0705 - 44 01 66

Bergsåker tar hand om lördagens V75-tävlingar och även om det finns två starka spikbud är omgången inte enkel. Det är jackpotmiljoner i potten och Daniel Wäjersten och Great Skills har toppchans i högsta klassen.

Det var häftigt att se Dear Friend i gulddivisionen på Bjerke förra helgen. Hon går från klarhet till klarhet. I lördags var det pang till ledningen och sedan hade Daniel Wäjersten allt under kontroll. Dear Friend är tio år gammal och det är sällan de bästa stona tävlar så länge. I år har hon vunnit fyra lopp och tjänat över 1,2 miljoner kronor och jag måste säga att hon är unik.

På lördag startar hästen i stoeliten hemma på Bergsåker. Hon möter bara sex konkurrenter och kommer att bli stor favorit. Den här gången kan jag förstå att hon hamnar utanför V75-kupongen.

Toppsto på hemmaplan
Wäjersten har nämligen ett ännu bättre sto som ska ut i gulddivisionen. Great Skills (V75-3) kommer från segrar i Sto-SM och EM för ston och är en riktigt bra häst. Jag råder att alla som har chansen att åka till Bergsåker och kolla på Great Skills på lördag.
Femåringen har bara gjort fem starter i år och är lugnt tagen. Planen är att Great Skills ska tävla i Frankrike och det blir jättespännande.

Great Skills är ett givet singelstreck i jackpotomgången och även Olly Håleryd (V75-4) spikas. Det är också ett tufft sto som är fem år gammal.

Kallblodet B.W.Rune bråkade igen innan ett V86-lopp i förra veckan. Den här gången satt Mats E Djuse i vagnen och för drygt år sedan i samband med ett V75-lopp sparkade hästen ur Rikard N Skoglund sulkyn. Det är ren tur att kuskarna klarat sig undan värre skador och i min värld borde B.W.Rune sluta att tävla.

Hästen har visat att han inte är att lita på och även om B.W.Rune tävlar med 
säkerhetsvagn är man långt ifrån skyddad. En sådan sulky skyddar en del när hästarna slår bakut första gången men de slår oftast fler gånger och vid andra sparken vet man inte vilket skick vagnen är i.

V75-1: Jackpotomgången inleds med ett ganska klurigt försök i näst högsta klassen. 1 Hipster Am kan fronta men även 5 Filipa B.J. är snabb ut. Från bakspår räknas 9 Comes With Age och 11 Hannibal Face. Glöm heller inte 4 L.A.Boko.

V75-2: Andra avdelningen är ett öppet lopp för kallblod och jag tror att det räcker långt med sex streck. 2 Lundåsens Teknik är ett givet streck, likaså 7 L.Q.Widde. Den sistnämnde fick stryk av 8 Haga Modde senast och han ska också räknas. 11 Pyrotek verkar ha toppform. 1 Perso står intressant till på startvolten och 14 Nordby Elde passas trots att han har många att runda.

V75-3: 5 Great Skills har imponerat och ser ut att ha en straffspark i guldivisionen. Det troliga scenariot är att hon leder från start till mål.

V75-4: Fjärde avdelningen är ett försök i diamantstoet med 15 hästar. Normalt brukar jag strecka många men den här gången tar jag ställning och spikar 9 Olly Håleryd. Hästen har varit helt överlägsen vid segrarna på sistone och hon har visat att hon tål att göra jobbet själv.

V75-5: 2 Going Cash och 5 Sparky’s Dream är bra för lägsta klassen och har dessutom fina spår. Skrällen heter 11 Cherieff Sund som inte har något emot lång distans och kan överraska om han sköter sig.

V75-6: 9 Chimi är mitt förstastreck i klass I-försöket men segrarna på sistone har kommit från tät och bakspår är ett minus. 5 Perkins kan komma till ledningen och då blir han svårslagen. Fast det är flera om budet.

V75-7: 3 No Limit Express var hos mig som unghäst och jag har följt honom. Hästen är inte att lita på men felfri kan han leda från start till mål. 4 Kinky Boots har toppform. 1 Chitchat och 2 Load Master samt 11 Kendall Jackson duger också.

Thomas system
V75-1: 1, 4, 5, 9, 11. Res: 2-7.
V75-2: 1, 2, 7, 8, 11, 14. Res: 3-4.
V75-3: 5 Great Skills. Res: 8-6.
V75-4: 9 Olly Håleryd. Res: 10-15.
V75-5: 2, 5, 11. Res: 1-4.
V75-6: 2, 3, 5, 7, 9. Res: 1-10.
V75-7: 1, 2, 3, 4, 11. Res: 8-5.
Spelförslaget är på 2 250 rader och kostar 1 125 kronor att lämna in. Om man spikar 3 No Limit Express i den sjunde avdelningen blir systemet på 450 rader och kostar 225 kronor.