0705 - 44 01 66

Jag har med mig en kvartett till Årjängstravet och minst två av dem ska streckas på V75-kupongen. I storloppet Årjängs Stora Sprinterlopp tror jag en trio gör upp om förstapriset på en halv miljon kronor.

Förra veckan på Halmstad avgjordes SprinterMästaren och det blev Solvalla- seger när Erik Adielsson satt bakom Daniel Redén- tränade vinnaren Crown.
Det var en liten överraskning för mig. Men mycket avgjordes i starten när favoriten Kuiper inte kunde försvara innerspår och istället fick göra jobbet utvändigt om ledaren och drog då fram Crown som spurtvann.
I StoSprintern vann Kitty Hawk efter att hon ledde från start till mål tillsammans med Mats E Djuse. Hon verkar verkligen ha utvecklats efter att tidigare ofta fått lite sega ben till slut när hon sprang i ledningen.
För egen del på Halmstad var jag väldigt nöjd med Nova Mahirons avslutning till andrapriset i Diamantstoet. Nu tar vi sikte mot nästa start under Hugo Åbergs-dagen.

”Skräll värd att passa”
Det kördes även fint trav i norska Jarlsberg där Önas Prince blev lösningen i Ulf Thoresen Grand International. En superstark insats där han ledde hela vägen runt om.
Tråkigare i veckan var olyckan vi fick se på Rättvikstravet i måndags.
Peter Eriksson, en duktig tränare, kusk och vän och mångårig samarbetspartner till mig i Travtränarnas Riksförbud, blev otäckt sparkad rakt i ansiktet.
Vi hoppas att Peter kommer tillbaka, även om rehabiliteringen kan ta tid.
Tyvärr är det allt för många sådana här spark- olyckor med kallbloden. Jag är ingen kallblodsexpert, men de som håller på med hästarna måste ta sig en funderare på varför det blir såhär.
Vi måste också sätta stopp för ”säkerhetsvagnar” som inte ger någon som helst säkerhet.
Veckans V75 går i Årjäng och jag har en kvartett med från stallet. Marabou Brodda (V75-1) och Rustico (V75-5) är mina bästa bud och Manifest Boko (V75-2) är en skräll värd att passa.

V75-1: Som spårlotten föll i inledningen går tipset till 4 In Love Mearas. Men jag har med 5 Marabou Brodda som har fin form och ska streckas tidigt. 1 Mahala kan få en smygresa på innerspår och duger gott och väl. Sista strecket går till 6 Gatling som närmar sig en V75-seger efter tre raka tvåor.
V75-2: 12 Eminent Kronos galopperade tidigt efter en störning senast. Han vann ett enklare lopp innan det och blir stor favorit från ett svårt spår. Då blir det gardering. 2 O.M.Keep Running har ett bra läge och passas tidigt. Ett roligt streck är även min egen 3 Manifest Boko som är under fin utveckling.
V75-3: I silverdivisionen tycker jag att det ser bra ut för 7 H.C.’s Crazy Horse. Det är en häst jag gillar och springspåret borde passa fint. Spikas på lilla systemet. Garderar man är det öppet och då åker över halva fältet med på lappen.
V75-4: 15 kallblodsston gör att det initialt ser lurigt ut. Men 10 Christina K. är väldigt bra och har skött sig fint på sistone. Fortsätter hon gå felfritt är segerchansen god med 20 meters försprång till de värsta konkurrenterna. Spik!
V75-5: 3 Nectar Occagnes har tagit två raka segrar i bra lopp och är rättmätig favorit. Men jag tycker 2 Rustico närmar sig en V75-seger och ska räknas där bakom. 9 Sparky’s Dream kan slå till om det löser sig från bakspåret.
V75-6: 8 Dana Ek imponerade stort vid segern senast. Nu har det gått lite tid sen dess, men Alessandro Gocciadoro dundrar nog bara rakt fram tills han sitter i ledningen och vinner därifrån.
V75-7: Årjängs Stora Sprinterlopp avslutar och i mina ögon står det mellan tre hästar. 1 Decision Maker fick det för tufft i Elitloppet men har fått ett snällare lopp inför detta. 8 Hail Mary har tråkigt läge men kan mycket och 5 Bengurion Jet är given från fint läge.

Thomas system
V75-1: 1, 4, 5, 6. Res: 8-12
V75-2: 2, 3, 6, 10, 11, 12. Res: 9-7
V75-3: 2, 3, 6, 7, 9, 11, 12. Res: 1-10
V75-4: 10 Christina K.. Res: 11-14
V75-5: 2, 3, 5, 6, 9. Res: 7-4
V75-6: 8 Dana Ek. Res: 6-1
V75-7: 1, 5, 8. Res: 6-9

Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 7 H.C.’s Crazy Horse. i den tredje avdelningen blir systemet på 360 rader och kostar 180 kronor.