0705 - 44 01 66

Bergsåker är veckans V75-bana och det ser ut att vara starka favoriter.
I Finland är det dags för storlopp och av startlistan att döma blir det svårt att få till ett gemensamt tävlingsreglemente i Europa.
Men vi börjar med en kort återblick från förra helgen. Jag vann på V75 med Bravo Sabotage. Hästen fick inget gratis och svarade för en jättebra insats. Han visade härlig inställning och Ola Samuelsson har gjort ett vasst tränarjobb.
I gulddivisionen var Racing Mange spårvinnare och Joakim Lövgren hade taktiken klar. Hästen är nu klar för Paralympiatravet men Cyber Lane var tapper tvåa och jag tror även att han är med i storloppet på Åby i maj.
Franska duon Gelati Cut och Delia du Pommereux samt Ecurie D. är också klara och det är ett lopp att se fram emot.

Kuskarna gör rätt
Johan Untersteiner tränar Cyber Lane och på lördag åker han till Finland för att köra Dear Friend i ett storlopp i Seinäjoki.
Kenneth Haugstad sitter bakom Heavy Sound i samma lopp och gemensamt för kuskarna är att de är avstängda i Sverige.
Finland har inte samma regler och jag tycker att Johan och Kenneth gör helt rätt som åker till Finland.
Det som är tråkigt är att vi inte har ett likartat reglemente 2021.
Under flera år har det diskuterats om ett gemensamt europeiskt tävlingsreglemente men när vi inte kan enas inom Norden känns det avlägset.

Fokus på hästarna
Jag har tagit upp jänkarvagnarna flera gånger i den här spalten och kan nu konstatera att det finns ett förslag att förbjuda ”bikar” i voltstartslopp från den 1 juni.
Förslaget är bra och det är betydligt roligare att prata om hästarna.
Bergsåker är lördagens V75-bana och där ska en ny biljett till Paralympiatravet delas ut. Who’s Who var jättefin i årsdebuten men loppet håller hög klass och jag garderar Pasi Aikios stjärna på mitt V75-förslag.

Världens bästa kallblod har toppchans i V75-3

V75-1: Omgången inleds med ett intressant försök i bronsdivisionen. 5 Moses har varit bra i årets starter men han kommer nog inte till spets och då är han sårbar. Hemmaduon 8 Gooner och 2 Axel Ruda är givna garderingsbud.
V75-2: Daniel Redén och Örjan Kihlström ser ut att bli favoriter även här men 8 Magnificent Tooma har strulläge och det är ingen given vinnare. 7 Berra Steel verkar bra för klassen och jag streckar även 2 Gogobet Sisu och 11 Global Attention.
V75-3: Norske kallblodet 6 Odd Herakles kommer med 20 raka segrar och givetvis blir han svårstoppad. Speciellt eftersom Gunnar Melander fick bakspår med 11 Månlykke A.M.
V75-4: Fjärde avdelningen är ett öppet stolopp över flera volter och jag hoppas att det ska räcka med sju streck. 3 Lyckans Cash är bra men det är ett knivigt spår och hon är sårbar. 4 Lovely O.O. är på väg uppåt i form och ska räknas tidigt men som sagt. I det här loppet kan det skrälla.
V75-5: På nytt är Redén och Kihlström favoriter men jag provar att fälla 3 Deal Done Zet trots att han kommer med fem raka segrar. Motståndet blir allt tuffare och 4 Fighter Lady är en formstark häst att passa. 2 Cash Cowboy var positiv i finalen senast och nu har han bättre förutsättningar.
V75-6: Mitt andra spikbud i omgången är 3 Cab Lane i näst högsta klassen. Hästen har bra spetschans och sedan blir han svårfångad.
V75-7: Lördagens höjdpunkt är gulddivisionen där vinnaren får en biljett till Paralympiatravet. 2 Who’s Who var jättebra i årsdebuten och har perfekt spår men jag vill även strecka 1 Antonio Trot och trolige ledaren 4 Disco Volante. 11 Very Kronos duger normalt bra  men han gör första starten för året och från bakspår får han inte plats på mitt system.

Thomas system
V75-1: 5, 8, 2, 3, 10. Res: 7-6.
V75-2: 8, 7, 11, 2. Res: 5-6.
V75-3: 6 Odd Heakles. Res: 11-1.
V75-4: 3, 4, 7, 6, 12, 8, 9. Res: 14-1.
V75-5: 3, 4, 2, 6, 10, 9. Res: 1-12.
V75-6: 3 Cab Lane. Res: 2-9.
V75-7: 2, 4, 1. Res: 11-5.
Systemet är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 5 Moses  i den första avdelningen blir systemet på 504 rader och kostar 252 kronor.