0705 - 44 01 66

Det är en intressant helg framför oss med kval till Stochapmionatet på fredag och V75-jackpot på lördag. Helgens V75-tävlingar avgörs i Årjäng och jag startar två egentränade hästar och kör ytterligare en travare.

Förra veckan tog jag upp Outridern Camilla Olsson och hennes häst Simon och man kan minst säga att de gjorde succé i Halmstad.
Vann SprinterMästaren gjorde Francesco Zet. Han bryter ned och har lite problem runt slutkurvan när han går i andraspår men Örjan Kihlström vet vad han gör och Daniel Redéns häst har otrolig kapacitet. Som det ser ut nu är Francesco Zet stor favorit att vinna Derbyt senare i höst.

StoSprintern gick till Chebba Mil och hon var lika bra som när hon vann Drottning Silvias Pokal.
Även lördagen bjöd på många bra insatser i Halmstad. Rackham blev utsvarad i tredjespår i guld och det kändes nästan som att Christoffer Eriksson körde lite på ilska men hästen var makalöst bra.
Hidalgo Heldia hushåller inte med krafterna men var outstanding på 1.12-blankt.

För dyrt att gå på trav

Sporten var bra i Halmstad förra veckan men det var färre i publiken än vi hade hoppats på. Banorna ska inte ta hutlösa priser i entré. Jag är en allmän sportidiot och mitt intresse för damfotbollen har ökat. Utvecklingen har tagit jättekliv och det är full fart framåt och mer spänning än när killarna spelar.

Och varför har damfotbollen på toppnivå blivit en publikt braksuccé? Jo, för att det inte är dyrt inträde.
Jag tycker att får kosta max 100 kronor att gå på trav och banorna tänker för kortsiktigt när de har dyra entrébiljetter.
Sedan ska hästägarkort ge fritt inträde på alla banor på samtliga dagar. Det är hästägarna som betalar allt.
På Jägersro får hästägarna gå in gratis på samtliga tävlingsdagar på hemmaplan men till exempel i Halmstad gäller hästägarkortet inte för banans hästägare på de största dagarna.

Själv har jag en intressant helg framöver mig. På Axevalla på fredag har jag Biscuit i uttagningarna til Stochampionatet och kör även Fredrik Perssons löfte Deborah S.H.
På V75 i Årjäng har jag tre chanser.

 

V75-1: 4 Oracle Tile är stark och kan göra riktigt bra insatser ibland. Han är mitt förstaval i bronsförsöket. 7 Gardner Shaw galopperade senast men är bra när han sköter sig och lång distans ska inte vara några bekymmer. Även 2 Readly Lavec och 9 E.Type Cash är tidiga segerbud.

V75-2: Andra avdelningen är ett vidöppet stolopp och jag hoppas att det räcker med åtta streck. 14 Beatrice Trio har varit bra men hon har fått snabba pengar och nu är det andra förutsättningar med tillägg och många att runda.

V75-3: Det är inte lätt att hitta spikar i omgången och jag chansar med 3 Kong C.K. i lördagens kallblodslopp. Hästen är segervan och kan leda hela vägen trots lite tuffare motstånd.

V75-4: 7 Kövras Joker felade i Halmstad förra helgen och testar igen. Hästen har fin chans om han sköter sig och kliver iväg vettigt från springspår. Min 1 Hawker Typoon var jättebra senast men är osäker och trög. Han vill ha högt tempo och har chans i ett öppet klass II-försök.

V75-5: I näst lägsta klassen är det också ganska svårtippat. Jag kör 10 Midnight Special åt Helena Burman. Hästen spurtade jättebra senast och lite längre distans är ett plus. Han blir segerfarlig om det blir högt tempo. 2 Icouldbetheone och 5 Conrads Diderot är värst emot men även 8 Farfars Dream räknas tidigt.

V75-6: 4 Stenson gjorde ett kanonlopp i Kalmar senast och jag tror inte att formen ska vara sämre på lördag. 3 Musett Af Djupmyra och 6 Zorro Wind är vassa motståndare men även 2 C.You Again är en tuff konkurrent.

V75-7: Givetvis är bakspår över sprinterdistans inte optimalt men 9 Don Fanucci Zet är otroligt bra och jag tror att hästen har toppchans i årets upplaga av Årjängs Stora Sprinterlopp.

Thomas system
V75-1: 2, 4, 7, 9. Res: 12-11.
V75-2: 1, 2, 4, 6, 10, 12, 14, 15. Res: 8-3.
V75-3: 3 Kong C.K. Res: 2-7.
V75-4: 1, 3, 6, 7, 12. Res: 2-10.
V75-5: 2, 5, 8, 10. Res: 3-12.
V75-6: 2, 3, 4, 6. Res: 5-1.
V75-7: 9 Don Fanucci Zet. Res: 8-10.
Spelförslaget är på 2 560 rader och kostar 1 280 kronor att lämna in. Om man spikar 14 Beatrice Trio i den andra avdelningen blir systemet på 320 rader och kostar 160 kronor.