0705 - 44 01 66

San Moteur löste uppgiften i Frankrike förra helgen och är klar för Prix d’Amérique i slutet av januari. Bollnäs tar hand om lördagens V75-tävlingar och det serveras en klurig omgång som är kryddad med jackpot.

San Moteur och Björn Goop vann Prix de Bourbonnais i Paris i söndags och är nu klar för Prix d’Amérique i slutet av januari. Goop körde ett kanonlopp och hästen såg slagen ut på upploppet men han lyckades hålla undan och visade åter prov på bra inställning.
San Moteur måste höja sig minst ett snäpp för att segerstrida i Prix d’Amérique men Björn Goop och Håkan Arvidsson har gott om tid att förbereda stjärnan inför storloppet. Och San Moteur har visat tidigare att han inte behöver starta tätt.

Uppvisning av Kolgjini
Förra veckan var det även framgångar för två svenska ston i Paris. Glamorous Rain segrade och tvåa blev Great Skills. Daniel Redéns vinnare fick en fin resa och Great Skills och Daniel Wäjersten höll farten starkt. Båda stona lär duga bra i flera lopp i Frankrike framöver.

I Sverige tävlade vi på Åby förra helgen och Adrian Kolgjini hade uppvisning. Han vann fyra V75-lopp och ett utanför den stora spelformen. Tre av vinnarna tränar han själv och mest imponerade nyförvärvet Danao Degli Dei. Han var totalt överlägsen från ledningen i klass I-försöket och ska kunna klättra i klasserna.

Det var ingen utdelning på fem rätt på Åby och veckans tävlingar som körs i Bollnäs är kryddad med jackpot. Gunnar Melanders Månlykke A.M. har varit Sveriges bästa kallblod de senaste åren men den här säsongen har han inte kommit upp i rätt nivå.
I förra loppet tog Månlykke A.M. årets hittills första seger men det såg inte ut att vara några krafter sparade och kallblodet imponerade inte på mig. Min känsla är att han fortfarande har en bit kvar till toppformen.
Därför kommer jag att spika norske Stumne Fyr. Hästen slog eliten i Unionskampen i höstas och har fortsatt tävlat på hög nivå.

 

V75-1: 1 Zätamustangen har gått bra och är min förstahäst i klass I-försöket. 2 My Dreams är nog tuffast emot både i spetskörningen och till slut. Jag streckar även 4 Hard Center och 10 Always Face.

V75-2: Andra avdelningen är ett stolopp med många hästar och som vanligt känns det öppet. 10 Jewilla och 11 Global Collection är två bra hästar som har fina lägen på tillägg. 3 Undine Celber har bra form och bästa chans av stona på startvolten men det är fler som kan vinna med rätt resor.

V75-3: 4 Jacques Mearas och Björn Goop spikar jag i klass II-försöket. Han har vunnit tre av de fyra senaste loppen och ser ut att kunna göra mycket av jobbet själv. Jag tror att hästen har bra chans även om han inte kommer till ledningen direkt.

V75-4: 14 hästar gör upp i omgångens kallblodslopp och jag kommer att spika emot hemmastjärnan Månlykke A.M. Även om det blev seger senast är jag inte säker på att han är tillbaka i toppform. Norske 13 Stumne Fyr slog de bästa kallbloden på Färjestad i höstas och har fortsatt att tävla på mycket hög nivå.

V75-5: 5 Global Adventure gick bra från svårt läge i gulddivisionen senast och startar med fin chans. Stallkamraten 2 Rome Pays Off är ett givet bud. 3 Ferrari Sisu är bra om han får sitt lopp och 
11 High On Pepper räknas även om han är bättre över längre distanser.

V75-6: Fem streck borde räcka långt i brons. 3 Declan var fin när han vann näst senast och nu är det åter lång distans. 7 Ninepoints Lasse kanske kan komma till spets från springspår. 2 Global Above All är också ett tidigt vinstbud.

V75-7: 2 Reven Dejavu har gått jättebra och startar från perfekt läge. Han har bra chans i silverförsöket men det är hög klass på loppet och flera som kan vinna.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 4, 10. Res: 5-12.
V75-2: 3, 5, 6, 10, 11, 13. Res: 15-14.
V75-3: 4 Jacques Mearas. Res: 6-5.
V75-4: 13 Stumne Fyr. Res: 11-14.
V75-5: 2, 3, 5, 11. Res: 7-4.
V75-6: 1, 2, 3, 7, 9. Res: 12-4.
V75-7: 2, 3, 4, 5, 10. Res: 1-6.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 2 Reven Dejavu i den sjunde avdelningen blir systemet på 480 rader och kostar 240 kronor.