0705 - 44 01 66

Eskilstuna är värd för lördagens V75-tävlingar och jag tycker mig ha hittat två bra spikbud. Klassen på loppen är höga och mest ser jag fram emot E3-finalerna för de treåriga talangerna.

På lördag är det fina pengar att tävla om i Eskilstuna. Det är V75- och dubbla E3-finaler. I storloppen för de treåriga hästarna uppgår förstapriset till en miljon kronor.
Bland stona tror jag att Roger Walmanns Eireann har fin chans men bland hingstarna och valackerna är det mer öppet. Min förstahäst är Corazon Combo. Han är obesegrad efter tolv starter och ser ut att vara en riktigt bra häst. Pekka Korpi tränar och kör talangen och han är otrolig som år efter år plockar fram nya topphästar.

Jag var förvånad när det bara var nio hästar i Kalmarsundsstayern i söndags. På grund av svalt intresse hamnade loppet utanför V75-kupongen. Nu förstår jag varför inte fler tränare åkte till Kalmar. På lördag körs ett nytt stayerlopp med hela 400.000 kr till vinnaren.

Går inte att åka 100 mil

Jag kör inte på lördag men vann med Django Silver i klass II-försöket på Åby. Ulf Stenströmer frågade direkt om jag ville köra i finalen och det hade varit jättekul men det går inte att åka 100 mil för att köra en häst. Det är extra tufft nu när drivmedlet är så dyrt.
Dessutom är vi inne i årstid när det grönskar och är extra mycket arbete på gårdarna.

Rent generellt tycker jag att kuskarna måste ställa krav på sina egna styrningar. Att åka och köra två-tre lopp på vardagar är ekonomiskt ohållbart.
Är man ung och ny som kusk ska man inte resa för köra hästar som inte duger. Det måste som sagt vara lönsamt och jag tycker att man ska jobba 70 procent i ett stall. Det är en trygghet och en bra grund att stå på.
För att lyckas som lånekusk måste man vara med och köra om stora pengar.

Malmö Stadsbyggnadsnämnd har gett detaljplanen för nya Jägersro okej och exploateringsavtalet är klart. När byggstarten blir är däremot inte bestämt men det är ett spännande projekt som kommer att bli ett stort lyft för oss här nere.

LOPPEN

V75-1: 3 L.A.Boko var jätteduktig i Boden trots tuff resa och det var en av kvällens bästa insatser. Från fint läge och är han mitt förstaval. Jag streckar även 5 Born To Run och L.A.Bokos stallkamrat 6 Mellby Joker som ser ut att bli lite bortglömd.

V75-2: 6 Django Silver var duktig när jag vann med honom på Åby näst senast och han måste räknas tidigt. Dock tror jag allra mest på André Eklunds 3 Farfars Dream som var jättebra vid segern senast och har lite bättre läge.

V75-3: E3-finalen för ston håller hög klass och jag chansspikar 3 Eireann. Roger Walmanns häst var rejäl i försöket och verkar stå pall ett offensivt upplägg.

V75-4: 6 Golden Guard är explosiv bakom bilen och trots spår en bit ut tror jag att han kan hitta till spets. Formen är på topp och 10 Henry Flyer Sisu och 11 Amalencius B.B. missgynnas av bakspår. Tidiga är även 5 Gardner Shaw och 4 Sam The Man.

V75-5: I bronsfinalen kommer mitt andra spikbud i omgången. 3 Borups Tornado var jättebra när han vann försöket i Gävle och Ulf Stenströmer har säkerligen hästen i toppskick på lördag. Från perfekt läge kan det bli spets men det är en allround häst som även kan vinna från andra positioner.

V75-6: I E3-finalen för hingstar och valacker streckar jag fyra hästar. Jag har sett ett par av 2 Corazon Combos lopp och det ser ut som en blivande topphäst. 5 Pure Atlas är också vass. Mina skrällbud heter 1 Bedazzled Sox och 9 Nuzzle’Em.

V75-7: Omgången avslutas med ett flerklasslopp med hästar utspridda över tre volter över lång distans. Jag gillar de här propositionerna och de är både svåra att tippa och roliga att följa. 2 Santos de Castella höll bra i Harper Hanovers lopp och är min vinnare.

 

Thomas system
V75-1: 3, 4, 6. Res: 1-8.
V75-2: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Res: 9-10
V75-3: 3 Eireann. Res: 4-6
V75-4: 4, 5, 6, 10, 11. Res: 3-9
V75-5: 3 Borups Tornado. Res: 6-1
V75-6: 1, 2, 5, 9. Res: 3-11
V75-7: 2, 3, 4, 6, 13, 14. Res: 1-5
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 3 Farfars Dream i den andra avdelningen blir systemet på 360 rader och kostar 180 kronor.