0705 - 44 01 66

Värmebölja råder i Sverige. Hästarna är otroligt anpassningsbara men precis som med oss människor gäller det att fylla på med vätska.
Årjäng är helgens V75-bana och omgången är kryddad med jackpot.
I förra veckans krönika tog jag upp fallet med Joakim Lövgren. Jag har inte hört något nytt men säkerligen har han satt jurister på ärendet och jag hoppas att Joakim snart är tillbaka på tävlingsbanan igen.
Det är tufft vissa gånger att jobba i hettan men hästarna är anpassningsbara. De är helt otroliga djur som tål både extrem kyla och
extrem värme.
Däremot gäller det att hästarna får i sig mycket vätska. Fuskar hästarna med att dricka när det är så här varmt är det illa.
Vissa travare tycker inte att vattnet är lika gott hos grannen och det bli tydligare på sommaren om hästarna har druckit sämre men samtidigt är det individuellt om man får i sig ordentligt med vätska eller inte.

Vi har testat allt
Cobbys Olifant i stallet trivs inte med långresor i värmen. Han dricker bara hemma. Vi har testat alla knep och till exempel tagit med oss vattendunkar men det måste ske hemma med hans rutiner för att han ska dricka.
För tipsters kan det vara viktigare att kolla hur hästarna har rest under sommaren och täta starter kan vara negativt när det är så här varmt – om de inte får i sig tillräckligt med vätska mellan loppen.
På fredag körs kval till Stochampionatet. Kroatia Boko var duktig fyra i Stosprintern och vi hade kunnat sluta längre fram med tidigare lucka men jag tror inte lång distans är hennes bästa gren och vi står över Stochampionatet.
Det var rekordmånga anmälda till kvalen. 105 men det finns bara plats för 72 i försöken. Hästarna har haft gott om tid på sig att visa att man hör hemma i uttagningarna men det är ett insatslopp och jag hoppas att stona som blev tvångsstrukna får starta i ett tröstlopp som lite plåster på såren.
Varför inte köra två spårtrappor med 100 000 kronor i förstapris under Stochampionatshelgen?

Jackpot på V75 – kallblod bästa spiken

V75-1: Lördagens jackpotomgång i Årjäng inleds med ett öppet försök i bronsdivisionen. 11 Riptide R.D. är härdad i klassen men spåret är svårt och det är många om budet. 1 Quite Special har bra form och passas från fint läge.
V75-2: Det är inte helt lätt att hitta spikbud i omgången och jag chansar med 8 Erv Zet. Hästen är bra för lägsta klassen, segervan och visade startsnabbhet vid vinsten senast. Utan för tuff inledning har han bra segerchans.
V75-3: Silverförsöket håller hög klass och det är svårt att gå emot 9 Upstate Face trots bakspår. Han har varit mycket bra på sistone men 4 Born Unicorn och 6 Rotate är två tuffa konkurrenter från bättre lägen.
V75-4: Kallbloden gör upp i fjärde avdelningen och jag tror att Anders Wallins kallblod 10 Ulvsåsen har bra segerchans. Hästen har fin inställning och bra chans att runda alla från tillägg.
V75-5: 2 Pacific Kingdom visade form senast och kan leda klass I-försöket från start till mål men det känns som ett öppet lopp och jag streckar många. 6 Vicar är inte så snabb ut men han är bra i ordning och ett tidigt segerbud. 12 Great Winner är en fin häst som inte får glömmas bort. Från spår tolv blir han inte så hårt betrodd.
V75-6: 15 ston från två volter och här kan det skrälla. 8 Svecak Palema svarade för en bra debut hos Björn Goop.  12 Zante Grif är bra och ett givet motbud. Jag streckar även 5 Thebankonbroadway och 7 Amazon Font.
V75-7: Årjängs Stora Sprinterlopp avslutar omgången. Det kan bli ett rivigt lopp och det är inte ovanligt att det skräller i det här loppet. 4 Click Bait är hästen att slå om han hittar till ledningen. Mitt miljondrag i loppet är 8 Zarenne Fas. Han var otroligt bra senast och kan skrälla om det löser sig.

Thomas system
V75-1: 11, 9, 5, 3, 6, 1, 10. Res: 7-8.
V75-2: 8 Erv Zet. Res: 4-9.
V75-3: 9, 4, 6. Res: 5-2.
V75-4: 10 Ulvsåsen. Res: 4-8.
V75-5: 2, 6, 3, 7, 8, 12. Res: 1-11.
V75-6: 8, 12, 7, 5. Res: 9-13.
V75-7: 4, 3, 2, 1, 8. Res: 7-10.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 4 Click Bait i den sjunde avdelningen blir systemet på 504 rader och kostar 252 kronor.