0705 - 44 01 66

Det är trav i dagarna tre på Axevalla och det brukar vara bra med folk på camping- och publikplatserna. Jag hoppas att fallet blir så även i år.

Jag klagade på entrépriset i Årjäng förra veckan där det kostade 350 kronor för att bara komma in på banan och det med ett program på köpet. Det håller inte helt enkelt. Axevalla till helgen tar också 350 kronor, men det gäller då för hela travhelgen och ett snitt på drygt hundralappen på travdag kan man leva med. En annan fundering – med tanke på hur mycket reklam det finns i dagens travprogram jämfört med förr kan jag inte förstå hur det kan vara så dyrt att trycka dessa program numera…

Storloppsseger i sikte
Över till V75 på lördag. Admiral As (V75-7) har bara vunnit ett lopp hittills i år, men är ett bra singelstreck ändå i mina ögon. Han har ju mött de allra bästa och visat att han kan mäta sig mot dessa och insatsen senast i Halmstad tycker jag var strålande bra även om han bara blev tvåa. Han måste ha toppchans på lördag! Sedan tror jag även mycket på Samedi (V75-4) i Diamantstoet. Jörgen Westholm har ett bra spår och chansen att komma till spets borde vara god. Därifrån blir hon svårfångad.
På söndag har jag nöjet att sitta upp bakom Deborah S.H. i Stochampionatet. Jag körde henne även i kvalet och kan inte vara annat än nöjd med hur hon kändes. Jag tycker mig sitta bakom en av hästar de som kan vinna årets upplaga. Det vore något alldeles extra eftersom det är ett lopp jag aldrig vunnit tidigare.
Förra helgen fick vi se en strålande prestation av Don Fanucci Zet. Det ska ju inte gå att vinna Gulddivisionen på det sättet med tredjespår sista 1 200 metrarna. Han är grym helt enkelt. Nästa uppgift för Don Fanucci Zet blir Hugo Åbergs Memorial på tisdag. Nu har man läge till revansch för galoppmissen i Elitloppet från just bricka ett. Han har några startsnabba hästar på utsidan men jag tror att han kan vinna även från dödens!

V75-1: 11 Unico Broline är jättebra men från spår elva i voltstart är det inte bara att gå ut och vinna. Jag föreslår gardering och 1 Champ Lane och 6 Amornero Roc som båda har chans på ledningen är tidiga motbud.
V75-2: Vid första anblicken är det främst duon 2 Laredo Boko och 3 Swish the Cash som sticker ut. Men det skräller ofta i lägre klasser och jag rekommenderar att plocka med en kvartett ytterligare på kupongen.
V75-3: Jag körde 1 Global Believer vid segern senast och han kändes väldigt fin och han borde ha hygglig chans från ledningen. 4 Inspiration tycker jag var kanonbra vid segern på Vaggeryd näst senast och han räcker långt den här gången också. 3 Black Fire såg inte tom ut vid segern senast.
V75-4: En eller många brukar vara devisen i Stoloppen. Jag tycker det ser upplagt ut för 6 Samedi som började väldigt lovande. När man väljer att gå ut på V75 så borde formen vara i ordning och från ett springspår lutar det åt tidig ledning. Bra chans!
V75-5: 1 L.L.Royal har gått väldigt bra och spåret är perfekt och han är en spetsfavorit som kan leda runt om. 4 Santos de Castella var väldigt bra i Harper Hanovers lopp och är tidig denna gång. Passa även 8 Aragorn As och outsidern 10 Elegant C.N.
V75-6: 6 Under Arrmour övertygade stort fram till Elitloppshelgen. Är han i rätt form så tror jag att han har stora chanser att vinna det här stayerloppet. 12 Parker kan bättre än han visar och har ett gynnsamt läge. Det känns som det hetaste motbudet.
V75-7: 6 Admiral As vann inte senast men gjorde ändå ett topplopp som tvåa bakom Rackham. Han står onekligen på tur för vinst och den här gången ser det bra ut på papperet. Det är omgångens bästa spik enligt mig.

Thomas system
V75-1: 1, 5, 6, 7, 11. Res: 10-3.
V75-2: 1, 2, 3, 7, 9, 10. Res: 12-8
V75-3: 1, 3, 4. Res: 7-2
V75-4: 6 Samedi. Res: 8-14
V75-5: 1, 4, 8, 10. Res: 9-7
V75-6: 1, 6, 9, 11, 12, 13. Res: 8-3
V75-7: 6 Admiral As. Res: 7-11

Systemstorleken landar på 2 160 rader och kostar 1 080 kr att lämna in. Väljer man att även spika 6 Under Armour i V75-6 så blir det 360 rader  och en kostnad på 180 kr.