0705 - 44 01 66

Bergsåker bjuder på en jättepott på V75 och omgången ser inte helt enkel ut på förhand. Lördagens huvudnummer är Sundsvall Open Trot där San Moteur blir favorit men det är flera om budet.

Årets upplaga av Sundsvall Open Trot ser otroligt spännande ut och San Moteur är min förstahäst men lottningen blev intressant. Jag tror inte att Click Bait eller Borups Victory körs i ledningen och då har Hail Mary bra chans att köra sig till front. Därifrån blir han inte lätt att slå.

Jag tar även med Borups Victory som svarade för en lika bra insats som Francesco Zet på Solvalla i senaste starten.
V75-omgången är extra intressant eftersom det är jackpot och en ensam med alla rätt kan vinna 75 miljoner kronor. Det är otroligt att spelarna har chansen att kamma hem sådana stora summor och det ser inte helt lätt ut.

Imponerande E3-vinnare

Fiftyfour var en mycket duktig vinnare av korta E3 för hingstar och valacker förra helgen. Tomas Malmqvist treåring har varit bra varje gång och det var dåligt att mig att inte strecka honom på V75. Fiftyfour profiterade på högt tempo och var bara bäst till slut.
Stort plus även till tvåan Frank S.H. och gemensamt för hästarna är att de är fallna efter hingsten Fourth Dimension.
Det var mycket snack om favoriten Expo Wise As efteråt men anledningen till att han inte vann var att hästen fick för tuff resa.

Stoavdelningen av E3 gick till Mattias Djuses A Teaser. Hon gynnades också av körning och avgjorde på fint sätt. Det är bara att gratulera Mattias Djuse som haft ett starkt år och extra kul att stoet är uppfödd och ägs av hans föräldrar.
I veckan avgjordes försöken till Svenskt Travderby och Derbystoet på Jägersro. Det var sex uttagningslopp i varje klass och tävlingarna höll som vanligt hög nivå.

Queen Belina är min vinnare i stoavdelningen men i Svenskt Travderby känns det vidöppet på förhand. Mer om Derbyt i min krönika nästa vecka.

 

V75-1: 3 Kagan har gått bra varje gång på sistone utan att vinna. Nu har hästen perfekt spår över kort distans och jag tror att han får utdelning på formen. Det är inte helt lätt att hitta spikar i omgången och jag chansar med Robert Bergh på hemmaplan.

V75-2: Andra avdelningen är ett öppet försök i lägsta klassen. 2 Decathlon var tapper i Rättvik senast och hans värsta motståndare har sämre lägen. 9 Perkins och 4 Natural Mine är tidiga motbud. Jag streckar halva fältet men spikar på lilla systemet.

V75-3: 5 Järvsöodin är min vinnare i SM för kallblod men det saknas inte motbud. 4 Bäcklös Uriel har gått mycket bra i år och är värst emot. 1 Månlykke A.M. är titelförsvarare men Gunnar Melanders stjärna har ännu inte vunnit i år. Han verkar på gång. Streck även för 8 B.W.Sture.

V75-4: 13 Imhatra Am känns som lördagens starkaste spikbud. Hästen var trea i Sto-EM i förra loppet och är van tuffare motstånd.

V75-5: 12 Dragons Bar har varit betrodd i bronsdivisionen ett par gånger men inte fått det att stämma. Felfri har han vettig segerchans men det är även ett svårt läge. 3 Reshevsky kan avsluta och är ett roligt bud vid gardering. Totalt tar jag fem hästar.

V75-6: 1 Burn Notice är ett tidigt segerbud i ett öppet försök i näst lägsta klassen. Bara spåret inte blir en fälla är han med långt framme. 9 Danao Degli Dei är ojämn men är med i striden om formen sitter där. 2 Galant Ima gynnas om det blir högt tempo. Han ska passas.

V75-7: 6 San Moteur är motiverad favorit i Sundsvall Open Trot men jag vill gardera. 2 Hail Mary var mycket bra i Hugo Åbergs Memorial och har bättre läge. Om favoriterna kör tufft mot varandra kan 4 Borups Victory få loppet. Han gick jättebra som tvåa bakom Francesco Zet i förra loppet.

Thomas system
V75-1: 3 Kagan. Res: 2-5.
V75-2: 2, 4, 6, 8, 9, 12. Res: 4-10.
V75-3: 1, 4, 5, 8. Res: 3-11.
V75-4: 13 Imhatra Am. Res: 7-1.
V75-5: 1, 3, 4, 7, 12. Res: 2-9.
V75-6: 1, 2, 4, 5, 8, 9, 12. Res: 6-3.
V75-7: 2, 4, 6. Res: 8-1.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 2 Decathlon i den andra avdelningen blir systemet på 420 rader och kostar 210 kronor.