0705 - 44 01 66

Åbytravet bjuder på en knepig V75-omgång. Kuskmatchen V75 Champions ska avgöras och det är sju 15-hästarsfält.

Och så jagar Björn Goop en ny storloppsseger med Face Time Bourbon i Paris.
Tidigare avgjordes V75-Mästaren i ett lopp och i det här fallet tycker jag att det var bättre innan. Kör ett lopp med högre prispengar och så ska det vara rak lottning. Som upplägget är nu kan kuskarna välja hästar och det är såklart inte rättvist.
För ett par år sedan kördes V75-Mästaren i samband med Hästgalan och jag tycker att man ska flytta tillbaka festligheterna till Göteborg när vi har fått bukt på rådande pandemi. På Åbytravet finns allt som behövs med nybyggt hotell och mässhallar för konferenser och galor.

Rätt häst fick priset
På talan om Hästgalan. Som väntat fick Hail Mary priset som Årets Häst i Sverige och jag tycker att han är den mest spännande svenskfödda travare som kommit fram på många år.
Hail Mary har tävlingsuppehåll och Robert Bergh förbereder hästen för att ta upp kampen med den äldre eliten senare i år. Det kommer att bli spännande när Hail Mary börjar starta til våren.
Europas för tillfället bästa häst är Face Time Bourbon som körs av Björn Goop.
På söndag väntar nästa storlopp på Vincennes. I Prix de France väntar drygt 1,8 miljoner kronor till vinnaren och stjärnan är ute efter revansch. Förra året slutade Face Time Bourbon tvåa bakom Davidson du Pont.
Blott nio hästar är med i söndagens storlopp och att det inte är fler är nog en kombination av att det är tunt i toppen även i Frankrike samt att Face Time Bourbon och Davidson du Pont skrämmer bort många konkurrenterna.

Snart blir det sju rätt
På lördag riktas blickarna mot Åbytravet och som sagt är det en utmaning för spelarna med sju 15-hästarsfält. Jag tycker mig ha hittat två starka spikar och snart sitter årets första ”sjua”. Tipsformen känns uppåt och nu gäller det bara att ha lite stolpe in.

Två starka spikbud i svårtippad omgång

V75-1: Lördagen inleds med ett stolopp. 8 Erin Zet vann årsdebuten och rankas etta men det är ett svårt spår och hon bör garderas. 15 Princess S.W. räknas trots dubbla tillägg och 6 Garca kan hitta till spets från springspår.
V75-2: Andra avdelningen är kuskmatchen för de yngre kuskarna och jag tror att Magnus A Djuse har bra segerchans bakom 2 Bold Heuvelland. Hästen är segervan och har bra rykte. Såväl läge som distans ska passa och jag väljer att spika Östersundhästen.
V75-3: 5 Geronimo Am är en av flera med chans i en öppen avdelning. Han har lopp i kroppen och står bra inne på startvolten. 6 Quantum Roc duger bra men han har lite strulläge med innerspår på tillägg. Där bakom streckar jag ytterligare en trio.
V75-4: Fjärde avdelningen är ston, två volter och låg klass. Med andra ord upplagt för skräll och jag hoppas att det räcker med fem streck. 2 Lilo Love känns hetast av hästarna på startvolten och spets brukar gynnsamt i den här typen av lopp. 12 Nothinglike Malena kommer med fin form och Peter Ingves har en stark häst i form av 13 Tour Eiffel. Hon kommer från en rejäl insats.
V75-5: Här kommer lördagens bästa spikbud. 1 Bugatti Miles vann säkert i regidebuten och här har Daniel Redén och Örjan Kihlström en bra segerchans. Från perfekt läge och det upplagt för ledning från start till mål.
V75-6: 3 Exclusive Matter är bra och står fint till på startvolten. Hästen har mest varit ute bakom bilen på slutet men voltstart ska inte vara några problem. 6 Morotai Degato och en felfri 5 Deede Star är värst emot för min tipsetta.
V75-7: 4 Broadway Sun har varit överlägsen vid segrarna men nu är det tuffare motstånd. 3 Laradja Vrijthout imponerade i debuten på svensk mark. Skrällen är 2 Happy Few.

Thomas system
V75-1: 8, 15, 6, 3, 1. Res: 2-13.
V75-2: 2 Bold Heuvelland. Res: 8-1
V75-3: 5, 6, 12, 13, 2. Res: 1-7
V75-4: 2, 12, 13, 10, 14. Res: 7-11
V75-5: 1 Bugatti Miles. Res: 10-6
V75-6: 3, 6, 5, 14, 11, 2. Res: 1-12
V75-7: 4, 3, 2. Res: 13-11
Systemet är på 2 250 rader och kostar
1 125 kronor att lämna in. Om man
spikar 3 Exclusive Matter i den sjätte avdelningen blir systemet på 375 rader och kostar 187,50 kronor.