 rader och kostar 1 250 kronor att lämna in. Om man spikar 10 Four Guys Dream i den tredje avdelningen blir systemet på 500 rader och kostar 250 kronor.