0705 - 44 01 66

Lördagen V75-tävlingar hämtas från Eskilstuna.
Den här helgen riktas även många blickar mot den franska huvudstaden.
På söndag är det dags för årets upplaga av Prix d’Amérique. Jean Rene Gougeon har vunnit storloppet i Paris hela åtta gånger och jag tror att det är ett svårslaget rekord.
På 60-talet blev det två segrar med Roquepine, på 70-talet vann han tre gånger med Bellino II och på 80-talet fick han segerdefilera vid tre tillfällen med Ourasi.
Frack Nivard och Jean Michel Bazire är aktiva idag och tagit fem respektive fyra vinster.
Björn Goop har två fullträffar och är favorit i årets lopp bakom franske topphästen Face Time Bourbon men det är få hästar som klarar att vinna två år i rad.

Maharajah vann 2014
Vi hade stor tro på Maharajah under flera år men han mötte bland andra Ready Cash. När Stefan Hultman gjorde ett sista försök 2014 trodde vi inte lika mycket på honom men då blev det seger.
I Bollnäs förra helgen blev jag imponerade av Alf Jonssons fina kallblod Tekno Jerven. Han gjorde ett jättelopp efter galopp och det var kul att sonen Jimmy Jonsson satt i sulkyn.
Det var Alfs tusende tränarseger och en lika stor insats har Jonsson gjort som fått fram många duktiga aktiva. Han har fostrat många proffs som Robert Bergh och Ulf Ohlsson.

Sex rätt förra helgen
Jag och många andra passerade tusen tränarsegrar för flera år sedan men på den tiden uppmärksammades inte den bedriften. Då var det inte på modet att hylla tränarprestationer men som ni vet uppskattar jag när travsporten lyfter fram oss aktiva. Därför blev jag förvånad när Svenskt Travsport ville lägga ner Tusenklubben men som jag skrivit tidigare kommer Nordiska Trav-museet i Årjäng att sköta den uppgiften framöver.
På V75 förra helgen vann mina spikar Tekno Jerven och Disco Volante. Sedan hade jag tur som fick med Mas Capacity som första reserv. Däremot hade jag inte med Daysofourlives på sex streck. Jag fick nöja mig med sex rätt och plus i kassan. Nu går vi för full pott.

Spikarna hämtas från Diamantsto-loppen
V75-1: V75-inledningen håller lite ojämn klass men det är ändå svårtippat när 8 Chapuy fick spår längst ut på vingen. Han lär laddas rejält och det är bra chans om det inte kostar för mycket att komma till ledningen. 7 Sir Henry P.Hill är tuff och bra för klassen men det finns även fler som kan duga. Pass upp för 5 Malkin.
V75-2: 6 Bansky startade på Jägersro två gånger förra hösten och jag kommer ihåg att Peter Ingves slutade tvåa med henne på V75. Hästen är mycket snabb ut, kort distans är ett plus och Magnus A Djuse är rutinerad i ungdomsloppen.
V75-3: I längsta klassen hoppas jag att det räcker med sex av tolv hästar. Jag rankar 1 Bone Hard Flash etta. Lång distans är inget minus.
V75-4: 11 Sorbet kördes snällt i comebacken förra helgen och fastnade med krafter sparade. Hästen såg fin ut och nu skulle jag tro att det blir lite mer offensivt upplägg. Men från bakspår vill jag gardera. Om 7 Elian Web är tillbaka i form kan det vara spets och slut. Per Lennartsson har stallet i toppform och jag streckar även 1 Hazard Boko. Han är snabb ut och garanterad fin resa.
V75-5: Lördagens försök i bronsdivisionen är inte helt lätt att bena ut. Jag blev imponerad av 9 Phoenix Photo när han vann Sylvesterloppet på nyårsafton efter lång frånvaro. Nu är det hemmaplan och lopp i kroppen men han har tjänat snabba pengar och missgynnas av bakspår. 4 Opalis och 2 Dominic Wibb ska räknas.
V75-6: Det är en öppen omgång och jag chansspikar 14 Havana Boko i ett stolopp. Hästen har gått jättebra på slutet och det är en eller många som gäller här.
V75-7: Markku Nieminen har ett starkt kort i 5 Joseph Boko men det är inte säkert att kort distans är något plus och han är svårbedömd efter att ha startat i Finland. 3 Ole är värst emot.

Thomas system
V75-1: 8, 7, 5, 6, 3, 1. Res: 10-12.
V75-2: 6 Bansky. Res: 4-10.
V75-3: 1, 6, 4, 12, 5, 3. Res: 11-7.
V75-4: 11, 7, 1. Res: 2-3.
V75-5: 9, 4, 2, 6, 12. Res: 10-8.
V75-6: 14 Havanna Boko. Res: 8-3.
V75-7: 5, 3, 4, 10. Res: 1-2.
Systemet är på 2 160 rader och kostar 1 080 kronor att lämna in. Om man spikar 5 Joseph Boko  i den sjunde avdelningen blir systemet på 540 rader och kostar 270 kronor.