0705 - 44 01 66

Axevalla arrangerar sitt trippeltrav med bland annat en spelvänlig V75-omgång på lördag. Jag använder mig av två singelstreck i omgången med läge för täten. Mycket värdefullt på snabb sommarbana!

Årjäng arrangerade förra veckans V75-omgång och det var glädjande att se San Moteur. Världens bästa häst tjoade TV-experterna.
Jag undrar vad Etonnant och kretsen kring honom tycker om det. Men San Moteur är i alla fall EN av världens bästa helt klart.
Jag bidrog med fine Kingsman som jag hade förväntningar på. Han var inte lika bra som San Moteur utan riktigt blek. Han drack nästan inget på sin långresa och var ursäktad. Han är fortfarande den fine Kingsman och vi kommer igen, var så säkra.

”Värd en varning”
På söndag blir det spännande. Stochampionatet och jag har kvalat in Miking som var riktigt duktig i uttagningen. Fin i veckan och sedan får vi ta det därifrån.
Jag har även Hickory med på V75 söndag. En mycket fin häst som inte haft startbilen som sin främsta kompis. Vid två av galopperna har han dock blivit störd och hästen är klok och fin. Det släpper nog snart för den här killen. Nu har vi inget drömläge och det är felfri avgång i första hand som gäller. Sedan ska han kunna hävda sig väl och streckas.
Jag har också Stellas Bellezza till start. En ny häst hos mig som jag haft ett par månader. Hon har gjort allting rätt i jobben och den här proppen såg lämplig ut. Det är en fin märr som blir kul att följa. Värd en varning! Mycket roligt på gång.
Lika roligt är inte fallet med Bo Westegaard och turerna kring det.
Den danske tränaren är under utredning i ett dopingfall och i min värld ska man inte få köra lopp samtidigt som utredningen pågår. Det sänder helt fel signaler.
Hästen ska givetvis inte heller få starta förrän allt är utrett. Detta trots att Bo kan frias senare.
Det bör skrivas ett avtal för de aktiva där detta regleras. I flertalet länder blir man avstängd med omedelbar verkan men här gäller visst det danska reglementet.
Westergaard borde inte få köra i varken Sverige eller Danmark.
Danskt trav som vi dessutom är med och finansierar.

V75-1: 3 Keep Gamble kanske bara vinner här men det vågar jag inte lita på och jag garderar. 11 It’s Peppertime är rikitgt bra och given. Jag streckar även 1 San Sebastian, 2 Putte och 5 Västerbo Blizzard .
V75-2: Här tror jag mycket på 2 Natorp Bo och spikar. Han har varit mycket fin och läget är perfekt. Bra chans till att leda runt om?
V75-3: Jag är impad av 8 Kentucky River. Frågan är om han kan lösa det från spår åtta? 2 Rackham med betydligt bättre läge är given. 6 Emoji duger fint och 7 Revelation var makalöst bra senast över opassande distans.
V75-4: Min förstahäst heter 1 Summerrazz från härligt utgångsläge. Den hästen kan vara rätta spiken på det mindre systemet.  Jag garderar på stora systemet med 3 Hollywood Stone och även 10 Theycallmesixten är tidig. Sedan är det bra med streck för lägesgynnade hästar och jag streckar springspårens 6 Smajlis samt 7 Dioniso Degli Dei.
V75-5: Här har vi nästa spik i omgången. 1 Ivanka Amok har haft innerspår bakom bilen en gång tidigare och spetsade då. Innerspår bakom bilen på Axevalla är klart gynnsamt och Ivanka Amok är dessutom kapabel och bra. En sund vinnare och spik.
V75-6: Ett smålurigt lopp. Jag tycker att 1 Herina Sotto samt 3 Edelweiss är mycket tidiga streck men jag streckar flera. Sju hästar får det bli totalt. 2 Judge D. är kapabel. 4 Denco’s Rioja snabb och öppna bra. 5 Frazze kan också öppna fint. Dessa fem har bra lägen. Jag betalar även för bakspårens 9 Anytimeisnow samt 11 Räser Helge.
V75-7: 1 Lozano di Quattro, 5 Nugget Zon samt 6 Thewinnertakeitall är tre hästar med hög kapacitet och givna bud. 3  Eddie the Eagle radar segrar. Tyvärr får jag inte råd med 2 Draupner.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 3, 5, 11. Res: 4-5.
V75-2: 2 Natorp Bo. Res: 5-4.
V75-3: 2, 6, 7, 8. Res: 4-5.
V75-4: 1, 3, 6, 7, 10. Res: 15-13.
V75-5: 1 Ivanka Amok. Res: 11-5.
V75-6: 1, 2, 3, 4, 5, 9, 11. Res: 7-10.
V75-7: 1, 3, 5, 6. Res: 2-7.

Spelförslaget är på 2800 rader och kostar 1400 kronor att lämna in. Om man spikar 1 Summerrazz i V75-4 blir systemet på 560 rader och kostar 280 kronor att lämna in.