0705 - 44 01 66

High On Pepper har imponerat i vinter och blir svårslagen i Bergsåker Winter Trot med 500.000 kronor i förstapris. Förra helgen fick ingen spelare sju rätt på V75 och på Bergsåker på lördag är det en intressant dubbeljackpot.

Joviality utsågs till Årets Häst. Hon var ruskigt bra under fjolåret och är en värdig vinnare men om jag hade fått bestämma hade jag gjort ett par förändringar. Röstningen bör vara klar vid nyår och inte en månad in på det nya året. Joviality var trea i Prix d’Amérique och kan ha dragit nytta av det i omröstningen.
Och har man en trav-gala hade de flesta delat ut det finaste priset i samband med festligheterna och inte i tv-rutan dagen efter.

Jag slutade tvåa med Declan i V75-Mästarna men vi fick attackera lite för tidigt och jag fick inte upp någon segervittring. Erik Adielsson och Real Scotch var duktiga från ledningen och Declan måste passas framöver.

Kul för tjejerna
Ingen spelare hittade alla sju vinnare på V75 och en av skrällarna var Randemar R.D. Jag trodde att hästen var på retur men Madeleine Nordström har gjort ett jättebra tränarjobb och Sofie Ericsson gav hästen en fin resa. Kul för tjejerna!

Rustico var duktig trea från dödens och det var snöpligt att det inte räckte till seger men skoj för Tony Jönsson och körande Svend Dyhrberg som bjöd på en stor överraskning i klass II med Knock Boots Mearas.
Jag startade även Dogleg i omgången och han fullföljde bra som fyra i näst lägsta klassen.

Franske superstjärnan Idao de Tillard vann även söndagens storlopp Prix de France. Hästen gick i ryggar i tredjespår hela vägen och avgjorde hur lätt som helst på nytt löpningsrekord, 1.09,4 över 2100 meter auto.
Han är en dröm att få med i Elitloppet men jag är tveksam på att hästen kommer. Go On Boy spurtade som vanligt vasst och slutade tvåa.
Han var delad tvåa i Elitloppet i fjol och det är troligt att han kommer i år igen. Det är bara att dela ut en inbjudan.

V75-1: Omgången inleds med ett öppet försök i lägsta klassen. 6 Ever Loving har intressant läge men gör första starten för året. Jag tar med sju hästar och glöm inte 7 Forbidden To Rest som mötte tufft motstånd i förra loppet.

V75-2: I andra avdelningen kan en skräll ligga på lut. 15 kallblodsston från flera volter och jag hoppas att det räcker med sex streck. 8 Dån Klara gör det bra varje gång och ser ut att bli favorit. Mitt skrällbud är 3 Guli Smilla på startvolten.

V75-3: 3 High On Pepper har varit jättebra varje gång på sistone och lång distans är ett plus. Motståndet är inte tuffare trots att förstapriset i Bergsåker Winter Trot uppgår till en halv miljon kronor. 6 Phoenix Photo är tidig vid gardering men han var inte som bäst i förra loppet och har sämre spår än mitt spikbud.

V75-4: 13 Jade Sisu fick en fin resa i comebacken och vann efter bra avslutning. Med lopp i kroppen har hon bra chans trots tillägg i ett stolopp. Jag spikar på lilla systemet och streckar många på stora. 10 Vilja T.Y.C. går bra varje gång och blir segerfarlig om hon får spara på speeden till upploppet.

V75-5: Det är få hästar i silverförsöket och jag låser på en trio. 7 L.A.Boko tror jag mest på men spåret är långt ut på vingen och han riskerar att hamna utvändigt utan rygg. 5 Xanthis Hilton har chans att komma till ledningen och även 6 Parveny är ett tidigt bud.

V75-6: 3 Judge Dredd Sisu ser ut att ha fin segerchans i klass I-försöket. Kommer hästen till spets blir han svårslagen. 1 Erjon räknas tidigt bara inte spåret blir en fälla. 5 Benchmark fick en strulresa förra helgen. Pass upp.

V75-7: 3 It’s Peppertime är mitt andraspik bud och han kommer också från Katja Melkkos stall och körs av Jorma Kontio. Hästen har gått bra i två starter efter vila och jag tycker att han har en passande uppgift.

Thomas system
V75-1: 2, 3, 4, 6, 7, 10, 11. Res: 12-8.
V75-2: 1, 3, 6, 8, 10, 12. Res: 2-4.
V75-3: 3 High on Pepper. Res: 6-11.
V75-4: 1, 6, 8, 9, 10, 13, 14. Res: 3-4.
V75-5: 5, 6, 7. Res: 4-2.
V75-6: 1, 3, 5. Res: 7-4.
V75-7: 3 It’s Peppertime. Res: 7-4.
Spelförslaget är på 2646 rader och kostar 1323 kronor att lämna in. Om man spikar 13 Jade Sisu i den fjärde avdelningen blir systemet på 378 rader och kostar 189 kronor.