0705 - 44 01 66

Veckans V75-omgång körs i Boden på lördag kväll och förhoppningsvis blir det fint väder och mycket publik. Kvällen avslutas med miljonloppet Norrbottens Stora Pris där Francesco Zet ska försöka försvara titeln.

I söndags var det stortrav i Oslo och Björn Goop nådde 8 000 kusksegrar när han vann med Betting Pacer i ett stolopp. Han är förste svenske kusk att nå den milstolpen och det är strongt gjort. Bakom alla vinsterna ligger många mil i bilen.
Med Betting Pacer har han dessutom gjort ett bra tränarjobb. Tidigare hade hon problem i kurvorna.

Storloppet Oslo Grand Prix vann Banderas Bi efter en kanonbra insats. Tyvärr var Barack Face inte frisk och jag hoppas att han snabbt är tillbaka. Joviality var trea från ledningen men över full väg tror jag inte att hon ska springa i spets.

Veckans stora snackis

Jämtlands Stora Pris vann Hail Mary efter fin avslutning men dagens prestation svarade Daniel Wäjersten för. Hans stall vann fem av tolv lopp och fyra av vinsterna kom inom V75-spelet.
Lördagens stora snackis var eftersnacket mellan Conrad Lugauer och reportern Patrik Fernlund efter silverdivisionen. Många tycker säkert att det var underhållande att titta på men det är inte så roligt för Conrad Lugauer att ställa upp direkt efter målgång när hans häst inte fungerat som önskat.
Vi aktiva ställer alltid upp men det är inte så lätt att vara klartänkt när allt gått åt skogen. Vi kuskar borde kanske avvakta intervjuer 15 minuter ibland för att komma i balans.

Samtidigt är det bra med känslor och det blir ofta heta diskussioner i andra sporter. Rögles förre tränare Cam Abbott var inte alltid balanserad när tyckte att något var fel och det är lite roligt att lyssna på Frölundas Roger Rönnberg när han är förbannad.

På lördag är det midnattstrav och jackpot från Boden. Norrbottens Stora Pris med en miljon till vinnaren avslutar omgången. Francesco Zet är titelförsvarare men jag garderar med Great Skills och Castor The Star.

 

V75-1: Det är jackpot på V75 och jag inleder med spik på 4 Heartbeat Thunder i silverförsöket. Daniel Wäjersten har toppform på stallet och det är passande förutsättningar. Bra chans till spets och slut.

V75-2: Det blir även spik i andra avdelningen. 8 Relevant Stride har imponerat och hittills vunnit åtta av elva starter. Hon startar från tillägg i ett stolopp men det känns som att hon är van tuffare motstånd. Hästen är stark och det lär bli offensivt upplägg med Jorma Kontio i sulkyn.

V75-3: I lägsta klassen är det flera om budet. 8 Zigzag Zagazoo och 9 Kurtz är bra men det kan strula från kluriga lägen. 1 Goodwin Zet och 2 Fructose räknas från passande spår. Streck även för hemmahästen 7 Heineken Bishop.

V75-4: Kallbloden gör upp i fjärde avdelningen och här kan en skräll ligga på lut. Jan-Olov Perssons duo 6 Prinsen af Sola och 13 Pyrotek är tidiga segerbud. 3 Teknolina har bra form och 4 Modig Ripa är säkert med långt framme om han kliver iväg vettigt från ett snävt spår. Jag tar även med 5 M.P.Domino och 7 Järvsömalla.

V75-5: 1 Imperator F.I. är ett hett vinstbud i bronsdivisionen men risken är att spåret blir en fälla. 4 Icon Mearas provar mot ledningen och 6 Last Dying Breath har säkert laddats hit.

V75-6: Klass I-försöket körs över lång distans och jag tror mest på 10 Kingen Mearas. Han gick jättebra i förra loppet men det är bakspår och bakom är det flera om budet.

V75-7: 7 Francesco Zet är favorit och min förstahäst i Norrbottens Stora Pris men det kan bli mothugg och jag garderar. 5 Castor The Star är mycket bra i ledningen och jag tror att han kommer att köras i spets. 3 Great Skills var jättebra i comebacken och hennes chanser ökar om hon kommer före favoriten från start.

Thomas system
V75-1: 4 Heartbeat Thunder. Res: 3-9.
V75-2: 8 Relevant Stride. Res: 15-2.
V75-3: 1, 2, 7, 8, 9. Res: 12-4.
V75-4: 3, 4, 5, 6, 7, 13. Res: 1-2.
V75-5: 1, 4, 6, 9, 10. Res: 3-2.
V75-6: 5, 6, 8, 10, 11, 12. Res: 7-3.
V75-7: 3, 5, 7. Res: 9-2.
Spelförslaget är på 2 700 rader och kostar 1 350 kronor att lämna in. Om man spikar 10 Kingen Mearas i den sjätte avdelningen blir systemet på 450 rader och kostar 225 kronor.