0705 - 44 01 66

Bra reklam för travsporten på Idrottsgalan.
Bollnäs är veckans V75-bana och jag hoppas att vädret är snällare där än på västkusten.
Björn Goop var nominerad till Jerringpriset och av åtta kandidater slutade han på fjärde plats. Nu mötte han övermäktigt motstånd i form av Armand Duplantis men Goop fick fler röster än till exempel Zlatan Ibrahimovic.
Ryttaren Peder Fredricson har fått Jerringpriset och det visar att hästsport går hem hos det svenska folket.
Jag tror att är möjligt att någon inom travsporten får priset framöver och det är så klart bra reklam att synas i sådana här sammanhang.

Svensk Power i Frankrike
Robert Berghs Power vann Europaderbyt på Vincennes i fjol och förra helgen slog han till igen i Paris.
Franske kusken Eric Raffin gav hästen en fin resa på en taskig bana och han flög fram till seger. Efteråt har Bergh meddelat att han går för Prix d’Amérique och det är roligt att vi svenskar har en häst att heja på i det största loppet i Frankrike.
Men som jag har varit inne på tidigare tränar Robert Bergh en ännu bättre femåring men i år kommer inte Hail Mary gå för storloppet i Paris.
Både Power och Hail Mary är nyblivna femåringar. Och på tal om Hail Mary är han en av fyra travare som kan utses till Årets Häst på travgalan.
Diana Zet, Eagle Eye Sherry och Moni Viking är också nominerade men för mig är Hail Mary skyhög
favorit. Han vann storloppen Svenskt Travderbyt och Breeders Crown förra året och tjänade nästan 6,9 miljoner kronor.

Tuffa väderförhållanden
I början av veckan var det tolv minusgrader och tre decimeter snö på västkusten men efter bara ett par dagar var det plusgrader och regn. Banskötarna har ingen enkel uppgift med sådana här omslag i vädret.
För egen del hade det gärna fått ha varit vinter lite längre. Det var jättefint att träna på snön och nu är det mycket jobb med banorna men hittills har vi inte behövt ställa in några pass.
Jag hoppas att det är snällare väder i Bollnäs som är veckans V75-bana.

Far och son Jonsson bakom kallt spikbud

V75-1: 1 Remarkable Feet höll bra från spets senast och har intressanta förutsättningar. Han är snabb ut och har bra chans från tät men det är inte givet att han frontar. 3 Donners Am har bra form och räknas tidigt. Även 4 Mr Clayton J.F. och 5 Merritt ska passas.
V75-2: Ett vidöppet stolopp där jag hoppas att det ska räcka med sex streck. 4 Global Benefit är bra men hon är orutinerad och återkommer efter paus. 15 Lupin Håleryd var tapper på Bergsåker senast och 9 Moon Zappa ska passas.
V75-3: I lördagens kallblodslopp hittar jag mitt första spikbud. 4 Tekno Jerven har vunnit elva av 21 starter och det borde vara en toppchans om han klarar starten. Kallblodsnestorn Alf Jonsson tränar och sonen Jimmy Jonsson sitter i sulkyn. Det känns tryggt.
V75-4: Lördagens bästa spik är 2 Disco Volante. Han kördes till ledningen och vann lätt på Bergsåker senast. Jag tror att det är spets och slut igen. Speciellt eftersom värsta konkurrenten 7 Sorbet återkommer efter uppehåll.
V75-5: Klass II-försöket är också öppet och här kan det vara lönsamt att strecka ganska många. Jag rankar 2 Kontur etta från passande spår men även 9 Certainly och 11 Madame Af Djupmyra är formstarka. Den sistnämnde körs av Gunnar Melander och han kan även träna varmblod.
V75-6: 3 Grevin Sisu vann från ledningen på Solvalla senast och det kan bli repris på lördag. Hans värsta konkurrenter har sämre spår men både 8 Marcos Gallon och 12 Vicar räknas tidigt vid minsta klaff.
V75-7: V75-avslutningen är ett försök i bronsdivisionen över 3 140 meter autostart och jag låser loppet på tre starka hästar. 7 Västerbo Pokerface är tuff och  gillar distansen. 2 Marschall Match kan spetsa och 1 Gooner kommer från ett stall i toppform.

Thomas system
V75-1: 1, 3, 4, 5. Res: 2-11.
V75-2: 4, 15, 9, 11, 3, 7. Res: 8-14
V75-3: 4 Tekno Jerven. Res: 11-6
V75-4: 2 Disco Volante. Res: 7-1
V75-5: 2, 9, 11, 6, 4. Res: 5-1
V75-6: 3, 12, 8, 5, 10, 6. Res: 7-9
V75-7: 7, 2, 1. Res: 4-12
Systemet är på 2 160 rader och kostar
1 080 kronor att lämna in. Om man
spikar 7 Västerbo Pokerface  i den sjunde avdelningen blir systemet på 720 rader och kostar 360 kronor.