0705 - 44 01 66

Boden tar hand om lördagens V75-tävlingar. Omgången körs på kvällen och arrangörerna hoppas på midnattsol. Don Fanucci Zet har toppchans i huvudloppet och det är ett par starka favoriter men det är jackpot på V75.

Som vi var inne på förra veckan är det många storlopp för den äldre eliten under den här perioden och det hade varit bättre om vi hade förlängt storloppssäsongen en aning.
Lördagens huvudnummer i Boden är Norrbottens Stora Pris. En miljon kronor väntar vinnaren men loppet håller inte högsta klass och det ser ut som en toppchans för Elitloppsfavoriten Don Fanucci Zet.

Sedan är det såklart tråkigt att Who’s Who blivit sjuk och lämnat återbud. Det var inte bra för loppet. Bodentravet har tuff konkurrensen på lördag av travbanan i finska Kouvola. Deras huvudnummer är Kymi Grand Prix och fem av loppets tio hästar är svensktränade.

Strålande efter galopp

Förra helgen kördes Norges största lopp för den äldre eliten, Oslo Grand Prix. Jag trodde mycket på Björn Goops nya topphäst San Moteur och han gjorde ett grymt lopp efter galopp men det räckte bara till andraplatsen.
Stoletheshow segrade från ledningen och det är en otrolig häst som bara höjer sig och blir allt bättre hela tiden. Jag hoppas att San Moteur tar loppet på rätt sätt, det är en fantastisk häst och en blivande superstjärna.

Jag vill se San Moteur mot Don Fanucci Zet men Björn Goop lär sikta mot Jubileumspokalen för femåringar och drömmötet lär dröja.
Efter pandemin har det varit tufft för landets banor att locka tillbaka publiken och det ska bli spännande att se hur mycket folk som kommer till Bodens tävlingar på lördag.

Med hjälp av sponsorer är det fritt inträde, ett intressant grepp av banan och jag hoppas att det ger bra resultat.
Som vanligt kör Boden midnattstrav och V75-omgången börjar 20:30. Norrbottens Stora Pris körs lite drygt två timmar senare och jag hoppas verkligen att det blir en fin sommarkväll där publiken får njuta av midnattssol och bra travsport.

V75-1: 5 Devils Tongue galopperade i Östersund förra helgen och får en ny chans på hemmaplan. Hästen gick bra i ett tufft lopp under Elitloppshelgen och felfri har Sandra Eriksson en bra chans. Jag garderar med 9 Double Trouble E.P. och 12 Mellby Ironman.

V75-2: Kallbloden gör upp i andra avdelningen och 13 Tangen Frikk är mitt förstaval. Hästen mötte tufft motstånd senast men bakom är det öppet och jag tar med hela sju streck.

V75-3: 6 Amalencius B.B. var duktig trea i styrkeprovet Harper Hanovers lopp på Solvalla senast och är gynnad av lång distans. Spår en bit ut på vingen är ingen nackdel och jag tror att hästen har toppchans i silverförsöket.

V75-4: Ett klurigt lopp med 15 ston från tre volter. Jag tar med många hästar och hoppas på en skräll. 1 Amie Ness har vunnit fyra av fem starter men det känns som att hon går upp i klass. En skräll att passa är 11 Ellen Degeneres.

V75-5: Fem streck borde räcka långt i lägsta klassen. 6 Frozen A.F. gick bra i Umeå näst senast och står intressant till med springspår. Om han kommer till ledningen är det en het segerchans.

V75-6: 7 L.A.Boko har gått jättebra i V75 i år och var mycket fin som tvåa i finalen senast. Han är ett tänkbart spikbud men han har spår en bit ut och kort kanske inte är hans bästa distans. 1 Black And Quick har intressant läge och 9 Erv Zet kan spurta till seger om det stämmer under vägen.

V75-7: Omgången avslutas med Norrbottens Stora Pris och jag tror knappast att 8 Don Fanucci Zet förlorar. Hästen var mycket fin i försöket till Elitloppet men i finalen blev det tyvärr galopp. Who’s Who är struken, vilket innebär att favoriten kommit ned ett hack och slipper en av de värsta konkurrenterna.

Thomas system
V75-1: 5, 9, 12. Res: 1-11.
V75-2: 5, 6, 11, 12, 13, 14, 15. Res: 8-1.
V75-3: 6 Amalencius B.B. Res: 8-2.
V75-4: 1, 4, 5, 6, 7, 8, 11, 14. Res: 15-9.
V75-5: 1, 2, 3, 4, 6. Res: 5-10.
V75-6: 1, 7, 9. Res: 8-5.
V75-7: 8 Don Fanucci Zet. Res: 5-9.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 13 Tangen Frikk i den andra avdelningen blir systemet på 360 rader och kostar 180 kronor.