0705 - 44 01 66

Kalmars omgång visade på bredden i vår sport och att även amatörsporten lever och frodas. På lördag är det Bergsåker som anordnar V75 med både STL- och E3-finaler på schemat.

Förra veckan bjöd på några häftiga insatser på V75. Click Bait tog andra raka inteckningen i Kalmarsundspokalen efter att ha vrålat till ledningen.
Mest imponerande av alla var dock kanske Elisabeth Almheden som har två hästar på träningslistan.
Före V75 vann hennes Maroon Day ett treåringslopp och i Klass I tog A Fair Day en överlägsen seger.
Snacka om full pott för stallet och ett bevis på att amatörsporten fungerar.
Kusken Oscar Ginman gjorde segergest redan 200 meter från mål. Det är något jag aldrig vågat göra. Under alla år har man ju sett hästar galoppera över mållinjen för mindre och jag har väl blivit lite feg. För det ser ju rätt häftigt ut från sidan.
Min egen Miking blev tvåa i diamantstoet. Hade den första starten gått iväg tror jag vi hade spetsat, men nu fick hon gå utvändigt hela vägen och gjorde det jättebra bakom vinnaren Miss Chevy Neo. Nästa start för Miking blir troligtvis i Stochampionatsuttagningarna.

”Vi får se ett fenomen”
Tråkigare nyheter var att Jörgen Westholm dömdes till avstängning och böter för en enhandsdrivning i en uppvärmning på Solvalla. Jag har kollat på klippet och någon drivning var det då inte.
Måldomarnämnden måste visa bättre känsla och här tycker jag Svensk Travsports domarbas Jonny Staf måste kliva in.
För sådana här grejer leder inte till något annat än irritation i leden och negativa rubriker i media.
Samtidigt springer hästen och klipper med öronen och är helt orörd.
I helgen som gick var Lennart Forsgren tillbaka i TV-studion och bjöd direkt på Topping Artist som vinnare till 21 gånger pengarna.
Det är skönt med proffs på plats som kan lyfta både sport och spel.
Nästa vecka är det dubbla V75-omgångar på Halmstad. Jag är avstängd på torsdagen men kör på lördagen och hoppas ha ett gäng hästar till start under Sprintermästarhelgen

Men innan det ska både V75- och E3-finaler avgöras på Bergsåker i helgen. I grabbarnas final får vi se ett fenomen i Expo Wise As. Stonas upplaga är öppnare men tipset till finsktränade Kinglet Bird.

V75-1: I inledningen tycker jag 7 Felicia Zet är en stark favorit. Stoet har slagit grabbarna vid två raka V75-segrar och har visat att hon kan göra det den tunga vägen. Spik på lilla systemet men på stora garderar jag med en trio. Formstarka 1 Demon blir farlig om han kommer loss från spåret.
V75-2: Örjan Kihlström är i favoritposition även i den andra avdelningen då han kör 8 PolePosition. Hästen är ett segerbud men jag tycker 1 Portofino har sett fin ut och 4 Valmar E.W. kommer vinna lopp när som helst!
V75-3: I E3-finalen för hingstar och valacker spikar jag undantagshästen 3 Expo Wise As. Han har sett oslagbar ut i sina starter i Sverige och det här kan nog vara någonting extra till häst. Övriga får tävla om andrapriset.
V75-4: Stoloppet är lite lurigt och även om 13 Collier I.T. är en bra häst krävs det nog lite klaff från tillägg. 1 Make it a Star är given på sitt läge och 7 Hera Hammering imponerade på mig senast.
V75-5: Fördel 5 Lindysmusclemania här som gått väldigt bra i sina två starter på svensk mark. 4 Greensboro Zet galopperade senast men felfri har han hög kapacitet för klassen. 7 The Oak L.A. visade grym form senast och kan skrälla trots att motståndet hårdnar.
V75-6: Stonas E3-final är ganska öppen. Tipset till 1 Kinglet Bird som kan hålla upp ledningen och anföra länge. 2 Eteria verkar vara en fin typ och 9 Esmeralda Bez är Alessandro Gocciadoros val av sina två hästar. 4 Käraste Sisu är ett roligt skrällbud.

V75-7: Det blir spik i avslutningen på Daniel Wäjerstens fina sto 7 Great Skills. Denna gång kan det bli tufft att nå ledningen, men som hon gick senast tror jag hon vinner det här även från utvändigt. En stark spik att avrunda systemet med!

Thomas system
V75-1: 1, 4, 6, 7. Res: 3-10
V75-2: 1, 4, 5, 8. Res: 6-3
V75-3: 3 Expo Wise As. Res: 4-2
V75-4: 1, 4, 7, 9, 10, 12, 13. Res: 8-2
V75-5: 4, 5, 7, 11. Res: 1-10
V75-6: 1, 2, 3, 4, 9. Res: 10-5
V75-7: 7 Great Skills. Res: 5-6

Spelförslaget är på 2 240 rader och kostar 1 120 kronor att lämna in. Om man spikar 7 Felicia Zet i den första avdelningen blir systemet på 560 rader och kostar 280 kronor.