0705 - 44 01 66

Derbykvalen lämnade ingen besviken efter flera sportsliga godbitar.
Men nu måste vi sluta sätta stona i skymundan.

Vilka insatser vi fick se i kvalen till Svenskt Travderby och Derbystoet.
Bland hingstarna stack Calgary Games, San Moteur och Önas Prince ut.
I Stoderbyt går det inte att blunda för Stefan P Petterssons Hall of Am som vann övertygande på 1.11,6.
Något jag tycker är tråkigt är att det på V75-spelet endast var ett stolopp, och sex lopp med grabbar.
Vi måste bli bättre på att marknadsföra stona. Nu är jag inte någon spelare, och dagar som denna är sporten alltid i fokus, och favoriterna brukar dugga tätt.
Men inte hade V75-spelet mått dåligt av att storfavoriter som Önas Prince och San Moteur varit utanför kupongen?
Vi måste inte fortsätta som det alltid varit förut.  Var är fantasin och nytänkandet hos arrangörerna?!

Hästarna är viktigast
På Gävles V75-tävlingar förra veckan fick vi se en uppvisning av Per Nordström i E3-finalerna.
Felix Orlando var bara bäst i den öppna klassen.
Islay Mist Sisu hade lite flyt i stoklassen med en motståndare som galopperade över mål.
Per Nordström har nu alltså vunnit Kungapokalen, Sprintermästaren, Korta E3 för både ston och hingstar, samt Långa E3 för hingstar.
I Långa E3 för ston blev han ”bara” tvåa. Vilket år.
Banan på Gävle var en stor snackis. Fredagens tävlingar flyttades till Solvalla efter att veckans skyfall inte bara gjort skada på banan, utan även slagit ut tekniken.
Åsikterna om banans beskaffenhet gick isär, men det viktigaste bör alltid vara hästarnas välfärd.
Alla banor passar inte alla hästar eller tränare, men jag hoppas på att beslutet att genomföra tävlingarna på Gävletravet togs med hästarnas säkerhet och hälsa i första rummet.
Det måste alltid väga tyngre än logistikproblem och pengar.
I veckan startar också rättegången i Propulsion-affären. Jag citerar Winston Churchill: ”Det här är inte slutet. Det är inte ens början på slutet. Men det är, kanske, slutet på början.”.

V75-1: 12 Admiral As tog till galopp som favoritspelad i Jubileumspokalen senast. Nu fick han visserligen en tråkigt läge, men över lång distans bör han ha bra chans att vinna oavsett mot detta gäng.
V75-2: Lägsta klassen och här krävs det bred gardering. 7 Conch On Inn är en fin treåring som bli spännande från springspår. 8 Double O.Seven har vunnit fyra av sju lopp i karriären och har vunnit både från täten och med rygglopp. 2 Emperor är en stark typ som vunnit med tuffa upplägg.
V75-3: I Svenskt Mästerskap för kallblod spikas 8 Månlykke A.M. och Gunnar Melander. Hästen har slagit sig in i världseliten i år och slipper nu möta sina värsta norska konkurrenter. Han blir en väldigt stor favorit, men formen är uppåt och motståndarna får det tufft.
V75-4: 14 Unique Juni är en stark märr som jag streckar tidigt i detta stolopp. Det är dock många att runda, och 1 Miss Silver och 3 Zante Grif är med där framme direkt och ska inte nonchaleras. 13 Hevin Boko är kanske bästa hästen i fältet och tål tuffa upplägg. Även Fredrik Wallins duo 11 Orlando och 15 Activated streckas.
V75-5: Ett öppet Klass 1-försök. 3 Mateo De Reve har tre segrar och en andraplats sedan han kom till stall Goop. 2 Made of Stars gick den tunga vägen senast och var bra som tvåa. 5 Albert Zonett trivs över lång distans. Skrällen är 4 G.K.Justus som avslutade visslande snabbt senast.
V75-6: 4 Swagger har visat att han är en kanonhäst och lär laddas för spets. Han har dock inte övertygat i de senaste starterna medan 9 Brezza du Kras har glänst i sina Sverigestarter.  Ett starkt lås.
V75-7: 4 Who’s Who är min förstahäst. Galoppen senast var ett olycksfall i arbetet. 8 Milligan’s School har toppform och 10 Zarenne Fas går bra varje gång!

Thomas system
V75-1: 12 Admiral As. Res: 7-9.
V75-2: 2, 3, 4, 7, 8, 9, 11. Res: 10-1.
V75-3: 8 Månlykke A.M. Res: 3-5.
V75-4: 1, 3, 11, 13, 14, 15. Res: 2-9.
V75-5: 2, 3, 4, 5, 6, 8. Res: 7-1.
V75-6: 4, 9. Res: 6-3.
V75-7: 3, 4, 5, 8, 10. Res: 6-1.

Spelförslaget är på 2520 rader och kostar 1260 kronor att lämna in. Om man spikar 4 Who’s Who i den sjunde avdelningen blir systemet på 504 rader och kostar 252 kronor.