0705 - 44 01 66

Lärlingen Tyler Mifsud har haft djurförbud. Felaktigt enligt mig och nu är äntligen fallet nerlagt. Lördagen bjuder på en öppen V75-omgång men jag har två starka spikar och hoppas att hitta alla sju vinnare.

Tyler Mifsud dömdes för djurplågeri och har haft djurförbud men det är glädjande att läsa att han åter får gå till jobbet. Han är en bra och seriös person och det är kul för Tyler själv och Stall Lövgren att han är tillbaka.
Anledningen till att Mifsud haft djurförbud är på grund av en drivning i ett lopp men han fick avstängning och böter av travsporten och har avtjänat sitt straff. Vi ska givetvis inte ha fula drivningar i sporten men hans var inget grovt fall.

Det räcker med att vi löser sådana här fall själva inom travet och som sagt är jag glad att någon/några tagit sitt förnuft i fånga och att den här tråkiga historien är nerlagd.

VM-loppet inget för oss
Det så kallade VM-loppet avgjordes i USA förra helgen. VM i vad då?
 Loppet kördes på Yonkers i staten New York och där är det tillåtet att tävla hästarna med smärtstillande medel och vätskedrivande preparat (lasix).
Medicinlistan från loppet är officiell och det är tragiskt att se hur tränare från Europa utnyttjar reglerna. Till exempel gav dansken Bo Westergaard och franske tränaren Richard Westerink sina hästar antiinflammatoriskt och smärtstillande medel.
Jag tycker att ”VM-loppet” inte är något som svenska eller nordiska hästar ska delta i – det är en parodi. Vi ska tävla med rena hästar och det är tydligt att USA fortfarande är ljusår efter oss.
Det var trevligare att se på loppen från Bollnäs i lördags. Henrik Svensson tog en trippel på V75 och det är starkt jobbat. Och det var inga favoriter. Två av vinnarna gav över 20 gånger i odds och den tredje var en sexoddsare.
Bästa insatsen i Bollnäs svarade Lozano di Quattro för i brons och han fick äntligen visa hur bra han är. Det var skoj för Pelle Eriksson och hästen kommer att klättra upp i högsta klassen.

V75-1: 1 Excusez Moi är bra och har perfekt läge. Hästen kan ta ledningen och då är han hästen att slå. 2 Dylan Dog Font gick bra i debuten i Sverige och formen borde vara ännu bättre med loppet i kroppen men det är flera om budet. Glöm inte 9 Olga Utca som gynnas av högt tempo och alltid går bra till slut.

V75-2: 15 It’s Peppertime galopperade i lördags och provar igen. Hästen var duktig i uttagningarna till Derbyt näst senast och från det här läget borde han sköta sig. It’s Peppertime är en tuffing som har bra chans att runda alla.

V75-3: 2 Ringo Adore har läget och kan leda hela vägen från perfekt läge. 7 Perkins är nedstruken ett hack och duger bra i lägsta i klassen. Jag streckar även 4 Sparky’s Dream och 10 Dajanov.

V75-4: 12 Without A Doubt är en jättefin häst som har bra segerchans om det löser sig vettigt men det är ingen lätt uppgift med innerspår på tillägg och många att runda. 7 Ferox Brick är stark och känns värst emot men det är ett lärlingslopp och kan bli en överraskning. 2 Extreme A.F. har bra form och ska passas.

V75-5: Mitt andra spikbud i omgången är 4 Erik The Phantom i näst lägsta klassen. Hästen är stark och rejäl och startar med bra segerchans från perfekt spår.

V75-6: Ett öppet försök i Diamantstoet och jag streckar nästan halva fältet. 3 Rosemary Tile har matchats i tuffa lopp och är en rolig tipsetta. Hemmahästarna 1 Lilly Avant och 7 Nunja är tidiga segerbud.

V75-7: Silverförsöket är på nytt öppen för alla ston. 1 Comes With Age vann på en topptid senast och har bra chans på ledningen. Han är given förstahäst men jag streckar även stona 2 Iceland Falls och 7 Dear Friend. Den sistnämnda gör debut hos Daniel Wäjersten och är sylvass när hon får spara på speeden.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 3, 6, 9, 10. Res: 5-4.
V75-2: 15 It’s Peppertime. Res: 13-8.
V75-3: 2, 4, 7, 10. Res: 1-9.
V75-4: 2, 4, 6, 7, 12. Res: 3-13.
V75-5: 4 Erik The Phantom. Res: 1-2.
V75-6: 1, 2, 3, 7, 8, 10, 12. Res: 14-15.
V75-7: 1, 2, 7. Res: 8-6.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 12 Without A Doubt  i den fjärde avdelningen blir systemet på 504 rader och kostar 252 kronor.