0705 - 44 01 66

Det har varit täta givar på V75-omgångarna och på Axevalla på söndag går vi i mål med en stor jackpot. Det är många hästar i loppen och ser klurigt ut på förhand. Min Marabou Brodda är ett givet bud i V75-3.

På Mantorp förra helgen blev det alla rätt på spelförslaget. Sju rätt belönades med 15 714 kronor och det blev ännu mer tillbaka med alla sexor och femmor. Även lilla spelförslaget fick full pott och det är ett par som hört av sig. Det är alltid kul om man kan glädja folk.
Sportsligt på Mantorp tycker jag att Winner Brodde stack ut. Hästen stod för en ruggigt bra insats. Sedan var det skoj att Heartbeat Julie fick vinna och hon hade jag spikat på lilla spelförslaget.
Jag varnade även för Major Ass som jag körde näst senast. Han kändes stark och avgjorde trots att han fick trava utvändigt utan rygg.

Men det vara inte bara om speltipsen personer kontaktade mig efter förra krönikan. Min förhoppning om tidigare starttider för V75 och V86 är det många som har åsikter om och de flesta står på min sida. Det var bland annat spelare och hästägare som höll med mig.

Min häst ska räknas
Det här helgen är det V75-tävlingar i både Gävle och på Axevalla. Jag väljer att fokusera på söndagens tävlingar eftersom det är multijackpot och jag själv är på plats på Axevalla.
Jag startar Marabou Brodda i V75-3 som är ett stolopp. Hästen vann på fint sätt senast och jag tror på chans men nöjer mig med att spika på lilla spelförslaget.

I Am Timmie (V75-6) kör jag åt Tomas Malmqvist. Hästen vann på bra sätt i förra starten och kan vara värd ett streck.
Sylvesterloppet (V75-7) är årets sista lopp på svensk mark och vinnaren belönas med över en halv miljon kronor. Det är bra klass och ett intressant lopp med flera tillägg över lång distans.
Det känns som att guldhästarna som står längst bak kommer att ta den största delen av priskakan och jag spikar High On Pepper. Hästen har varit mycket bra på sistone och tål att göra grovjobbet själv.

V75-1: Det är flera 15-hästarsfält och söndagens jackpot inleds med ett klurigt lopp för ston. 1 I Love Faux Depart har perfekt läge och fin form. 2 Marcia Griffiths är ett roligt skrällbud och från tillägg känns 13 Cascabella hetast men det är fler som kan vinna om det stämmer.

V75-2: 2 Young Andy galopperade på upploppet senast och var inte som bäst men när Per Lennartsson tar ut hästen igen räknar jag med en fin insats. 5 Hoohoo Haahaa har visat att han klarar lång distans och är värst emot.

V75-3: Min 6 Marabou Brodda startar i ett stolopp med nio hästar. Hästen avgjorde på bra sätt senast och var jättefin. Allt känns normalt och hon kan öppna ganska snabbt men är ganska oöm för positioner. Jag tror på Marabou Brodda och spikar på lilla spelförslaget.

V75-4: 6 King Zorro har ingen seger men gjort flera bra insatser och startar från springspår. Jag tror att han har bra chans. 1 Charlie Laross är på gång och räknas trots att motståndet är lite tuffare. 15 No Talking You har fin form och rundar många från tillägg.

V75-5: I ett lopp över sprinterdistans chansspikar jag 6 Black Fire. Hästen tog i lite väl mycket senast men vann på bra sätt och det här är Dan Widegrens sista start som tränare. Danne vill garanterat avsluta på topp.

V75-6: Ytterligare ett klurigt lopp. 6 Conrads Palle och 11 Klondyke River är tidiga segerbud. 8 Cassius Clay D.E. vann många lopp i fjol och vekar på gång igen. Han duger. Jag kör 3 I Am Timmie för första gången. Hästen vann på bra sätt i Kalmar senast och känns streckvärd här.

V75-7: Motståndet är tufft och det är många att runda från 60 meters tilllägg men 15 High On Pepper har varit jättebra på sistone och jag tror att han löser uppgiften.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 7, 11, 13. Res: 8-6.
V75-2: 2, 5, 6, 11. Res: 1-4.
V75-3: 1, 4, 5, 6. Res: 8-9.
V75-4: 1, 5, 6, 12, 15. Res: 14-13.
V75-5: 6 Black Fire. Res: 2-4.
V75-6: 1, 2, 3, 6, 8, 9, 11. Res: 10-13.
V75-7: 15 High On Pepper. Res: 13-9.
Spelförslaget är på 2 800 rader och kostar 1 400 kronor att lämna in. Om man spikar 6 Marabou Brodda i den tredje avdelningen blir systemet på 700 rader och kostar 350 kronor.