0705 - 44 01 66

Färjestad arrangerar helgen V75-tävlingar och jag åker till Karlstad för att köra Lipton Scott i lägsta klassen. Hästen är kapabel och kan vinna trots bakspår. Bästa spiken i omgången kommer i V75-avslutningen.

Numera åker jag inte så ofta för att köra en häst men på lördag är jag på plats på Färjestad för att köra Lipton Scott i V75-2. Hästen vann på bra sätt senast. Tempot var väldigt lågt men det gick extremt snabbt sista 600. Han är kapabel och kan absolut segerstrida om han håller sig lugn på nytt.

Lördagen bjuder på ett spännande lopp för den äldre kallblodseliten med 300 000 kr till vinnaren. Jan-Olov Persson och Öystein Tjomsland är två jätteduktiga tränare som står bakom sju av loppets tio hästar. Det är starkt jobbat men sportsligt blir loppen mer intressanta om det är fler tränare bakom hästarna.

Intressant mästarmöte
En krydda med Unionskampen är att Tangen Bork, som vann Norskt Mästerskap och svenske SM-vinnaren Järvsöodin är med i loppet. Det är väl troligt att någon av dessa vinner men jag är lite inne på att det kan bli en skräll och streckar halva fältet.
Förra veckan kördes V75 i Eskilstuna och mest imponerade Dear Friend. Det tioåriga stoet gjorde första starten hos Daniel Wäjersten och segrade på en låg 1.10-tid trots att hon travade utvändigt utan rygg.
Som jag skrivit tidigare siktar jag mot Sto-SM med Nova Mahiron och jag misstänker att Dear Friend också kommer.

I Eskilstuna var det även auktion och arrangemanget har fått mycket beröm men prisbilden på hästarna som såldes var en mindre katastrof.
Uppfödarna får varken betalt för allt arbete de lagt ner eller pengarna de satsat på hingstarna.
Jag förstår om landets uppfödarna drar ner och satsar på andra aktiviteter.
Som en följd av lägre pris på auktioner måste priset på hingstarna också sjunka.
Med den här utvecklingen kommer det att bli svårare att importera hingstar och risken är att kvaliteten på sikt blir sämre.

V75-1: Jag tar ställning i inledningen och spikar hemmahästen 2 Always a Pleasure. Han har gått bra varje gång på slutet och galopperade troligen bort en V75-seger i Bollnäs i förra loppet. Jag tror att hästen sköter sig och felfri har Always a Pleasure toppchans.

V75-2: Jag kör 10 Lipton Scott i lägsta klassen. Om han håller sig i skinnet är lång distans inga problem och hästen var lugn och fin när jag vann med honom på Åby senast. Med rätt resa kan vi absolut vara med i striden. 5 Going Cash är en tuff konkurrent och jag streckar även 4 Tom’s Got Drive.

V75-3: 7 Mellby Jinx spurtade jättebra när han vann i gulddivisionen i Bollnäs och det är en bra segerchans men spåret är lite väl långt ut. Jag garderar och värst emot är 3 Missle Hill och 6 Charmant de Zack.

V75-4: Fjärde avdelningen är ett öppet försök i Diamantstoet och här kan det skrälla. 11 Nelsonbrighteagle är spurtstark och ett roligt bud men krävs lite klaff från bakspår på tillägg. 1 Notice’Em har perfekt läge och 7 Loaded Leila duger fint om formen sitter där.

V75-5: 6 Imperatur Am är jättebra och är van tufft motstånd. En tänkbar spik men det finns även motbud. 1 Laredo Boko streckar jag tidigt och 7 Callisto är med långt framme om han kommer till.

V75-6: Kallblodseliten gör upp och norske 7 Tangen Bork blir favorit men jag är inte säker på att han tar ledningen och då är han sårbar. 2 Järvsöodin är värst emot. Pass upp för 4 Grisle Odin G.L. och 8 Bäcklös Uriel. Även 3 B.W.Sture är ett tänkbart bud.

V75-7: 2 Lozano di Quattro imponerade stort i bronsförsöket i Bollnäs och är kvar i klassen. Lite längre distans är inget minus och från perfekt läge slipper han att göra allt jobb själv. Han kan vinna både från spets och med ryggresa.

Thomas system
V75-1: 2 Always a Pleasure. Res: 7-8.
V75-2: 4, 5, 10. Res: 1-3.
V75-3: 3, 6, 7. Res: 4-8.
V75-4: 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 15. Res: 5-3.
V75-5: 1, 2, 5, 6, 7, 8, 12. Res: 4-3.
V75-6: 2, 3, 4, 7, 8. Res: 6-9.
V75-7: 2 Lozano di Quattro. Res: 3-10.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 6 Imperatur Am i den fem avdelningen blir systemet på 360 rader och kostar 180 kronor.