0705 - 44 01 66

High On Pepper imponerade på Mantorp förra helgen och det var ingen utdelning på varken fem eller sex rätt. Det innebär dubbeljackpot på V75 som avgörs på Oslo-banan Bjerke med Frode Hamre i huvudrollen.

High On Pepper var jättebra förra helgen och fortsätter att rada upp vinsterna. Hästen, kusken Jorma Kontio och tränaren Katja Melkko är ruggigt bra. Jag tycker att Melkkos travare ser bländande ut och jag är nyfiken på hur hon tränar hästarna.
Det är lite för långt för mig att åka till hennes stall men skulle vara intressant med ett reportage från Kajta och Janne Soronen. Och jag tror att även fler som gillar travsport är nyfikna på hur deras upplägg är.

En tränare som lämnar Sverige är Reijo Liljendahl. Han gör en sista säsong på svensk mark innan han flyttar till USA. Han har haft mycket bra resultatet med tanke på antalet hästar och Reijo har varit fullt i klass med de bästa tränarna i landet.
Han är tillräckligt enveten och kan träna häst. Liljendahl ser ut att ha hästägarna i ryggen och jag tror att det kommer att gå bra även i USA.

Vinterns Kung i Paris
Vintermeetinget på Paris-banan Vincennes är över och bäst av svenskarna lyckades Tomas Malmqvist. Hans stall vann fyra lopp på 93 starter och tjänade drygt sex miljoner kronor.
Den främsta prestationen var Jovialitys tredjepris i Prix d’Amérique men vi har överlag haft det tufft. De bästa svenska hästarna har haft en hel tävlingssäsong i ryggen medan de franska tränarna laddat och satsat allt på  att ha travarna i toppskick under vintermeetinget.
Vem som var vinterns Kung i Paris är det inget snack om – det var Thierry Duvalestins Idao de Tillard.

Lördagens V75:a körs på Bjerke och startlistorna känns lite bleka med få svensk hästar. Det är lite konstigt eftersom man kvalar in till V75-finalerna under Elitloppshelgen.
Det är stor jackpot och lär bli hög omsättning när Sverige och Norge spelar gemensamt.

 

V75-1: Omgången inleds med ett öppet stayerlopp. 4 Max Eagle F.T. har gått bra men galopperade senast. 2 Painted Genius ser ut att klara lång distans och är ett tidigt bud. 11 Delight Classic är bra och blir segerfarlig trots att han har 40 meters tillägg.

V75-2: Frode Hamre har många bra chanser i omgången. 5 Fashiononthehill vann direkt efter lång frånvaro senast och är min förstahäst. Daniel Wäjersten åker till Oslo och 11 Kingen Mearas måste räknas tidigt. Hästen kommer med två raka segrar i ryggen och är bra för lägsta klassen. 3 Take Your Time är ett roligt segerbud från ett fint utgångsläge.

V75-3: 10 Cool Trix kommer med 13 raka segrar. Bakspår över kort distans är inte det bästa men motståndet i bronsförsöket ser inte ut att vara det tuffaste och jag tror att Frode Hamres häst förlänger sviten.

V75-4: Fjärde avdelningen är ett fint lopp för kallblodseliten. 10 Stumne Fyr har varit jättebra men nu är motståndet tuffare och bakspår är ett minus. Öystein Tjomsland har en stark duo i 1 Grislefaksen G.L. och 9 Tangen Bork. Jag streckar även 6 Grisle Tore G.L.

V75-5: 1 Kapten Nemo ser ut att ha fina förutsättningar i klass I-försöket. Hästen är snabb men det är fler som ska ladda och det kan bli tuff körning i inledningen. En eller många gäller här.

V75-6: Frode Hamre tränar och kör även mitt andra spikbud. 1 Stoletheshow är snabb ut och van mycket tuffa omgivningar. Hästen har visat form, är snabb ut och blir svårstoppad i högsta klassen.

V75-7: Ett stolopp avslutar och jag låser på en trio. 5 Kashmina B.R. är hästen att slå från ledningen men jag vill även ha med två svenska ston. 12 Future har gått jättebra och ser ut att kunna göra lite jobb själv under slutvarvet. 10 Ultra Violet var mycket fin ifjol och kan vinna direkt i comebacken.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 3, 4, 6, 8, 11. Res: 12-10.
V75-2: 3, 5, 10, 11, 12. Res: 7-2.
V75-3: 10 Cool Trix. Res: 4-8.
V75-4: 1, 6, 9, 10. Res: 2-7.
V75-5: 1, 2, 3, 5, 8, 9. Res: 6-7.
V75-6: 1 Stoletheshow. Res: 2-9.
V75-7: 5, 10, 12. Res: 8-13.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 1 Kapten Nemo i den femte avdelningen blir systemet på 420 rader och kostar 210 kronor.