0705 - 44 01 66

Innerspåret är guld värt…
En intensiv period med fyra riktigt stora evenemang är över för den här gången.
Tyvärr blev det ingen seger i Stochampionatet den här gången trots att min uppsittning var riktigt bra.

Som jag gissade i förra veckans krönika var Don Fanucci Zet omutlig i Hugo Åbergs Memorial i tisdags. Sättet som han vann på var minst sagt imponerande. Hästen är fantastisk och vann på 1.09,9/1 609 auto med till synes mycket krafter sparade och han hade kunnat springa bra mycket fortare om det hade krävts. Överbetyg även till positive tvåan Stoletheshow vars avslutning var av bästa märke.
Att det var spets, rygg ledaren och tredje par invändigt som var etta, tvåa och trea i både Stochampionatet (Great Skills, Lara Boko och Felicia Zet) och Hugo Åbergs (Don Fanucci Zet, Stoletheshow och Önas Prince) är inte så konstigt. Om det inte finns överlägsna hästar i loppen är det oerhört värdefullt med innerspår. Man tjänar så många betydelsefulla meter att sitta där i dagens jämna travsport.
Jag var hårt betrodd med Deborah S.H. i Stochampionatet men vi fick nöja oss med en fjärdeplats. Jag tycker ändå att hon gjorde det bra. Hon avslutade 1.10,9 sista 500 ute i spåren och det går inte att begära mera av henne. Hon kommer garanterat tillbaka som en vinnare en annan gång

Kommit för att stanna
Sommarens fyra höjdpunkter med Halmstads Sprintermästerhelg, Årjängs Stora Pris, Axevallas trippeltrav och Hugo Åbergs-kvällen på Jägersro är därmed avklarade och det har som alltid varit en intensiv och härlig period för oss aktiva.
Avslutningsvis några rader om outridern Simon som tvingades avlivas efter den tragiska olyckan på Axevalla i samband med att Anna Ekholm bröt foten. Simon har betytt oerhört mycket med sina goda gärningar och visat att det här med outriders har kommit till sporten för att stanna. Camilla Olsson har svarat för en strålande jobb med Simon och jag lider verkligen med henne och kretsen runt hästen. Jag hoppas att hon vara ifred och samla nya krafter för att skola in en ny kommande stjärna efter Simon.

V75-1: Jag tycker det ser väldigt öppet ut i det inledande loppet. 6 S.J.’s Tribute startade säsongen med fyra raka segrar innan han var lite sämre. Borde vara på väg uppåt i form med ett lopp i kroppen och tippas, men här bör man som sagt strecka på lite.
V75-2: 12 Åsrud Vilja har inte vunnit på länge men rent fartmässigt ser hon ju ut att vara klart bäst i det här fältet. Hon borde ha bra chans om hon löper upp till sitt kunnande. 11 Stjärnblomster är mycket spelad och känns väl också som det främsta hotet. Jag tar även med en riktig en skräll på startvolten i form av 4 Klack Tekla som nu ska tävla barfota runt om för allra första gången.
V75-3: 3 Sister Sledge är riktigt bra och har ett bra spår. Men eftersom det är tre månader hon startade senast föreslår jag att man plockar med en trio till på kupongen.
V75-4: Sprinterdistans och starten kan vara avgörande. 1 Readly Lavec var fin senast och håller han upp spets är det hästen att slå. Men även 3 Dark Roadster är snabb ut och visade jättebra form senast.
V75-5: Här känns det som en eller många. Jag tror dock att 4 Civilon har väldigt bra chans. Han har tre raka galoppmissar men travar han är det en mycket bra häst för klassen som gick en 1.13-tid på distansen redan som treåring.
V75-6: Här kommer mitt nästa spikförslag. 6 Faeza Zet spurtade bra som trea bakom bra hästar senast och visade full form. Jag tror att Claes Sjöström kommer till ledningen med henne och därifrån ska hon ses med bra vinstchans.
V75-7: 9 Born to Run har varit jättebra men stallets hästar kan vara lite svåra att räkna på och läget är inte lika bra den här gången. Jag lyfter fram 11 Sidney Celeber som tipsetta. Han är kapabel och satt fast med krafter kvar i Halmstad senast. Plockar även med tre hästar som har framspår.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9. Res: 10-3.
V75-2: 4, 11, 12. Res: 10-7
V75-3: 3, 5, 6, 10. Res: 11-4
V75-4: 1, 2, 3, 6, 7. Res: 5-12
V75-5: 4 Civilon. Res: 5-6
V75-6: 6 Faeza Zet. Res: 13-14
V75-7: 2, 5, 7, 9, 11. Res: 3-10

Systemets storlek är på 2 100 rader och kostar 1 050 kronor att lämna in. Spikar man även Readly Lavec i V75-4 så blir det 420 rader och kostar 210 kronor.