0705 - 44 01 66

Det är inte en ofarlig sport vi håller på med.
Reglementet bör dock skrivas om så vi inte bjuder in till större risker än nödvändigt.

Trav är inte ofarligt.
Det fick jag en smärtsam påminnelse om i veckan. Under tisdagens tävlingar på Jägersro galopperade min häst Merope Wik från start och när jag tog i henne sparkade hon bakut.
Jag fick en ordentlig smäll och har ont i en ljumske, ryggen och revbenen.
Säkerhetsvästen var nog min räddning och utan den hade det kunnat gå ännu värre.
Det går fort när det väl händer och när man sitter här efteråt är man bara glad att det ändå gick okej.
Var försiktiga där ute och tumma aldrig på säkerheten eller säkerhetsutrustningen.

Brott ska inte löna sig
Förra helgens största snackis var situationen mellan Morotai Degato och The Bald Eagle.
I första sväng kör Oskar Kylin Blom ner snävt mot Mats E Djuse varpå The Bald Eagle galopperar och dagen är förstörd.
Morotai Degato tar täten, släpper senare, får luckan och vinner loppet.
Efteråt höjs röster från alla håll. Man tycker att det är en farlig manöver, att ekipaget ska diskas eller flyttas ner. Till och med i TV-studion framförs åsikter om vad man tycker.
Dock väldigt lite om vad som faktiskt gäller.
Som Svensk Travsports reglemente är skrivet kan måldomarnämnden omöjligt diska i detta läge. Reglerna säger att man måste vara säker på att ekipaget inte hade vunnit annars.
Och faktum är att vi inte kan veta hur loppet hade utspelat sig annars eftersom detta hände så pass tidigt.
Så lyft istället det riktiga problemet – vi måste skriva om reglementet.
Gör du en solklart grov förseelse, oavsett om det är i första eller sista sväng, måste du bli diskad.
Som det är nu bjuder vi in till att chansa, köra lite snävt och riskera en olycka.
Som det är nu kan brott löna sig i travet.
Gör om – gör rätt.
Hela oktober är det fritt inträde till alla travtävlingar i Sverige. Ett bra initiativ för att få tillbaka folket till våra banor!

V75-1: Omgången inleds med ett svårt lopp. 7 Mas Capacity gav Admiral As en match näst senast. 3 Ingo är på väg åt rätt håll. 1 Beartime är bra men har felat när han laddats på sistone. 2 Sandsjöns Enzo var otrolig för tre starter sedan. 10 Red Bar är en rolig skräll!
V75-2: Ett öppet lopp i lägsta klassen och jag spikar Lugauers 2 Mister K.O.Z. som jag tror är bästa hästen. Han har vunnit fem av sju lopp i karriären och var inte bottnad senast.
V75-3: 6 Gareth Boko möter lite svalare motstånd än på sistone. 1 Disco Volante har varit ifrån lite och över 2140 meter är han sårbar, men får han bestämma en bit kan det bli bra. 4 Missle Hill är bra nog men har inte övertygat i år. 3 Antonio Trot kommer vinna lopp när som helst. Streckas!
V75-4: I stayerloppet väljer jag att spika 6 Mystic Mom. Senast satt han fast och näst senast gick han bra som trea i ett långlopp som såg ännu tuffare ut än detta. 4 Crazy First Love är en Love You-son som går första barfota för Robert Bergh. Kommer bli omgångens snackhäst och jag ser värde i att spika emot.
V75-5: Klass 1 och min idé är Christoffer Erikssons 5 Loveexplosion H.C. Hästen har gjort tre starter efter frånvaro och vunnit två. Senast imponerade han stort. Värst emot är 2 Bugatti Miles om felfri start.
V75-6: Unionskampen och riktigt fina kallblod.  5 Tangen Haap har utmanat Odd Herakles under säsongen. 3 Åsruds Vilja har två lopp i kroppen. 2 Kleppe Fanden och  4 Söndre Jerkeld är två andra högkapabla norska gäster.
V75-7: En öppen bronsdivision över 2640 meter. 10 Four Guys Dream är en riktigt fin häst och har den hittat formen igen är den mycket farlig. 2 Oracle Tile var mycket fin senast över lång distans. 6 Gogobet Sisu är en följetång på V75 och vinner snart.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 3, 5, 6, 7, 10. Res: 4-8.
V75-2: 2 Mister K.O.Z.. Res: 6-5.
V75-3: 1, 3, 4, 6. Res: 9-7.
V75-4: 6 Mystic Mom. Res: 4-5.
V75-5: 2, 5, 9, 10. Res: 4-8.
V75-6: 2, 3, 4, 5. Res: 6-9.
V75-7: 2, 5, 6, 7, 8, 10. Res: 1-4.

Spelförslaget är på 2688 rader och kostar 1344 kronor att lämna in. Om man spikar 5 Loveexplosion H.C. i den femte avdelningen blir systemet på 672 rader och kostar 336 kronor.