0705 - 44 01 66

På Bjerke förra helgen var det minst sagt svårt. Ingen spelare hittade alla vinnare och det är jackpot i Eskilstuna på lördag. Hidalgo Heldia (V75-3) är mitt bästa spikbud. Han vann på 1.10,8 över 1 900 meter i Berlin senast och det är en bra tid.

Han har perfekt spår och det är toppchans om hästen sköter sig. Jag spikar även Margareta Tooma (V75-4) trots svårt spår i stoeliten.
Brother Bill (V75-5) kommer från seger i Svenskt Mästerskap och är given förstahäst i gulddivisionen men innerspår känns inte helt optimalt. Jag tar även med Very Kronos som gör comeback. Missle Hill kan få loppet om det blir tuff körning i täten.

Vi ska köra om det

Eskilstunatravet kör dubbla V75-omgångar i helgen och på söndag är det toppsport med fyra Breeders Crown-finaler på schemat. Det är en sent på säsongen och brukar kunna bli lite överraskningar i de här finalloppen.
Som jag skrev förra veckan har jag med Ikaros Sisu (V75-4, söndag) i finalen för de fyraåriga hingstarna och valackerna. Min häst är på väg uppåt och han sprang en bra tid i försöket med gott om krafter sparade. Ikaros Sisu har bara gått lättare träning efter uttagningarna, han känns fin och ska kunna kapa tiden från försöket ganska mycket.

Francesco Zet är kullens kung och blir svår att slå men jag hoppas att vi slutar långt framme och vi ska köra om det. Ikaros Sisu tävlar med bakskor nu men planen är att köra barfota fram.
Jag har också med Marabou Brodda (V75-3, söndag). Hon satt fast med vinnarkrafter i Diamantstoet på Jägersro och duger bra när hon står på start-
volten i de här loppen. Det vore underbart om vi kom till ledningen.
Nästa år körs Breeders Crown-finalerna på en lördag. Jag tycker att det är ett mycket bra beslut.
Den bästa sporten ska vara på lördagarna och då kommer det att bli ännu större fokus på både sporten och spelet.

–––

V75-1: Lördagens inleds med ett ganska öppet försök i silverdivisionen. 2 L.L.Royal har gått bra och duger i klassen men jag vet inte hur han öppnar från spår två i voltstart. 8 Hipster Am är bra och måste räknas. 10 Santos de Catella känns missgynnad av bakspår. 1 Frodo S. och 3 Sidney Celeber har vettiga spår.

V75-2: Klass II-försöket körs över sprinterdistans och det känns vidöppet. 3 Jean P.Hill kan vinna från ledningen men jag tar åtta streck och hoppas på en överraskning. Glöm inte 2 On Light Jäger som kan skrälla från fint läge.

V75-3: I bronsförsöket kommer lördagens bästa spikbud. 3 Hidalgo Heldia vann på en bra tid i Tyskland senast med Jorma Kontio i sulkyn. Han får förtroendet igen och Conrad Luguers häst har bra kapacitet för klassen. Spåret är perfekt och felfri har hästen fin segerchans.

V75-4: Mitt andra spikbud kommer i stoeliten och jag tror att 8 Margareta Tooma har bra segerchans trots svårt spår. Hästen radar upp segrarna och hennes värsta konkurrenter känns inte gynnade av lång distans.

V75-5: I gulddivisionen streckar jag en trio. 1 Brother Bill har imponerat och har bra segerchans utan strul men innerspår känns inte optimalt. 3 Very Kronos räknas direkt i comebacken 9 Missle Hill kan få loppet från bakspår.

V75-6: 2 Miss Imperatrice var finalist i Derbystoet näst senast och varit ute i tuffa lopp. Nu möter hon lite enklare motstånd i Diamanstoet men jag vågar inte lita helt på henne i voltstart och garderar.

V75-7: Omgången avslutas med ett bra försök i näst lägsta klassen. 3 Marlon Boko var rejäl på Jägersro senast och även stallkamraten 12 Declan är tidig. Bästa hästen är kanske 7 E.L.Jetpack men spår långt ut på vingen känns inte optimalt.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 3, 8, 10. Res: 5-7.
V75-2: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9. Res: 12-11.
V75-3: 3 Hidalgo Heldia. Res: 6-2.
V75-4: 8 Margareta Tooma. Res: 1-11.
V75-5: 1, 3, 9. Res: 4-8.
V75-6: 1, 2, 9, 11. Res: 7-14.
V75-7: 3, 4, 5, 7, 12. Res: 6-11.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 3 Jean P.Hill  i den andra avdelningen blir systemet på 300 rader och kostar 150 kronor.