0705 - 44 01 66

Solvallabjöd på strålande tävlingar förra helgen och Elitloppet hade en mycket värdig vinnare i franske Hohneck. På lördag är det Sundbyholmstravet i Eskilstuna som gäller och banan bjuder på en klurig jackpotomgång.

När jag gick från stallbacken till radiohytten i söndags såg jag Hohneck live för första gången och det var en häst som ögonen fastnade på. Han var spänstig och såg snabb ut.
Hohneck gick vidare till finalen i Elitloppet genom ett andrapris i försöket men det blev bingo när spår ett var ledigt i finalen. Han var nära att hålla ut Önas Prince från början men kunde köra till spets i andra skedet.
Sedan sprang han under 1.07 sista 500 meterna och det var spel mot ett mål. En mycket värdig vinnare som tränas av Philippe Allaire och kördes av Gabriele Gelormini.

San Moteur duktig tvåa

San Moteur  och Björn Goop svarade för toppinsatser i både försök och final och slutade delad tvåa med Go On Boy som var en positiv överraskning. Hästen spurtade vasst i båda heaten.
De franska travarna har utvecklats och är ruggigt bra för tillfället. Hohneck är snabb som en blixt och ett utmärkt exempel på den nya franska travhästen.

Publiken på Solvalla fick se många bra insatser och en av söndagens främsta var Tomas Malmqvists franska sto Jazzy Perrine. Jag har aldrig sett en fyraårig märr göra någon likande lopp. Malmqvist vann även lördagens styrkeprov Harper Hanovers lopp med Eric the Eel. Hästen var bra men det var inte loppets prestation.

Kentucky River fick trava utvändigt ledaren i tufft tempo över tre varv och höll strålande som tvåa. Här tror jag att Per Nordström kan ha en ny Elitloppshäst nästa år.
Reijo Liljendahl har numera bara 16 hästar på träningslistan men han hade en fin helg och stallet sprang in nästan 1,3 miljoner kronor på sex starter.
Epsom As vann Treåringseliten och var kanonbra som höll undan trots tryck hela vägen. Epsom As är hans nya stjärna.

V75-1: Omgången inleds med ett klurigt försök i bronsdivisionen. 4 Rossi Garline gillar distansen men riskerar att tappa från början. 10 Jello W. kan avsluta snabbt och har inget emot lång distans men här kan det löna sig att ta fler streck.

V75-2: 6 Greensboro Zet är van tuffa lopp och mitt förstaval i klass I-försöket. Hästen har intressant läge och bra chans om han sköter sig. 4 Judge D. har blivit allt bättre för varje start på sistone och är ett tidigt bud. Glöm inte 9 Farfars Dream som gjorde en bra comeback och kan slå till.

V75-3: Nio hästar startar i Ina Scots Ära för fyraåringar och jag streckar fem stycken för att känna mig trygg. 3 Barack Face är bra och har läget. 7 Priculum är given med vettig resa och 2 Joe Dalton är inte borta om han sköter sig.
Streck även för 1 Dakova Mail och 5 Coquaholy.

V75-4: Jag brukar ta många hästar när det handlar om Diamantstoet men i en klurig omgång tar jag ställning och spikar 1 Mahala från ett perfekt läge. Hon har vunnit årets två starter och jag hoppas på ledning från start till mål.

V75-5: Mitt andra spikbud kommmer i lägsta klassen. 3 De Facto har vunnit fem av nio starter och segrade trots svårt läge i årsdebuten. Hästen har perfekt spår och det ser ut som en bra vinstchans.

V75-6: Östgötaloppet för högsta klassen körs över 2640 meter och 9 Admiral As gör debut hos Daniel Redén. Han har fin segerchans om han fungerar men hästen strulat en del. 3 Ferrari Sisu är vass när han får spara på speeden och jag tar även med 5 Revelation och 10 Esprit Sisu.

V75-7: Silverförsöket är öppet för alla ston och kulltopparna 5 Great Skills och 7 Lara Boko står billigt inne i loppet. Givna förstahästar men pass upp för skrällarna 2 Behind Bars och 9 Kagan.

Thomas system
V75-1: 4, 6, 7, 9, 10. Res: 12-1.
V75-2: 2, 4, 6, 7, 8, 9. Res: 1-5.
V75-3: 1, 2, 3, 5, 7. Res: 4-9.
V75-4: 1 Mahala. Res: 6-2.
V75-5: 3 De Facto. Res: 5-10.
V75-6: 3, 5, 9, 10. Res: 11-8.
V75-7: 2, 5, 7, 9. Res: 3-4.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 6 Greensboro Zet i den andra avdelningen blir systemet på 400 rader och kostar 200 kronor.