0705 - 44 01 66

Calgary Games vann Svenskt Travderby i överlägsen stil och vi hoppas det inte var det sista vi fick se av stjärnan. Och nu ser vi fram emot att släppa in publiken på våra banor igen.

En av de råaste insatser jag sett i Derbyt.
Timo Nurmos nya stjärna Calgary Games var verkligen omutlig och vann till synes okörd från utvändigt ledaren.
På nytt världsrekord dessutom.
Extra fint var det att Jorma Kontio är kusk bakom Readly Express-sonen. Numos och Kontio är ett radarpar få slår på fingrarna när det kommer till att ha rätt hand med hästar.
Jag vill även lyfta Önas Prince som tog andraplatsen. Per Nordström fortsätter skörda framgångar.
I Stoderbyt befäste Honey Mearas sin plats som kullens drottning.
Daniel Redén och Örjan Kihlström tar ännu en storloppsseger tillsammans och även hon gjorde det från utvändigt ledaren.
Och även hon är en Readly Express-avkomma.

Ska han fortsätta tävla?
Calgary Games har såklart blivit ett hett villebråd efter Derbysegern.
Obesegrad och med kungligt blod i ådrorna.
Redan nu är det många som vill avla på honom, och endast Nurmos, som ägare, vet vad som ligger i  hästens framtid.
Men som utomstående hoppas jag såklart vi får se honom tillbaka på tävlingsbanan. I detta skede av karriären är han kanske till och med bättre än sin far var.
En annan stjärna som snart är startklar igen är Ecurie D. Femåringen närmar sig en spännande debut för Åke Svanstedt i USA.
Det känns verkligen som något att hålla utkik efter.
Positiva nyheter har vi också fått från myndighetshåll. Den 29:e september öppnas samhället upp helt. För travet innebär det att vi kan öppna upp publikplats och fylla våra arenor igen.
Och jag hoppas att banorna lagt upp en plan för hur de ska locka folket från sofforna och tillbaka till banan.
För en levande och fartfylld publikplats är både ett dragplåster för ny publik, samt ett sundhetstecken för sporten överlag.

V75-1: 2 Final Whistle har fin form och trivs över den långa distansen. 4 Hunter Montana gör tredje starten i Sverige och har två andraplatser hittills. Han har öppnat snabbt bakom bilen, men voltstart och snävt spår nu. Springspårens 6 Mellby Ironman och 7 Zerozerosette ska räknas. Skrällarna är 9 Your Dreamlove och 11 Reven Dejavu.
V75-2: 8 Nårje är segervan och går han felfri är han tidigt framme och utmanar om täten. 12 Tangen Frikk är ett styrkefenomen. Distansen är i kortaste laget, men formen är där. 10 Valle Hugo och 14 Tangen Braute räknas även dem från 40-metersvolten. 6 Alm Nagano är skrällbudet!
V75-3: 4 Santos de Castella höll bra på V75 senast och är en bra favorit. 11 Grand Canyon Sisu  har vunnit fyra av fem i år och räknas trots spåret. 7 Double O.Seven går bra för Goop varje gång. 2 Loveyouecus och 1 Clandestine är skrällarna från fina lägen.
V75-4: Jag tar ställning för 9 Strangerinthenight i stoloppet. Hon har vunnit två av tre för Daniel Wäjersten och klarade spår två i volten senast. Väldigt öppet bakom henne.
V75-5: Silverdivisionen och jag streckar en kvartett. 1 The Bald Eagle kan öppna och leder länge. 10 Digital Dominance är urstark och var trea i Harpers. Trivs med Örjan och kan vinna  trots en del grovjobb. 8 Eddy West är nedstruken ett spår och har en visslande avslutning. 4 Van Gogh Z.S. är en bra häst i grunden.
V75-6: 5 Moses imponerade i debuten för Håkan K Persson. Jag vågar dock inte gå rakt ut på honom redan. Bakom är det öppet och jag streckar många. Minus med bakspår för 11 J.J.Stitch. Missa inte 10 Tale of Jacks på hemmaplan!
V75-7: 3 Milliondollarrhyme har spetsläge och över kort distans blir han inte lätt att hinna ikapp. Ulf Ohlsson förstärker i sulkyn. Sund spik!

Thomas system
V75-1: 2, 4, 6, 7, 9, 11. Res: 1-3.
V75-2: 6, 8, 10, 12, 14. Res: 3-11.
V75-3: 1, 2, 4, 7, 11. Res: 3-5.
V75-4: 9 Strangerinthenight. Res: 1-10.
V75-5: 1, 4, 8, 10. Res: 6-12.
V75-6: 4, 5, 9, 10, 11, 12. Res: 6-8.
V75-7: 3 Milliondollarrhyme. Res: 7-5.

Spelförslaget är på 3600 rader och kostar 1800 kronor att lämna in. Om man spikar 2 Final Whistle i den första avdelningen blir systemet på 600 rader och kostar 300 kronor.